Je bent hier
Home > Headlines > Interview | Jamie Faber So Jamie

Interview | Jamie Faber So Jamie

jamie faberJamie Faber is het jonge en getalenteerde brain achter het modieuze vrouwenschoenenmerk So Jamie. Jamie werd geboren op 9 mei 1985 in Amsterdam en als dochter van een styliste en visagiste stroomde het gevoel voor fashion al vroeg door haar aderen. Als jong meisje hielp zij haar moeder graag mee met het ophalen en wegbrengen van kleding voor shows zoals Idols en X-factor. Affiniteit met mode heeft ze altijd al gehad en So Jamie is het resultaat van haar doorzettingsvermogen. “Als ik ergens voor ga dan doe ik dat voor 2000%!”

Hoe is het idee ontstaan om schoenen te ontwerpen?
Ik ben begonnen als styliste voor programma’s als Idols en Popstars maar na jaren wilde ik meer uitdaging en die vond ik.
Ondernemen zit bij mij in het bloed en op schoenenvlak miste ik modieuze en kwalitatieve, maar toch betaalbare schoenen. Met de collecties van So Jamie kan ik dat goed aanvullen.

Waar komt jouw passie voor schoenen vandaan?
Welke vrouw heeft er geen passie voor schoenen?
Mijn passie voor schoenen komt echt bij mijn moeder vandaan! Mijn moeder is erg modieus en vroeger lagen de Vogue’s bij ons in de huiskamer. Mijn moeder heeft maat 34 (Indonesische roots) dus die moest haar schoenen uit Parijs halen en daar kwamen de mooiste exemplaren vandaan.

Je ontwerpt en tekent de schoenen van So Jamie zelf, waar haal jij inspiratie uit?
Ik reis veel en doordat ik daar de mode op de voet volg en het modebeeld op straat zie kan ik veel inspiratie opdoen. Ideeën kan ik dan op de volgende collecties toepassen.

Beschrijf in eigen woorden de So Jamie schoenenstyle.
De collectie van So Jamie vertaalt het modebeeld van nu. Zijn het pumps of sneakers, ik reis heel Europa af voor de beste fabrieken. So Jamie is niet per definitie een sneaker- of een pumpmerk; dat zie je in mijn kledingkast ook echt terug. Ik kan in de meest elegante galajurken op een rode loper verschijnen of in mijn meest baggy outfit door de stad slenteren, So Jamie heeft een paar schoenen dat daarbij past.

14 Juli 2013 was de lancering van So Jamie tijdens de fashion week in de Mode fabriek RAI, hoe was deze ervaring voor jou?
Een hele mooie ervaring. Na bijna twee jaar hard werken eindelijk mijn collectie op de markt!

Twee jaar lang heb je ernaartoe gewerkt, hoe kijk je achteraf naar de lancering?
De lancering van So Jamie was in mijn ogen perfect! De mensen van wie ik oprecht houd hebben mij aan alle kanten erg goed geholpen en dat vergeet ik nooit meer.

Wat is jouw visie, waaraan moeten jouw schoenen/ontwerpen voldoen?
Goede pasvorm! Hoe mooi de schoen ook kan zijn, als je er geen avondje op kan stappen zijn het in mijn ogen geen goede schoenen. Pijn in je voeten kan je avond echt verpesten.

Als je één paar uit de So Jamie-collectie moest kiezen welke zou het zijn en waarom?
De London laarsjes zijn echte So Jamie-schoenen. Ze zijn ook erg populair en bekend Nederland loopt ermee weg.

Je ontwerpt vrouwenschoenen, hoeveel paar schoenen heb je zelf? Heb je een favoriet?
Wauw, ik denk dat ik rond de 100 paar schoenen zit. De anaconda slip-ons van dit seizoen heb ik wel erg vaak aan. Ik ben momenteel dol op printjes en ik combineer ze met alle stijlen.

Wat vind jij het leukst aan jouw beroep?
Het ontwerpen van de schoenen blijft het leukst omdat ik me dan volledig kan uitleven.

Welke moeilijkheden ben je tegengekomen als zakenvrouw?
Oneerlijke mensen. Ik zie altijd het goede van mensen (dat weet ik van mezelf) maar dat wil ik ook niet veranderen. Ik heb 100 keer mijn neus gestoten maar ik blijf positief tegenover iedereen en dat maakt mij wie ik ben.

Beschrijf een typische werkdag
Hangt van de periode af. Op het moment bezoek ik winkels om mijn zomercollectie te laten zien. Winkels blijven het leuk vinden als ik zelf met mijn schoenen langskom en ik kan dan vol passie vertellen waarom ik voor dat model heb gekozen en met die materialen ben gaan werken. Aan de andere kant hoor ik ook weer hoe de klanten op mijn schoenen reageren en wat ze missen in de collectie. Mijn werk is erg afwisselend en dat maakt het ook erg leuk.so jamie

Je bent de trotse moeder van een zoon, hoe heeft het moederschap jou veranderd?
Ik ben verantwoordelijker geworden en ik heb gevoeld wat onvoorwaardelijke liefde is.

Welke verwachtingen had je van het moederschap? Komt dit overeen met het werkelijkheid?
Ik had het zwaarder verwacht, maar dat valt mij allemaal 100% mee.
London (mijn zoon) is een heel makkelijk kind, slaapt goed en is erg vrolijk. Daar heb ik enorme mazzel mee.

Hoe combineer je het moederschap en werk?  Heb je de juiste balans gevonden?
Doordat London zo makkelijk is komt het wel eens voor dat hij met mij mee gaat en dat is hartstikke gezellig. Oma’s passen ook op. Hij heeft overal zijn eigen kamer en dat is natuurlijk ook een luxe.

Hoe ervaar jij het om moeder te zijn?
Ik had het voor geen goud willen missen. Ondanks mijn drukke leven in de fashion en alle events ben ik wel echt een moeder-moeder. Soms overdrijf ik wel eens met bijvoorbeeld zijn voeding: geen suiker, geen potjes, geen koemelk en alles vers maar dat is alleen maar goed, denk ik.

Wat moeten volgens jou, kinderen zeker mee krijgen vanuit de opvoeding? En hoe wil je dit bereiken met je kind?
Laatst las ik een stelling: Wat vind je belangrijker als moeder…Dat je kind iets bereikt en succes heeft of dat hij aardig gevonden wordt. Voor mij is het heel belangrijk dat hij van zichzelf gaat houden en dat het niks uitmaakt wat anderen zeggen. Natuurlijk hoop ik dat hij het ondernemen van mijn kant van de familie heeft. Er is niets zoveel waard als de vrijheid die je dan hebt en er is niks zo mooi als dat je van je hobby je beroep kunt maken.

Hoe zorg je ervoor dat je naast je carrière ook genoeg tijd met je gezin doorbrengt?
Met ondernemen kun je je eigen dagen inplannen! Ik denk dat een moeder met een 40-urige werkweek voor een baas minder tijd heeft met haar kind dan ik. Natuurlijk moet ik ook wel eens reizen maar dat is meestal niet langer dan drie dagen. Daarentegen kan ik wel op de maandag en vrijdag vrij nemen en in de avonduren aan het werk.

Je hebt een druk leven als moeder en ondernemer, hoe behoud je je focus en blijf je opgeladen?
London geeft mij energie en maakt mij gelukkig. Soms ben ik wel eens wat chaotischer dan voordat ik moeder was (vraag maar op kantoor). Maar creatief blijf ik altijd.

Hoe voelde het om je schoenen voor het eerst op straat te zien?
De eerste keer dat ik iemand op straat op mijn schoenen zag lopen wilde ik haar bijna aanhouden en een foto maken 😉 Zo trots was ik! Maar ik heb mij ingehouden. 😉

Welk advies zou jij vrouwelijke ondernemers in hun carrière geven om succesvol te worden?
FOCUS. Stick to your plan, alleen dan zul je slagen.

So Jamie schoenen zijn via de website www.sojamie.com verkrijgbaar en kun je tevens op de site zien waar ze (offline) te koop zijn.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Interview | Jamie Faber So Jamie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top