Je bent hier
Home > Baby & Kind > Intertoys Speelgoed Top 10 najaar 2017

Intertoys Speelgoed Top 10 najaar 2017

In aanloop naar Sinterklaas en Kerstmis, om het ons stukken makkelijker te maken, publiceert speelgoedketen ranglijst. We kennen allemaal het speelgoed cadeau stress wel. Dat je geen idee hebt wat voor een speelgoed je voor een kind zal kopen en door het grote aanbod nog meer in de stress schiet. Dan biedt een speelgoed top 10 lijst met het meest populaire speelgoed voor zowel jongens als meisjes houvast.

Robotica en unboxing trends in speelgoed top 10 Intertoys

Robotica, educatie en unboxing vormen de belangrijkste trends op speelgoedgebied in aanloop naar Sinterklaas en Kerstmis. Hatchimals surprise eieren, de Nintendo Switch en LOL verrassingsballen zijn het meest populaire speelgoed, maar worden op de voet gevolgd door robots, drones en ander technisch speelgoed. Ook bij meisjes wordt dit steeds populairder.

Dat voorspelt Intertoys. De Nederlandse marktleider heeft een speelgoed top 10 samengesteld op basis van de verwachtingen van zijn in- en externe speelgoedspecialisten. In het buitenland vormen de ranglijsten van speelgoedketens en warenhuizen een populair houvast in aanloop naar de feestmaand. In Nederland is het nu Intertoys dat met een speelgoed top 10 komt.

Een van de grootste opkomende trends van dit moment is het zogeheten unboxing, waarbij de ervaring van het uitpakken belangrijker is dan het speelgoed zelf. Een goed voorbeeld daarvan is de LOL Bal, waarbij kinderen vijf lagen met verrassingen moeten uitpakken voor een leuk popje met toebehoren. Hatchimals eieren – het populairste speelgoed van dit moment – worden uitgebroed, waarbij het diertje dat erin zit zich langzaam onthult.

Robotica: stijgende interesse meisjes

De robotica-trend zet ook in de speelgoedwinkels zijn opmars voort. In de top 10 van Intertoys staan onder meer de Fingerlings robotaapjes, de Silverlit Hyperdrone Racing Drone en de Clementoni Evolution Robot. Daarnaast ziet Intertoys de rol van educatie en experimenteren tijdens het spelen steeds belangrijker worden. De speelgoedketen omarmt op dit gebied de visie van STEM, dat staat voor Science-Technology-Engineering-Mathematics. Dit is een vernieuwende benadering om kinderen spelenderwijs vaardigheden te leren ontwikkelen op het gebied van techniek, onderzoeken, experimenteren, wetenschap en robotica. Het speelgoed stimuleert kinderen om logisch en kritisch na te denken en problemen op te lossen. Vooral bij meisjes ziet Intertoys hiervoor een stijgende interesse. Behalve de Evolution Robot zijn de belangrijkste innovaties in deze categorie de Project Mc² Perfume Science Kit, een wetenschapsset waarmee kinderen met behulp cosmetische scheikunde hun eigen parfums kunnen maken, en het Ravensburger Elektrohuis, waarmee ze hun eigen 3D elektro huis met spannende licht- en geluidseffecten bouwen.

Verder ziet Intertoys een stijgende lijn in de verkoop van spellen. Zowel in ‘evergreens’ als Monopoly, Rubik’s Cube of de Kolonisten van Catan als in nieuwe spellen zoals 30 Seconds Every Day Life, Escape Room, Toilet Pret en Het beste van Weerwolven. Terug van weggeweest zijn de Beyblades, de hype van een aantal jaar geleden.

Eind september viel bij 5 miljoen Nederlandse huishoudens de 37e editie van Het Speelboek op de mat. Sindsdien is de jeugd bezig zijn verlanglijstjes voor Sinterklaas en Kerstmis samen te stellen. Dat kan bij Intertoys tegenwoordig ook online via de website Intertoys.nl.

De opkomende trends leiden tot de volgende Intertoys speelgoed Top 10

  1. Hatchimals
  2. Nintendo Switch
  3. LOL verrassingsbal
  4. Nerf Modulus Regulator
  5. Fingerlings
  6. Silverlit Hyperdrone Racing Drone
  7. Lego Ninjago Mecha Draak
  8. Clementoni Evolution Robot
  9. RiDD Hover Urban Hoverboard
  10. 30 Seconds Everyday life

Welke speelgoed is bij jouw kindje favoriet? Is jouw kindje ook al druk met het samenstellen van een verlanglijstje? 

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top