Je bent hier
Home > Columns > in the flow

in the flow

Ik zit er weer helemaal in. In de flow die hoort bij werken voor een baas, ondernemen en voor de kindjes zorgen. Er is een ritme, het loopt allemaal lekker en dat is fijn. Mijn zoontje gooit af en toe wel een beetje roet in het eten. Hij krijgt borstvoeding, maar de flesjes melk die ik afkolf als hij op het kinderdagverblijf is wil hij niet drinken. Met veel geduld blijven we het proberen, maar de speen vindt hij niks. Regelmatig word ik gebeld of ik langs kan komen om te voeden. Soms zit ik net in een belangrijk gesprek of wil ik juist een verslag afmaken. Ik vind het dan niet altijd fijn dat ik dan mijn werkzaamheden moet stoppen om naar het kinderdagverblijf te rijden. Aan de andere kant: mijn kindjes zijn het allerbelangrijkste en natuurlijk heb ik het er voor over. Wat is nu eenmaal een jaar op een heel mensenleven? Hij is alweer 5 maanden, over een maand gaat hij beginnen met zijn eerste hapjes en kan hij leren uit bekertjes te drinken. Het komt wel goed. Op zakelijk gebied zijn we druk met de ontwikkeling van een magazine. Ik zeg we, want ik ga dat natuurlijk niet alleen doen. Samen met Wendy, een vriendin en vormgever die al vaker wat ontwerp-klusjes voor mij heeft gedaan, zijn we druk bezig ons te oriënteren op de consumentenwaarde van een nieuw magazine. Wat willen we er in hebben, wat spreekt de lezer aan, hoe krijgen we het in de grote winkels. Komende week hebben we een brainstormavond waarbij we hopen een stapje verder te komen. We gaan lekker uit eten, genieten voor ons allebei, want ook Wendy is mama. Soms is het fijn om dan een avondje te kunnen focussen, zodat je hersenspinsels vorm krijgen die worden omgezet in daden. Naast al deze zakelijke bezigheden waren er de afgelopen tijd mijlpalen met de kindjes. Onze dochter, die een heel ziekenhuistraject achter de rug heeft in verband met slecht groeien, maakte plots een groeispurt. Zo groeide ze in een maand tijd 3 cm en kwam ze een halve kilo aan. Op het kinderdagverblijf is ze nu de grootste en de oudste, het is leuk om te zien hoe ze daar trots op is en zich ook naar gedraagt. Het duurt niet al te lang meer, of ze mag naar school. Een hele nieuwe fase… Spannend!

2 thoughts on “in the flow

 1. Niet om te zeuren, maar je kan je kindje allang uit een bekertje laten drinken. Zelfs uit een rietje. Of een cupje of een papje maken van de melk.
  Hier hadden we ook een flinke weigeraarster, maar ze hoefde niet naar de opvang. Dus alleen als mama echt eens weg moest of wou moest ze uit de fles drinken.
  Wij hadden de breastflow fles en hier dronk ze wel uit.
  Maar een lektuitbeker, dus niet de antilek want daar moeten ze aan zuigen,maar eentje waar meteen melk uitkomt werkt vaak ook prima.
  Zo kunnen ze het hem misschien makkelijker geven en hoef jij niet steeds daar heen om te voeden.
  Succes en lekker dat het zo lekker loopt!

 2. Hoi Cindy,

  Dank je wel voor je tips. Een papje wil ik pas maken als hij 6 maanden is. De breastflowfles hebben we geprobeerd, maar zonder succes helaas. En bekertjes doen we wel, maar echt flitsend gaat dit nog niet. Er wordt veel melk geknoeid. De tuitbeker hadden we nog niet aangedacht, dus dat gaan we zeker eens uitproberen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top