Je bent hier
Home > Bizz-Mommy > Interview | Linda Merts

Interview | Linda Merts

Toen mij gevraagd werd een interview te houden met de oprichtster van de site Beautytreat ben ik natuurlijk eerst eens gaan kijken wat de site inhoudt. Wat ik daar aantrof…oef… Wat een mooie, goede en vooral goedgevulde site. Voor de mama’s die van cosmetica houden en graag tips willen is dit een waar walhalla! Op de website was een klein stukje te vinden over Linda. Maar natuurlijk, zo nieuwsgierig als wij zijn wilden wij graag meer weten…. Dit is wat Linda graag met ons wilde delen.

Mijn naam is Linda Merts en ik ben 26 jaar. Ik ben geboren in Beverwijk en daarna vele malen verhuisd, maar ik woon nu sinds twee jaar in Haarlem. Ik ben een trotse moeder van twee dochters, een doerak die binnenkort drie jaar wordt en een echte dame van vier jaar.
Ik ben visagist en redactrice van Beautytreat en hiernaast verzorg ik onder andere de visagie van de Vrije uitgave van meerdere kranten in Noord-Holland zoals bijvoorbeeld Haarlems Dagblad en de IJmuider Courant. Naast make-uppen ben ik dol op spelletjes spelen op mijn iPad als de kinderen slapen en vind ik het heerlijk om thuis met een boek op de bank te kruipen

Kun je iets vertellen over de site?
Beautytreat is een website waar je diverse nieuwtjes omtrent Beautygebied kunt vinden en hier vertel ik welke cosmetica duur, goedkoop of je geld echt waard is. Ik laat zien hoe de make-up eruitziet op de huid door middel van swatches, ik neem je mee backstage bij events en ik leer je hoe je zelf je cosmetica mooi kunt aanbrengen.
Ik ben begonnen met Beautytreat als een uitlaatklep. Ik was zwanger van mijn tweede dochter en druk bezig met cosmetica. Omdat ik niet veel kanten op kon besloot ik mijn ervaringen te delen op het internet en dit groeide uit tot een hele website vol looks en reviews.
Het idee achter Beautytreat is dat mensen zelf thuis kunnen leren om make-up mooi aan te brengen en dat mensen leren dat cosmetica niet “eng” is. Probeer eens wat nieuws en je voelt je op en top vrouw.

Ik heb op de site gezien dat er een doos door Nederland gaat met allemaal leuke cosmetica erin. Kun je hier wat meer over vertellen?
Op een dag vroeg een medeblogger of ze niet iemand blij kon maken met een doos make-up voor een kleine prijs. Veel spullen waren miskopen of producten waar ze nooit meer naar greep. Ik kocht de doos en merkte dat ik uiteindelijk de helft ook weer niet gebruikte. Met mijn eigen miskopen was hij weer vol…moest ik deze dan ook weer verkopen? Wat zou de volgende dame doen met de spullen die ze niet gebruikte? Zou dit zo doorgaan? Eigenlijk zonde van de producten als iemand de hele mik uiteindelijk maar weg zou gooien.
Ik kwam op het idee om deze doos “gratis” rond te laten gaan. Je zou alleen de verzendkosten moeten betalen. Daarna kon je eruit halen wat je wilde en erin doen wat je zelf niet meer gebruikte. Misschien een miskoop, een verkeerd cadeau of iets wat bijna niet gebruikt was maar eigenlijk gewoon daar maar lag te wachten. Op deze manier konden veel meiden nieuwe spullen proberen voor een heel klein prijsje. Ik deelde dit op Beautytreat en vroeg of meiden wilde vertellen wat ze erin of eruit haalden omdat ik benieuwd was of mijn spullen gebruikt werden. Dit werd een groot succes en veel meiden doen mee. Deze doos gaat nu al bijna drie jaar rond met soms een pauze erin. Soms gooien mensen echt rommel erin en dan ben ik het even zat. Het is juist bedoeld om meiden blij te maken.

Soms organiseer ik een ruilbeurs thuis en dan kunnen vijftien dames op één plek in bijna twintig kilo cosmetica snuffelen. Dat scheelt veel gedoe en is voor iedereen leuk. Ik heb eens entree gevraagd en bedrijven gevraagd om mee te helpen. Zo hebben we ook voor goede doelen dozen met cosmetica samengesteld waarin bijna alles gloednieuw was. Zo is het een win-win situatie. Meiden krijgen nieuwe cosmetica, een leuke dag en een goodiebag, bedrijven krijgen reclame en een blijf-van-mijn-lijf huis krijgt een berg cosmetica, shampoo, zeep en parfum.

Wij zijn natuurlijk ook erg benieuwd hoeveel werk er in de site gaat zitten. Linda vertelt hierover:
“Het lastige aan Beautytreat is dat er enorm veel werk in gaat zitten. Het fijne is dat ik bijna alles thuis kan doen als de kinderen even rustig zitten of bezig zijn maar het gebeurt regelmatig dat ik met items moet schuiven. Ik word tegenwoordig vaak uitgenodigd voor events maar ik moet dit ook veel afzeggen. Events zijn vaak doordeweeks en op onmogelijke tijden met de basisschool. Ik kan niet van 10.00 uur tot 14.00 uur in Amsterdam zijn zonder auto en op tijd terug zijn voor de kinderen.

Gelukkig heb ik een fijne achterban die regelmatig eens oppast zodat ik bepaalde events wel kan bijwonen. Ik ben me nu aan het verdiepen in een rijbewijs en als mijn jongste ook naar de basisschool gaat en de meiden eens overblijven dan kan ik wat meer kanten op en wordt het makkelijker. Tenminste, daar ga ik van uit. Soms ben ik heel blij met wat ik doe maar op andere momenten is het best frustrerend. Daarnaast vraagt mijn site zelf ook nog veel aandacht: mailtjes bijhouden, contanten met bedrijven onderhouden, contact houden met mijn bezoekers en research doen. Dan hebben we nog foto’s maken, looks maken, reviews schrijven. Al met al heb ik een volle agenda. Ik probeer alleen toch de weekenden zo veel mogelijk vrij te houden. Die zijn voor het gezin en voor de kinderen.

Verder vroeg ik Linda of ze misschien nog tips heeft voor ons, de moeder die er vaak uitgeblust bijloopt en graag eens wat beter voor de dag wil komen zonder dat dit te veel tijd gaat kosten.
“Beautytreat betekent veel voor me omdat het me ook telkens laat inzien hoe goed het voelt om jezelf mooi te voelen. Zeker als moeder van kleintjes kun je al snel “verslonzen” omdat je bijna geen tijd hebt. Dan maar nog een dagje in een joggingbroek met een knot op je hoofd, waarom moeite doen. Als je dit vaak doet vergeet je bijna dat je vrouw bent. Je voelt je moeder en moe. Tenminste dit is mijn ervaring geweest en ik heb vele dames ook hierover gehoord”.

Linda geeft de volgende tips:
– Met een paar simpele stappen en een jurkje voel je jezelf vrouw, supermoeder en kun je de dag meteen goed aan. Laat de kinderen eens even snel zelf ontbijten terwijl jij jezelf aan de tafel in een paar simpele stappen opmaakt.
– Probeer deze routine eens als je jezelf op wilt peppen.
– Gebruik bijvoorbeeld een BB crème. Dit is een gekleurde foundation met verzorgende bestandsdelen. Die van Garnier voor oily skin is geweldig. Dit duurt misschien een minuut en scheelt weer met het intrekken van diverse crèmes.
Poeder dit af met een gezichtspoeder en je hebt een egale basis. Met een egaal gezicht zie je er direct stralend uit. Breng wat blush aan voor meer diepte in je gezicht een gezonde glow en je bent al klaar met je gezicht. Dit kan allemaal in een minuut of drie.
– Ga niet moeilijk doen met eyeliner als je in de ochtend haast hebt. Dit werkt averechts en dan raak je gefrustreerd. Sommige dames kunnen dit heel snel maar als je het niet kunt doe het dan niet. Gebruik alleen wat mascara en borstel je wenkbrauwen mooi in vorm. Mooie nette wenkbrauwen balanceren je gezicht.
– Zwarte kohl kunnen je ogen kleiner doen lijken maar als je eens een huidskleurige of witte kohl gebruikt dan zul je zien dat je ogen juist groter en meer open lijken. Een stipje lichte oogschaduw met je vinger aan gedept bij de traanbuis laat je ook al stralen. Zo simpel kan het zijn.
– Wil je eens knallen probeer dan gewoon een felle lipstick. Ga eens niet voor een veilige kleur maar knal met felroze, rood of koraal. Zo doen veel dames op de tv het ook. Die hebben niet heel ingewikkelde oogschaduw maar juist vaak mooie opvallende lippen. Als je dit doet draag het dan ook met trots en geneer je niet dat je op een maandagochtend loopt met felle lippen. Rug recht en zelfvertrouwen, dit straal je dan uit en hierdoor denken veel mensen vaak: “Goh hoe doet ze dat toch met die kleintjes? Zelf ben ik doodmoe maar ze loopt erbij alsof ze zo door naar een feest kan. ”
Dit alles kun je doen in een minuut of zeven. Zelfs vijf minuten als je dit vaker doet. Je komt dan als een powerlady voor de dag. Je voelt jezelf veel beter en je kunt alles ook beter aan, zelfs met een knotje op je hoofd.
Ik weet dat deze routine al veel moeders geholpen heeft dus hopelijk help ik hiermee ook nog wat andere dames.
En mocht je nu wel eens een feestje hebben? Breng dan wel die eyeliner aan en neem 15 minuten de tijd voor je routine. Eyeliner, felle lipstick en je bent de ster van het feest terwijl je kindjes thuis slapen met een oppas erbij.

Nou dames, daar kunnen we natuurlijk wel wat mee.
Persoonlijk vond ik het een heel leuk interview en ben blij dat ik hem mocht doen. Ik denk dat Linda zeker een inspiratie is voor anderen.

2 thoughts on “Interview | Linda Merts

  1. Al een enkele maanden bezoek ik zo nu en dan de site van Linda en haal ik er goede tips uit.
    Erg leuk om over het ontstaan van de site te lezen en ook zo meer over Linda te llezen.

    Leuke interview!

  2. Een goede en informatieve interview, Cindy.
    Leuk om zo wat meer over de persoon achter de site te weten te komen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top