Je bent hier
Home > Columns > twee jaar!!

twee jaar!!

Het is bijna zover… Ons kleine meisje wordt 2 jaar. 2 jaar alweer… Jeetje wat is die tijd omgevlogen. En wat is ze wijs voor haar 2 jaar. Toevallig was ik vanmiddag bij het consultatiebureau en daar werd voor de zoveelste maal nog eens aangegeven dat ze toch wel erg op voor loopt. Nu maakt ons dat natuurlijk helemaal niet uit, maar is altijd wel leuk om te horen.
Maar ons kleine meisje dus bijna 2. En daarbij komt ook het feit dat we onderhand samen dus ook al bijna 2 jaar genieten van de borstvoeding. Die momentjes samen zijn zo speciaal. Echt een moment voor mama-dochter. Rust in het lijfje en langzaamaan bij mama in slaap vallen. Meestal dan…. Heerlijk genieten van elkaar en de grapjes die lyanne regelmatig maakt tijdens het drinken.
Zo moet ik tegenwoordig haar knuffel Mimi ook de borst geven. Ook geeft ze zelf ook Mimi de borst. Als de ene kant op is, mag Mimi de andere kant drinken. Zo gebeurt het de laatste tijd dus ook regelmatig dat ik aan het tandemen ben met zowel mijn dochter als haar knuffel.
Ze heeft het de laatste paar dagen weer op haar heupen. Dan maakt ze er een spel van. Wil ze bedje toe, maar als ze in bedje ligt en het zover is dat mama weggaat wil ze mama drinken…. Totdat ze goed en wel genesteld ligt bij mama op schoot dan bedenkt ze dat ze weer bedje toe wil. En je raad het al…. als ze erin ligt is het feest en wil ze weer bij mama. En dat is dan al snel de laatste keer, want daarna houdt mama ermee op. Het spel is even leuk, maar de lol is er al snel af.
Laatst waren we op verjaardag bij de vriend van mijn oma. 84 werd deze goede man. Lyanne zit bij mij op schoot en trekt aan mijn kleding en onder wild gepor met haar vinger in mijn borst maakt ze duidelijk dat ze wil mama drinken. Waarop de goede man zegt “Nee joh, dat doet mama niet meer….” En kijkt mij verrast aan omdat ik aangeef dat mama dat nog wel doet…. Vervolgens zegt ie: “Nou, das prima toch!”. Heerlijk zo’n man die nergens van opkijkt.
Zo zou ik ze wel vaker willen. Helaas gebeurt dat niet altijd. Vanmiddag nog, zegt mijn lieftallige zusje ” Jah, het zou wel handig zijn dat je even hersteld van het borstvoeden voordat je zwanger wordt van de 2e…..” Halllllooooo, die snapt er dus nog helemaal niets van…. But can i blame her? Nope. Wel even uitgelegd dat er niets te herstellen valt en dat het allemaal prima met mij gaat. We zien wel hoe het loopt, zwanger en borstvoeden? jah, waarom niet. 2 kindjes aan de borst ( en misschien Mimi ook nog) Jah, waarom niet. Stoppen met borstvoeden omdat Lyanne niet meer wil drinken? Ook goed….we zien wel waar het schip strand. Maar al met al genieten mama en Lyanne beide nog van HUN moment samen voor het slapen gaan!

Zaterdag is haar 2e verjaarfeestje…. En oww wat zijn we trots op onze kleine meid. Maar ergens van binnen ben ik toch ook wel net zo trots op mezelf…. 2 jaar borstvoeding… wie had dat ooit gedacht…. Ik in ieder geval niet, das een ding wat zeker is. Maar dit is iets wat niemand mij ooit meer afneemt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top