Je bent hier
Home > Lifestyle > Boeken > Kidsproof weekendje weg in NL, BE en DU

Kidsproof weekendje weg in NL, BE en DU

Lekker een weekendje weg, heerlijk! Wie wil dat nu niet? Voordat ik 2 kindjes had, ging ik regelmatig met mijn lief een weekendje weg. Een weekendje naar een stad, of een hotelletje midden in de bossen en we deden lekker wat wij wilden zonder rekening te hoeven houden met iemand. Nu we met 2 meiden verrijkt zijn, is dit natuurlijk geheel veranderd.
In Kidsproof weekendje weg in NL, BE en DU kan je adresjes vinden waar je goed met kinderen kunt verblijven. Dit boekje lijkt me erg handig en ben erg benieuwd wat er in het boekje te vinden is.

Sowieso heeft het boek een mooi formaat voor bijvoorbeeld in je handtas. De kaft met o.a. afbeeldingen van een Delfs blauwe molen, grachtenpandjes, caravan, vuurtoren, eendjes, paddenstoelen en kids verklapt dat er adresjes in zullen staan voor elk wat wils. Dit verleidt je tot inkijken en maakt het boek op het eerste oog zeker aantrekkelijk om in te kijken. Het heeft een overzichtelijke inhoudsopgave met daarin alle verblijven genoemd onder verdeeld in Aan het water, In het bos, In de stad, Bij de boer en Rubrieken (waarin diverse tips staan zoals culinair met kids en ook gedacht aan eropuit met een gehandicapt kind)
Er staat inderdaad voor elk wat wils in.

Elk vakantieadres beslaat een bladzijde en overzichtelijk staan de adresgegevens, telefoonnummer en website vermeld. Ook staat er bij elke locatie de rubrieken ‘handig om te weten’ en ‘leuk om te doen’.
In de rubriek ‘handig om te weten’ kan je lezen uit hoeveel kamers het verblijf bestaat, staan de kosten vermeld, of er eten bij in zit, of je gebruik kunt maken van een oppas en tot slot wanneer het open is. In de rubriek ‘leuk om te doen’ staan activiteiten genoemd die leuk zijn om te doen in de omgeving van de locatie.

Ook staan er bij elk verblijf foto’s van de locatie en/of kamer dat je een goed beeld geeft van de sfeer waarin je terecht zal komen. Een beeld zegt vaak immers meer dan duizend woorden, handig zo’n sfeerimpressie.
Zo staat er een adres in Leeuwarden in waarin je kunt slapen op een 100 jaar oud zeilschip waarop de havenmeester zelf nog woont en het schip ingericht heeft als bed en breakfast .
Of wat dacht je van slaapstrandhuisje in Zeeland?! Slapen met op de achtergrond het ruisen van de zee en ‘morgens ontbijt op de veranda en daarna lekker uitwaaien aan het strand!
Ook leuk, een adresje dat modern en gezellig is ingericht met houtkachel, ruim bubbelbad en whirlpool. Dan hebben papa en mama ook vakantie als de kinderen op bed liggen.

Mijn goede voornemen voor 2011 is dat ik zeker met mijn lief en kids een adres uit ga proberen (dat wordt nog lastig kiezen met zoveel leuke adresjes…). Ik heb er in ieder geval nu al enorme zin in!
Oh ja, er is ook nog een dergelijk boekje over vakantie met kinderen in Zuid Europa. Dat ga ik ook maar eens raadplegen.

Saskia Born
Saskia Mes-Born is getrouwd en moeder van twee dochters. Naast het moederschap schrijft ze graag werkt ze als ZZP-er als clown Jip
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top