Je bent hier
Home > Gezin & Opvoeden > Ouderschap > Haar Verhaal > Interview | Cheyen van Slee

Interview | Cheyen van Slee

Cheyen van Slee, geboren op 15 juli 1987 te Amsterdam, is de vriendin van de populaire rapper Yes-R, wiens echte naam Yesser is. Samen hebben zij een zoontje genaamd Yessin. Cheyen beschrijft zichzelf het beste als ‘een rustig en zacht persoon, zorg- en behulpzaam, maar die ook heel ongeduldig kan zijn’.
In 2007 ontmoette Cheyen en Yes-R elkaar op een strandfeestje in Bloemendaal. En sindsdien vormen zij een koppel.

“Op het strandfeest liep Yes-R op mij af en zei: “Jij wordt de moeder van mijn kinderen.” Ik moest er keihard om lachen want normaal gebruiken jongens altijd een openingszin als: “Heyyy, ken ik jou niet ergens van?” Zijn aanpak vond ik heel apart en derhalve raakten wij aan de praat. Eerlijk gezegd keek ik een beetje de kat uit de boom want ik vond hem toch ook wel een ‘player’. Maar buiten dat vond ik hem erg funny en spontaan. We wisselden elkaars nummers uit, en meteen de volgende dag belde hij mij. We spraken een paar keer af, ondertussen vond ik hem eigenlijk steeds leuker worden, en voor ik het wist vroeg hij me mee op vakantie!

In 2008 zijn wij op de Islamitische wijze voor God getrouwd. Wij hebben elkaar een gelofte gedaan bij een imam, daar waren onze families en vrienden getuigen van. Wij hebben dat overigens niet groot gevierd maar met een klein groepje familie en vrienden.
Voor de Nederlandse wet zijn wij nog niet getrouwd, maar dat willen wij allebei wel (ooit) doen. Voor nu zijn wij allebei zo druk en op andere dingen gefocust dat wij trouwen even voor ons uitschuiven. Wij zijn immers al voor God getrouwd en dat vinden wij het belangrijkste.

Voor mij is Yes-R gewoon Yesser, niet anders dan eerst. Ja, hij is weliswaar een BN’er maar ook gewoon nog lekker zichzelf.
Ik ben wat betreft zijn bekendheid best wel nuchter. Ik probeer hem in alles te steunen met wat hij doet. Yessin begint het nu wel een beetje door te krijgen dat zijn papa anders is dan een papa die een baan van negen tot vijf heeft. Hij vindt al die aandacht geweldig en doet zijn vader met alles na. Ik denk dat hij later in de voetsporen van zijn vader gaat treden. Hij geeft nu al optredens maar dan moet de microfoon wel aan staan zodat hij zichzelf hoort. Geweldig, ik kan daar uren van genieten!
Een minpunt aan een relatie met een BN’er, in dit geval Yes-R, is alleen dat zijn agenda elke week verschillend is. Er komen elke dag boekingen en tv-show-aanvragen binnen en dus is het soms heel moeilijk om privé-afspraken of vakanties in te plannen. Maar na vierenhalf jaar ben ik dat al gewend, met wat puzzelen en schuiven komt dat altijd wel weer goed.
Er zijn eigenlijk best wel veel voordelen met een BN’er als vriend. Ik zie leuke dingen zoals shows in het binnen- en buitenland, leuke feestjes, uitnodigingen voor lancerings- en Fashionshows etc…
Ik ga regelmatig mee naar shows en televisie programma’s, en probeer hem zoveel mogelijk te steunen en advies te geven. Ook houd ik zijn agenda bij, zodat hij elke dag weet wat zijn dagplanning is.

In 2009 raakte ik zwanger, wij hadden het er in die tijd heel vaak over een kindje. Ik slikte toentertijd wel gewoon de anticonceptie maar werd toch zwanger. Wij waren in een meubelzaak en ik had erge buikpijn en was over tijd. Omdat ik al vermoedde dat ik eventueel zwanger zou kunnen zijn haalde wij een zwangerschapstest en zo ongeduldig als wij beiden waren konden we niet wachten totdat we thuis waren. Uiteindelijk heb ik de zwangerschapstest in de wc van een fastfood restaurant uitgevoerd. Met spanning wachtten we af, die paar minuten leken wel een uur. En ja hoor, ZWANGER! Wij waren allebei blij maar ook geschrokken. Wij wilde het absoluut houden! Zodra je weet dat je zwanger bent heb je meteen al een band met die kleine doperwt.

De eerste echo was gewéldig! Ik kon niet wachten tot het zover was. Je weet dat je zwanger bent, maar je voelt en ziet nog helemaal niets. Dus als je dan eindelijk dat kleine garnaaltje in je buik ziet zitten, ben je zo blij en ontroerd, zo mooi. Wij gingen ook heel vaak voor een 3D-echo. We bleven maar komen om het groeiproces van ons kindje te volgen.
Tijdens mijn zwangerschap at ik alles wat los en vast zat. Ze zeggen altijd: ‘je eet voor twee’, dus ik nam het er ook van. Ik heb het ook wel geweten want ik ben in totaal 23 kilo aangekomen. Dat zou ik echt nooit meer doen. Ik leek echt op een Michelin-poppetje.

Dertien oktober 2009 beviel ik van Yessin, een prachtig zoontje van 3800 gram. Ik heb eigenlijk best wel een makkelijke bevalling gehad. Vier uur ’s nachts werden mijn vliezen doorgeknipt, en toen begonnen die heftige weeën, wat echt een verschrikkelijke pijn is. Vier uur later werd Yessin geboren. Dat valt dus best mee gezien de bevallingsverhalen die ik van anderen gehoord had. Toen ik Yessin voor het eerst in mijn armen kreeg, was dat het mooiste moment van mijn leven en overigens ook die van Yes-R. Je bekijkt hem van top tot teen en gaat kijken op wie hij lijkt. Yes-R heeft uiteraard zijn navelstreng geknipt. Nadat Yessin door de zuster gewogen was verloor Yes-R hem niet uit het oog. Hij heeft wel een traantje gelaten.
De eerste week kregen wij heel veel hulp van een superlieve kraamhulp, zij hielp mij met alles. Ook waren onze ouders er elke dag om ons te helpen met Yessin en het huishouden.
Het was echt een hele verandering, wij waren altijd wel van het uitslapen tot laat. Opeens kwam daar verandering in. Yessin werd heel vaak wakker, we waren doodop! Maar toen hij één tot anderhalf jaar was ging het wat beter.

Moeder zijn had ik toch wel iets minder zwaar verwacht. Ik dacht voorheen: ‘ooh dat doe je wel even’. Maar nee, het is best zwaar, vooral na de zwangerschap. Ik had een lichte verzakking van mijn baarmoeder en bekkeninstabiliteit. Na heel veel rust, oefeningen en pijnstillers ging het beter.
Naast moeder zijn werk ik er ook bij, ik ben tandartsassistente. Het is af en toe best pittig om moeder te zijn, werken en het huishouden te doen. Ik ben ook heel snel moe, en ga vaak vroeg mijn bed in. Ik heb gelukkig een heel lieve moeder en schoonmoeder die elke week wel oppassen. In die tijd doe ik het huishouden, een middagdutje of vrijetijdsdingen. Lunchen met vriendinnen of mezelf verwennen met een beautydagje is altijd wel leuk.
Ik vind het ook heerlijk om te trainen met mijn personal trainer, ik voel me daardoor ook weer fitter en heb meer energie. Buiten dat ben ik ook gek op dansen, ik danste vroeger twee keer per week (show/danceballet); als ik straks weer wat meer tijd heb, wil ik dat weer gaan oppakken.

Yes-R is een heel lieve vader, hij neemt Yessin vaak mee naar optredens of gaat met hem spelen in speeltuinen of dierenparken. Als Yesser een heel drukke werkweek heeft en een beetje vermoeid is, dan kan hij weleens ongeduldig zijn. Juist door de drukte vinden wij het heerlijk om met zijn drieën als gezin dagjes weg te gaan. Iets leuks doen met Yessin, als hij blij is zijn wij dat ook. Het moment als Yessin lacht en geniet en zijn geboorte, die zijn voor mij goud waard.
Wij hebben nog geen plannen voor een tweede kindje. Laatst waren wij in Egypte en daar zagen wij een pasgeboren tweeling, en dan kriebelt het wel weer. Maar voorlopig denken wij niet aan een tweede. Wij genieten nu volop van Yessin met zijn peuterpuberteit!

Belangrijk in de opvoeding vind ik dat kinderen leren om respect te hebben voor mensen en dieren. Dat ze sociale vaardigheden meekrijgen maar ook op hun hoede zijn voor gemene mensen want die zijn er ook. En dat ze hun hart volgen.
Yesser en ik zullen onze kind(eren) altijd steunen in wat of welke keuze ze maken in het leven. Ik ben er voor hen, no matter what!
Wij voeden onze zoon vrij op. Hij mag eigenlijk heel veel van ons waardoor hij daar soms misbruik van maakt. Hij zit nu in een ontdekkingsfase en alles is ‘nee’, en ‘ik doe waar ik zin in heb’. En dan moeten we weer even streng en consequent zijn, dan luistert hij wel. Hij moet dan op zijn strafbankje zitten, zo houden we hem een beetje in het gareel.
Ik voed mijn kind wel beetje hetzelfde op als hoe mijn moeder dat bij mij en mijn broertje heeft gedaan, alleen is zij iets consequenter dan ik. Ik heb al heel snel van: oké, ik geef het hem maar als ik maar niet zijn gehuil aan hoeft te horen, dat vind ik toch nog wel hartbrekend. Bij mijn moeder is nee ook echt nee.
En gelukkig zitten Yesser en ik wat opvoeding betreft wel op één lijn.

Mijn hotspots waren vroeger wel de stad, discotheken, feesten etc. Maar sinds ik moeder ben geworden is het Ballorig en Amsterlpark. Dat vind ik nu heerlijk. Ik moet er niet aan denken om elk weekend in de disco te hangen, wil lekker thuis bij mijn gezin zijn.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

15 thoughts on “Interview | Cheyen van Slee

 1. Wat een leuk interview, en wat ben je spontaan en open, echt gezellig om te lezen, greetz Sandra de Booij

 2. Wat een leuk interview, je bent zo gezellig aan het praten geweest, en je bent open, ik heb het met plezier gelezen, greetz Sandra de Booij

 3. Lieve cheyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy superfoto en tekst! Echt heb net achter mijn bureau genoten hoor! Trots op jou 😀
  Dikke kus tot snel gaan we met zn 4en/5en wat leuks doen

 4. twas egt spannend om dit tehoren bleef maar luisteren toen men pa zij kom we moeten weg k zo nene k blijf lezen tot het gedaan is.. k hoop dat jullie gelukkig blijvn x

 5. Leuk intervieuw en een leuk kindje ik heb het even op google op gezocht hoe je kindje er uit zit heel lief en schattig u leukt me ook heel lief ik ben gek op yeser’s muziek ik bn zijn grootste fan

  Xxxx Sana uit Sint-oederode

 6. Leuk intervieuw en een leuk kindje ik heb het even op google op gezocht hoe je kindje er uit zit heel lief en schattig u leukt me ook heel lief ik ben gek op yeser’s muziek ik bn zijn grootste fan

  Xxxx Sana uit Sint-oederode

 7. Leuk intervieuw en een leuk kindje ik heb het even op google op gezocht hoe je kindje er uit zit heel lief en schattig u leukt me ook heel lief ik ben gek op yeser’s muziek ik bn zijn grootste fan

  Xxxx Sana uit Sint-oederode

 8. Wahahah zo ik heb dit echt kotsend gelezen!
  Zo spontaan!? Nee ze is jaloers en die vent van
  Haar is gewoon een botte gast! Leuk met kinderen! Poeh dat was hij niet op de boot!
  Ja tranen hebben jullie achter gelaten bah!

 9. Leuke interview! Tijdens het lezen heb ik er echt van genoten. Zeer spontaan en open. En ik wil nog wat aan toevoegen; supercute your pic with your babyboy. Veel geluk met je gezin! Liefs.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top