Je bent hier
Home > Bizz-Mommy > Interview met hoofdredactrice Nicky

Interview met hoofdredactrice Nicky

Nicky is moeder van vijf kinderen, hoofdredactrice van Mommyonline, het gezicht achter beautywebshop Missgorgeous.nl én de beheerder van beautyblog Beautytopia.nl Wie is zij precies en hoe combineert ze al deze bezigheden met haar schoolgaande kroost? Saskia stelde haar een paar vragen, lees je mee?

 

Hoe ben je op het idee gekomen om mommyonline.nl te beginnen?
Het ontstaan van Mommyonline gaat al een tijdje terug. De geboorte van mijn derde zoontje is toch wel de trigger geweest. In 2005 beviel ik met een zwangerschapsduur van 27 weken en dit had een enorme indruk op mij gemaakt. In mijn omgeving was er weinig tot geen begrip voor wat wij als gezin doormaakten en daarom ging ik op zoek naar lotgenoten. De behoefte om ervaringen van anderen te horen was er en uiteraard zocht ik zelf naar herkenning. Via diverse ‘clubjes’ online wisselde ik jaren ervaringen met lotgenoten. En dat gevoel van begrepen worden en ervaringen kunnen uitwisselen bracht mij op het idee om een website voor en door mama’s op te zetten.

Hoe ben je op de naam mommyonline.nl gekomen en wanneer is deze opgestart?
De naam van de website had ik eigenlijk meteen; het moest een plekje zijn waar mommy’s online ervaringen konden delen. Zo is dus de naam Mommyonline geboren. 9 januari 2009 werd dit officieel en registreerde ik Mommyonline.nl als domeinnaam. Zeker een jaar lang heb ik op een zelfgemaakte html-website verhalen van moeders gepubliceerd. Na de geboorte van mijn vijfde kindje in 2010 vond ik het wel tijd om met de site een stapje verder te gaan. Begin april 2010 stapte Mommyonline, dankzij de hulp van Herbert-Jan die ik online leerde kennen, over op wordpress. Een wordpress-website ziet er natuurlijk veel beter uit dan een zelfgemaakte site. Herbert-Jan heeft de gehele website voor Mommyonline gemaakt en hier ben ik hem nog steeds erg dankbaar voor.

Waarom staat er geen foto van jou op Mommyonline?
Mommyonline bestaat inmiddels ruim zes jaar en vanaf dag één heb ik besloten om de website niet om mij te laten draaien maar om alle moeders die de behoefte hebben hun verhalen met lotgenoten te delen. Voor mij was dit de voornaamste reden om geen foto van mij op de site te zetten. Voor mijn gevoel zou een foto ertoe bijdragen dat de site meer als een persoonlijke site gezien zou worden en dit wilde ik dus niet. Ik moet overigens ook zeggen dat ik absoluut geen fotopersoon ben. Ik sta te allen tijde liever achter de camera dan ervóór. Maar na al die jaren vind ik het inmiddels wel tijd worden dat er, ook al is het maar één, een foto van mij op Mommyonline komt te staan, hierbij dus. 😉

Krijg je hulp met het runnen van Mommyonline en ben jij degene die alles publiceert?
Mommyonline zie ik als mijn zesde kindje. De site heeft veel positieve bijdrage aan mijn leven geleverd en ik werk er nog steeds met veel liefde aan. Mommyonline.nl is dan wel van mij maar ik werk er niet alleen aan. Ik ben heel dankbaar voor alle hulp die ik over de jaren heen ontvangen heb. Zo doet bijvoorbeeld Herbert-Jan nog steeds alle updates van de site, doet Yvonne van der Wal al jaren de tekstcorrectie en zijn er een handjevol dames die inmiddels al heel wat jaren voor de site schrijven, of mij op andere manieren steunen. Hier ben ik ze natuurlijk erg dankbaar voor want hoe je het ook wendt of keert, het is hun kostbare tijd die zij in de site investeren. Mijn dank naar hen is dan ook groot. Het publiceren van artikelen doe ik zelf maar gelukkig heeft WordPress een handige functie waarbij je artikelen van tevoren kunt inplannen. Bijna dagelijks gaat er om 06:00 uur een artikel online.

Hoe combineer je werkzaamheden met je gezin, in het begin en nu?
Als moeder van vijf had ik mijn handen vol aan de zorg voor de kinderen en het huishouden. Zeker gezien ik drie vroeg geboren kindjes had en allemaal hun eigen nazorg nodig hadden. Mommyonline was voor mij een eigen plekje om tot rust te komen en als het ware aan mezelf te denken en te werken. Dankzij het bestaan van Mommyonline heb ik veel dingen met betrekking tot de zwangerschappen en vroeggeboortes van mijn kinderen los kunnen laten en het een plekje kunnen geven. En van iedere gelegenheid die ik daarvoor kreeg maakte ik gebruik.

Vandaag de dag zitten alle vijf kindjes op school en werk ik thuis als zelfstandig ondernemer. Het is nu vanzelfsprekend veel makkelijker mijn werkzaamheden met het gezin te combineren. Ik probeer altijd zo veel mogelijk onder schooltijd te doen maar helaas wil dat niet altijd lukken. Ik moet bekennen dat ik zo’n type ben dat constant aan het werk is. Ook in de avonduren, wanneer de kinderen in bed liggen ben ik achter de laptop bezig; er is altijd wel iets wat nog even gedaan moet worden. Het combineren van het gezin en werk gaat me gelukkig beter af, alhoewel de balans nog niet is waar ik het graag zou willen hebben. Maar goed; daar werk ik nog steeds aan.

Verdien je geld met de site of werk je daarnaast nog?
Ik heb Mommyonline altijd al gezien als een plekje om ‘mijn ding’ te doen en niet om er geld mee te verdienen. Als ik dan ook heel eerlijk ben geef ik meer geld aan de site uit dan dat ik ermee verdien. Dat wil zeggen: ik steek er enorm veel tijd in terwijl ik er niet van kan leven. Ik zou liegen als ik hier geen verandering in zou willen zien. Nu alle vijf kindjes op school zitten is dit iets waar ik aan werk want de mogelijkheid is er. En wat is er nou fijner dan met je passie geld te kunnen verdienen?

Ik werk thuis als zelfstandig ondernemer. Naast Mommyonline beheer ik al enige tijd Beautytopia waar ik ook hulp bij krijg. Beautytopia zie ik als een soort verlengstuk van mezelf; het daagt mij uit en houdt mij wat mijn uiterlijk betreft scherp. Daarnaast dwingt het mij om mij bezig te houden met beautygerelateerde onderwerpen. Dat ik moeder van vijf ben wil natuurlijk niet zeggen dat je dat ook daadwerkelijk aan mij moet kunnen zien.
Naast beide sites run ik alweer een tijdje Missgorgeous.nl. Op missgorgeous.nl verkoop ik beautyproducten, en plannen om het assortiment uit te breiden zijn er. Al met al heb ik het met deze drie sites dermate druk, dat ik vaak wens dat een dag wat meer uren had.

Wat zijn je toekomstplannen op gebied van mommyonline.nl?
Als ik één concreet toekomstplan voor Mommyonline moet benoemen dan is dit toch echt meer naamsbekendheid verkrijgen en dus ook meer mommy’s(tobe) bereiken.

Heb je nog tips voor mommy’s die ook zo’n soort website willen beginnen? Waar moeten ze opletten?
Het hebben van een eigen plekje op het World Wide Web waar je je interesse met anderen kunt delen is leuk. Met de komst van onder andere WordPress is het overigens heel gemakkelijk om een blog of zogeheten online magazine te starten. Voor mommy’s die een eigen site willen starten en hierin gemotiveerd zijn kan ik alleen maar zeggen: ‘volg je hart’. Als schrijven je passie is en je weet waarover je zou willen bloggen waarom er dan niet voor gaan? Wat heel veel mensen onderschatten is de vele uren per dag die een site kost. Dit is zeker een punt waar je rekening mee dient te houden. Ben je dan zover dat je een blog gestart hebt, dan is mijn tip; probeer zo veel mogelijk vooruit te schrijven en in te plannen. Ook hier geldt: ‘google is je beste vriend’, maak er gebruik van en je zult veel antwoorden op je vragen krijgen.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

9 thoughts on “Interview met hoofdredactrice Nicky

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top