Je bent hier
Home > Columns > Kerststemming

Kerststemming

De decembermaand is een maand van gezelligheid en samen-zijn. Een tijd van lekker eten en voor veel mensen een reden om te drinken.
Straten en huizen zijn versierd en bijna in ieder huis staat wel een kerstboom vol met lichtjes en versieringen. De ene pakt uitbundig uit met het versieren van het huis terwijl een ander het simpel houdt. Een boom vol lichtjes en versieringen is een prachtig gezicht. Het geeft een gevoel van warmte en gezelligheid, heerlijk ’s avonds of ’s ochtends vroeg enkel de lichtjes van de boom laten branden.
Het versieren van je kerstboom kun je zo gek maken als dat je zelf wilt, je kunt kiezen voor één kleur, thema, of je kiest ervoor om je boom met verschillende kleuren te versieren. Hetzelfde geldt voor het hele huis. En niet te vergeten de zelfgemaakte knutselwerkjes van de kinderen.

Bij het versieren van het huis is het van belang rekening te houden met de samenstelling van je huishouden. Het is alleen maar begrijpelijk dat een boom vol lichtjes en ballen voor bijvoorbeeld een kruipende baby erg aantrekkelijk is. Hetzelfde geldt voor het huisdier zoals een kat. In dit geval is het wellicht handiger om bijvoorbeeld plastic ballen te gebruiken in plaats van breekbare. Op deze manier voorkom je dat je dagelijks gebroken kerstballen moet opvegen.

Voor het versieren van ons huis ben ik dit jaar opzoek gegaan naar een alternatief voor onze grote kunstkerstboom die wij al enkele jaren versieren. Met een kruipende baby in huis willen we bepaalde situaties voorkomen. Tijdens mijn zoektocht kwam ik een superleuke kerstboom tegen waarvoor je niet bang hoeft te zijn dat je baby of huisdier erin gaat zitten: een hangkerstboom. Een kerstboom die je aan het plafond hangt. Op het eerste gezicht weliswaar even wennen, maar het is een prachtig alternatief.

Hoe heb jij je huis/kerstboom versierd en wat doe jij allemaal om in de kerstsfeer te komen?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Kerststemming

 1. Hahahah dat is idd een hele goede optie!
  Ik heb mijn kunstkerstboom weer tevoorschijn gehaald. Versiert met zilver en witte slingers en plastic ballen, zilver met witte glazen vogeltjes en witte vlindertjes.
  Helaas heeft hij maar 1 avond in vol ornaat gestaan.. ´s morgens trok mijn meid de halve boom leeg!
  Vorig jaar is ze er netjes vanaf gebleven, maar nu 3 ochtenden achter elkaar trok ze bijna alles eruit…
  Ik heb het opgegeven… er staat nu een half versierde boom in mijn woonkamer en ik vind het prima…
  Volgend jaar maar weer opnieuw proberen om hem versiert te houden! hahaha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top