Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Hier wordt je vagina helemaal niet blij van

Hier wordt je vagina helemaal niet blij van

Er wordt ons vrouwen van jongs af aan geleerd dat wij goed voor onze vagina moeten zorgen. De vele vaginale reinigingsproducten op de markt ondersteunen dit. Maar wist je dat de vagina al die extra aandacht helemaal niet nodig heeft? Dat de vagina prima in staat is zichzelf te reinigen en derhalve veel minder hulp nodig heeft dan de reclamewereld ons willen doen geloven? Wil je weten waar jouw vagina nou echt niet blij van wordt? Je leest het in dit artikel!

Vaginale verzorgingsproducten
De vagina heeft van nature een lage pH waarde zodat slechte bacteriën daar niet kunnen groeien. Producten die speciaal gemaakt zijn om de vagina te reinigen doen dan ook meer kwaad dan goed. Je vagina is goed in staat zichzelf te reinigen. Meer als water heb je niet nodig om down under schoon te krijgen. Ook het gebruik van zeep en dergelijken kun je maar beter vermijden.

Met ondergoed slapen
Het heeft niet de voorkeur van velen maar naakt van onderen slapen schijnt juist beter voor je vagina te zijn. Doordat de meeste ondergoed niet absorberend of vochtdoorlatend zijn creëer je een broedplaats voor bacteriën en schimmels. En dat is nou juist wat wij vrouwen niet willen.

Olie
Gebruik jij (of beter gezegd: jouw lover) weleens olie als glijmiddel tijdens seks? Niet meer doen! Het schijnt namelijk dat door het gebruik van olie de pH-waarde van je vagina uit balans raakt. En dat is niet al te best omdat slechte bacteriën zo vrij spel krijgen, wat weer tot infecties kan lijden.

Stomen
Je vagina stomen schijnt anno nu helemaal hip te zijn. En dat met als doel het down there fris en fruitig te krijgen. Ik weet dat in bepaalde landen het stomen (met kruiden) van de vagina een eeuwenoude traditie is. Dit wordt met name na een bevalling gedaan. Maar je vagina 1 a 2 keer in de maand boven een stoom hangen? Dat is zelfs voor mij nieuw. De meningen over het stomen van de vagina is verdeeld. Er zijn mensen die geloven dat een vaginale stoombad zo nu en dan goed voor de vagina is. Maar ook dat het ondersteuning bij vruchtbaarheid kan bieden. Weer anderen zijn van mening dat een stoombad helemaal niet nodig is! Dat dit zelfs meer kwaad dan goed doet. Hoe dan ook; wees zuinig met je vagina.

String
Het dragen van strings draagt bij dat je je supersexy voelt, maar ook is het de perfecte oplossing voor onder strakke kledingstukken. Maar wist je dat door het dragen van strings je veel meer kans op vaginale infecties loopt? Doordat de meeste strings van niet ademend materialen gemaakt zijn kan het down there niet luchten en loop je zo grote kans op infecties. Wil je dit voorkomen, ga dan voor strings gemaakt van 100% katoen.

Fietsen
Nederland is een fietsland en we fietsen met z’n allen dan ook heel wat af. Maar wist je dat fietsen eigenlijk slecht voor je vagina is? Dit blijkt uit een recente onderzoek gepubliceerd in de Journal of Sexual Medicine. Resultaten van het onderzoek laten zien dat te veel fietsen je vagina én schaamlippen minder gevoelig maken. Vrouwen die minstens 16 km per week fietsten zouden ervoor moeten zorgen dat het stuur van de fiets hoger staat dan de zadel. Hiermee neemt namelijk de druk die op je vagina wordt uitgeoefend af.

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top