Je bent hier
Home > Columns > Kerstfeest

Kerstfeest

Nog een paar dagen naar school en dan hebben ze alweer vakantie, de kinderen. Het lijkt wel of de periodes tussen de vakanties in steeds korter worden of sneller voorbij gaan want het voelt alsof de herfstvakantie net pas achter de rug is. Wat het weer betreft zou dat ook beter kloppen want als ik naar buiten kijk dan waan ik me eerder midden in de herfst dan vlak voor de kerstdagen.

Hoe onnatuurlijk het ook voelt, het is bijna kerst. Deze week zullen de kinderen waarschijnlijk de nodige stichtelijke kerststukjes van school mee naar huis nemen. Vol gekladderde jampotjes die als waxinelichthouder dienst moeten doen. Zelf geknutselde en dus haast onherkenbare Davidssterren en andere kitscherige rommel waar je als moeder hoe dan ook enthousiast en vol trots op hoort te reageren.

En dan de vrijdag voor de vakantie als het kerstfeest met de hele school wordt gevierd. De enige dag in het jaar dat ik nog in de kerk kom. Ieder jaar probeer ik een plaatsje te bemachtigen vanwaar ik een zo goed mogelijk zicht heb op mijn nageslacht en tot op heden heb ik ieder jaar nog strak verkeerd gezeten. Vorig jaar zat ik zelfs aan exact de tegenovergestelde kant als waar ik had moeten zitten. Dit jaar zitten allebei mijn kinderen in de kerk dus heb ik twee kansen. Het zou toch moeten lukken om zo te gaan zitten dat ik in ieder geval één van mijn kinderen kan bespieden.

Ieder jaar weer duurt de dienst langer dan mij lief is. Het is leuk hoor om zachte kinderstemmetjes onhoorbaar een paar regels van het kerstverhaal te horen opzeggen of om juist weg te duiken voor het snerpende piepgeluid omdat de microfoon niet helemaal goed is afgesteld maar het wordt zo gauw saai. Echt leuk wordt het pas als een van de kinderen eens behoorlijk uit de band springt (behalve als het je eigen kind is natuurlijk) en de lachers op zijn of haar hand krijgt.

Nog even en dan is het hele jaar 2011 alweer verleden tijd en kunnen we beginnen aan het, volgens sommigen, laatste jaar van ons leven. Sterker nog, in 2012 krijgen we volgens de voorspellingen niet eens meer de kans om Kerst te vieren. Hè jakkes, dan is het dit jaar dus voor het laatst…. Voor de laatste keer Kerstfeest, jongens laten we er in vredesnaam ten volle van genieten, nu kan het nog!!!

Fijne Kerstdagen en vergeet vooral niet te genieten. Geniet van deze en alle komen feestdagen alsof het je laatste zijn 😉

Karina Andeweg
Ik ben Karina Andeweg en moeder van twee kinderen; Ruud (3 maart 2003) en Maaike (28 februari 2007). Het is mijn streven om het leven niet al te serieus te nemen en er niet te zwaar aan te tillen. In mijn columns hoop ik regelmatig een lach en soms een traan van herkenning op jullie gezicht te kunnen brengen en gun ik jullie een kijkje in mijn leven..

2 thoughts on “Kerstfeest

  1. Wat jammer dat je zoon ziek is (was?). 🙁 Enne, later als we groot zijn en bejaard kijken we met weemoed terug op dit soort momenten, verwacht ik. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top