Je bent hier
Home > Gastblog artikelen > Advertorial - Sponsored > De kunst van online shoppen

De kunst van online shoppen

Dat ik nogal gek op online shoppen ben hoef ik jullie denk ik niet meer te vertellen. Heerlijk vind ik het om online shops door te bladeren. Maar ook het ontdekken van nieuwe webshops vind ik leuk. Voor mij is het grootste voordeel van online shoppen: het feit dat je rustig op je gemak, zonder drukte, items kunt bekijken. En mocht ik over een item twijfelen dan kan ik altijd nog een bezoekje aan de stenen winkel brengen. In dat geval weet ik precies waarnaar ik op zoek ben en hoef ik niet als een kip zonder kop door de hele winkel te slenteren. In stenen winkels winkelen vind ik zo nu en dan erg gezellig maar moet ik zeggen dat, anno nu, online shoppen steeds vaker mijn voorkeur heeft.

In al die jaren dat ik online shop heb ik het een en ander geleerd en ik pas ze ook altijd toe. Zo weet eenieder denk ik wel dat de prijzen per webshop nogal kunnen verschillen. Zo ook de verzendkosten. Prijzen vergelijken is zeker wel aan te raden. En dat het verstandig is om naar kortingscodes te googelen. Het is natuurlijk mooi meegenomen als je met korting kunt afrekenen. Maar ook, dat als het om webshops gaat, je niet altijd op een eerste indruk kunt afgaan. Zo heb ik in winkels die ik er op het eerste gezicht te jeugdig vond uitzien naar mijn smaak, leuke items kunnen vinden. Als je mij bijvoorbeeld enkele jaren terug zou vertellen dat ik bij een winkel als CoolCat ook leuke aankoopjes zou kunnen doen, zou ik je voor gek verklaren. Naar mijn idee zijn dergelijke winkelketens ’typische jongeren’-winkels. Een plek waar ik leuke kleding voor mijn tieners zou kunnen scoren maar absoluut geen geschikte kleding voor mezelf. Inmiddels weet ik beter en kan ik eerlijk toegeven dat ik me vergist heb. In mijn kledingkast vind je namelijk enkele kledingstukken van dit merk, vooral van hun trench coats en blazers ben ik fan.

Naast een te jeugdige uitstraling kunnen webshops ook een wat oubollige indruk hebben. Ze kunnen je het gevoel geven dat je voor je moeder aan het shoppen bent. En als 30-plusser zit je daar niet op te wachten. Voorheen klikte ik zonder twijfel soortgelijke webshops weg maar anno nu ben ik, moet ik zeggen, toch wat meer geduldiger en neem ik steeds vaker de tijd om even rond te bladeren. Het zal wellicht niet altijd zo zijn maar je zult merken dat er, in de meeste gevallen, ook voor jou wat leuks tussen zit. Zo hebben onlangs enkele items uit de webshop Your-look-for-less mijn aandacht weten te trekken. Op het eerste gezicht geen webshop waar ik zou shoppen, maar wel eentje die mij bij nader inzien toch wel heeft weten te verrassen. Dat brengt mij terug bij mijn tips: negeer je eerste indruk en snuffel eens wat vaker bij webshops die je normaliter zou weg klikken. Wie weet wat je er zoal tussen zult vinden!

Dan wil ik graag eindigen met te vermelden dat online shoppen ook zijn nadelen heeft. Zo zijn er genoeg criminelen die producten via nepwebwinkels aanbieden. Wees hier bewust van en check eerst of een webshop betrouwbaar is.  Op de site van consumentenbond vind je hierover handige informaties.

Ben jij een online shopper of ga je liever voor de stenenwinkels?

Dit artikel is uit een samenwerking tot stand gekomen.

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top