Je bent hier
Home > Baby & Kind > Kinderzwerfboek

Kinderzwerfboek

kzbHet jaar 2013 is voor mij tot nu toe een jaar vol ziekenhuisafspraken en dit terwijl ik niets met ziekenhuizen heb. Tijdens een van mijn vele bezoeken aan het plaatselijke ziekenhuis kwam ik in aanraking met een leuk project, genaamd ‘kinderzwerfboek’, dat ik voorheen nog niet kende. Het idee van Kinderzwerfboek is simpel: kinderboeken met een zwerfsticker worden overal achtergelaten. Kinderen mogen ze gratis meenemen om te lezen. Ze moeten ze daarna wel weer laten zwerven. Zij willen zo veel mogelijk boeken laten rondzwerven. Kinderzwerfboek is bedoeld voor alle kinderen (en grote kinderen) in het land maar volgens de stichting zelf wordt met name door kinderen van 7 t/m 12 jaar gebruikgemaakt van het project.

Ik hoef (hopelijk) niemand nog uit te leggen dat lezen goed is voor de ontwikkeling van kinderen en daarnaast is lezen gewoon leuk! Dit zorgt ervoor dat ik dit project een goed initiatief vind. Op deze manier kunnen hopelijk meer kinderen in aanraking komen met diverse boeken. Want ondanks dat boeken gratis bij alle bibliotheken te leen zijn is de drempel om ernaartoe te gaan voor sommige ouders nog hoog of ouders hebben daar gewoonweg geen tijd voor. Tijdens een bezoek aan bijvoorbeeld de (huis)arts, het ziekenhuis, tandarts of zelfs een kinderkledingwinkel kan een kind een zwerfboek tegen het lijf lopen en deze gratis mee naar huis nemen. Voor ouders dus totaal geen extra inspanning of wat dan ook. En wanneer het boek uitgelezen is kan het kind het boek weer ergens achterlaten.

Het leuke aan kinderzwerfboek is dat werkelijk iedereen hieraan mee kan doen en overal waar jij denkt dat kinderen komen een boek achter kunt laten. Op de site van kinderzwerfboek kun je heel gemakkelijk een account aanmaken, waarna je een boek kunt aanmelden en stickers uitprinten. Nadat je het boek ergens neergelegd hebt is het zelfs mogelijk de tocht van jouw aangemelde zwerfboek te volgen.

Heb jij nog kinderboeken waar niets meer mee wordt gedaan? Overweeg dan om deze lekker op een zwerftocht te sturen. Kijk voor meer informatie op de site van Kinderzwerfboek.nl

Ben jii al bekend met kinderzwerfboek?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Kinderzwerfboek

  1. Leuk idee. Ik kende het nog niet en ben ze ook nog nergens tegen gekomen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top