Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > Stash | MAC-collectie Blushers + Highlighters

Stash | MAC-collectie Blushers + Highlighters

Liet ik jullie de vorige keer nog mijn verzameling mac-lipsticks zien, deze keer is het de beurt aan mijn blush-collectie. Ze zijn allemaal al flink gebruikt, maar toch wilde ik ze even showen. Mac ben ik vooral de laatste tijd echt aan het ontdekken. Niet alles vind ik even goed, maar deze blushers hebben allemaal mijn hart gestolen.

MAC-collectie Blushers 2De kleuren variëren van warm tot koel en met of zonder shimmers. Elke ochtend heb ik een luxeprobleem: welke kleur zal ik vandaag kiezen? Het zijn vooral veel foto’s, dus de tekst heb ik zo kort mogelijk gehouden, anders wordt het wel een erg lang artikel. Daarbij heb ik de blushers zeer sterk aangebracht (dus soms lijk ik een beetje op een clown), om de kleurverschillen zo goed mogelijk te kunnen laten zien. Kijk je mee?

MAC-collectie Blushers 3De bovenste rij zijn de warme kleuren, van links naar rechts zie je Peachykeen, Springsheen, Peaches en Worldly Wealth. De onderste rij: Pinch O’ Peach, Desert Rose en Well Dressed.

MAC-collectie Blushers 4MAC-collectie Blushers 5Ik laat jullie ook twee highlighters zien:  lightscapade en Soft & Gentle. Ik denk dat ik niemand meer hoef uit te leggen waar highlighters voor bedoeld zijn, maar voor de beginners: met highlighters kun je delen in je gezicht een mooie glow geven, zodat ze optisch naar voren komen en zo dus worden geaccentueerd. Bijvoorbeeld op de jukbeenderen, onderlangs de wenkbrauwen of erboven aan de buitenzijde.

MAC-collectie Blushers 6
Lightscapade + Pinch o’ Peach.

Lightscapade heeft een heel subtiele shimmer. Toen ik deze op mijn vingertoppen swatchte in de winkel, dacht ik: mooooi! Maar eenmaal op de wangen valt hij helaas best tegen, want ik houd juist wel van wat opvallende glans. Maar misschien vind jij dat juist wel prima. Hier draag ik Lightscapade met de blush Pinch O’ Peach eronder.

MAC-collectie Blushers 7
Soft & Gentle en Pinch O’ Peach

Soft & Gentle is niet voor niets een populaire highlighter van Mac. De shimmer is lekker aanwezig zodat je er niet veel van nodig hebt om een duidelijk effect te verkrijgen. De kleur is een beetje warm maar zeker niet te gelig, het neigt ietwat naar champagne. Deze kleur oogt prachtig boven elke kleur blush, maar juist vooral ook op koele, rozige tinten. Hier draag ik Soft & Gentle met eveneens Pinch O’ Peach eronder. Zie je dat de glans hier veel meer aanwezig is?

MAC-collectie Blushers 10-MAC-collectie Blushers 13-MAC-collectie Blushers 8Dan de blushers! Eerst de warme kleuren.

MAC-collectie Blushers 11Peachykeen zit eigenlijk een beetje tussen warm en koel in. Het is een mix van roze en perzik door elkaar en heeft een subtiele shimmer. Deze kleur kun je daarom bij elke make-uplook dragen.

MAC-collectie Blushers 15-Springsheen is warmer en heeft meer shimmer, hoewel het toch nog steeds heel subtiel is. De kleur en shimmer doen me denken aan Sleek Rose Gold, maar Rose Gold neigt iets meer naar roze. Prachtig bij turkoois opgemaakte ogen maar mixt natuurlijk ook bij warme aardetinten en groen.

MAC-collectie Blushers 12
Iets te veel van het goede…oeps.

Peaches is volledig mat en soms is dat wel fijn, bijvoorbeeld omdat je oogschaduw al erg shimmerig is. Glanzende ogen én wangen kan too much zijn. Peaches is een warme kleur en past daarom net als Springsheen mooi bij aqua-kleurige oogschaduw of juist bij warme aardetinten en groen.

MAC-collectie Blushers 14Worldly Wealth komt uit een seizoenscollectie en zit dus niet in het vaste assortiment. Het is een kleur die ik niet direct zou pakken, maar een verkoopster raadde me deze aan. Het is een bronstint met shimmer; en geeft vooral meer diepte in het gezicht.

MAC-collectie Blushers 16-MAC-collectie Blushers 9Nu de koele kleuren op een rij!
MAC-collectie Blushers 15Well Dressed is een van mijn favorieten. Het is een heel lichte, koele, babyroze kleur die perfect is voor de heel lichte huidtypes. Het bevat een héél klein beetje shimmer maar dat is dan ook echt subtiel. Ik vind deze zo mooi! Deze kan ook prima over een andere blusher heen, of gewoon over een bronzer, om je gezicht net wat frisser te maken. Ideaal ook als je huid wat grauwig oogt.

MAC-collectie Blushers 17Desert Rose is ook mijn favoriet. Deze ziet er een beetje gehavend uit; het werd wat vettig door foundation, waardoor er een laagje overheen kwam en de kleur lastig te pakken is. Vandaar de ‘krassen’ erin. Desert Rose is mat en is zo’n kleur die ook overal bij kan, omdat het tussen warm en koel in zit (al lijkt ie op deze foto vooral roze). Eigenlijk is het een heel natuurlijke ‘my cheeks but better’-tint.

MAC-collectie Blushers 18Dan de laatste kleur: Pinch O’ Peach. Dit de tweede keer dat ik ‘m in huis heb gehaald omdat het mijn favoriet was. Ja, wás. Want, heel vreemd, de vorige keer leek Pinch O’ Peach echt totaal anders, namelijk warmer en niet zo hardroze. Toen deze dus op de deurmat viel dacht ik dan ook paniekerig: maar dat is de verkeerde! Ik vond deze kleur zelfs spuuglelijk, echt dat ordinaire Zandvoortse roze. Bah! Ik blijk niet de enige te zijn na wat google-speurwerk. Als je Pinch O’ Peach googelt, kom je twee verschillende kleuren tegen. Volgens de verkoopster is het toch echt dezelfde kleur gebleven, en is mijn vorige gewoon gaandeweg van kleur veranderd door temperatuur en make-upresten (foundation). Het zou natuurlijk kunnen. Maar ik twijfel eraan, want het verschil is gewoon té groot. Kijk maar naar de foto die ik van internet heb geplukt. Toch vind ik het hardroze nu best wel wat hebben. Net als Well Dressed haalt het je gezicht op, maakt het frisser. Wees er alleen wel heel voorzichtig mee, want anders wordt het al snel te veel.

MAC-collectie Blushers 19
Zie hier het verschil tussen de oude en de nieuwe. Klopt niet hoor…

MAC-collectie Blushers 20Dat waren ze dan allemaal! Hierboven alle kleuren op een rij.

MAC-collectie Blushers 21

Mac Powder blushers kosten € 22,- per stuk en zijn te koop bij diverse Douglasfilialen en Pro-stores.

Welke blush of highlighter vind jij het mooist? Heb je zelf nog een favoriete blush in je stash?

 

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top