Je bent hier
Home > Headlines > Filmtips voor een avondje op de bank

Filmtips voor een avondje op de bank

Wie mij ook maar een beetje kent of een lange tijd op Mommyonline meeleest, weet dat ik dol op films ben. Ik zie mezelf dan ook als een subtiele filmfreak en weekelijks bekijk ik minimaal een handje vol films. En hoewel ik het leuk vind om voor de site uitgebreid mijn mening over films die ik gezien heb te schrijven, lukt het mij helaas bij lange na niet altijd om van alle films een recensie te schrijven. Met dit in gedachte zal ik eens in de zoveel tijd een filmtips artikel met meerdere films online zetten. Zo deel ik de films die ik in die periode gezien heb toch nog met jullie en wie weet zit er ook voor jou een ‘must-see’ tussen. Ik heb een vijftal films voor jou op een rijtje gezet om, wanneer de kids in bed liggen, heerlijk languit op de bank naar te kijken. Kijk en lees je mee?

Rings 


Rings is de derde film uit de ‘The Ring’ filmserie, het is een horrorfilm uit 2017.
Ring is, voor nu, het laatste deel van de film en is inhoudelijk veel beter dan voorgaande delen. De film vertelt het oorsprong van het meisje: wie zij is, waar ze vandaan komt en waarom ze zo geworden is. De film heeft, naar mijn mening, veel meer diepgang, het geeft als het ware antwoord op alle vragen dat voorgaande delen mogelijk opgeroepen hebben. Dat is wat mij betreft zeker een pluspunt. Wanneer je van de twee voorgaande delen genoten heb, raad ik deze derde deel zeker aan. Overigens speelt Johnny Galecki, beter bekend als Dr. Leonard Hofstadter uit The Big Bang Theory, in deze derde deel: Rings.

Jumanji: Welcome to the Jungle


Een echte klassieker met Robin Williams in de hoofdrol is Jumanji uit 1995. In 2017 is er een vervolg op deze film gemaakt met in de hoofdrollen Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart en Karen Gillan. Mocht je het eerste deel nog niet gezien hebben, dan is het wel zo leuk om deze eerst te kijken alvorens je deel twee gaat bekijken. Echter is dit niet noodzakelijk om de film te kunnen volgen. Jumanji: Welcome to the Jungle is een komische avonturenfilm met heel veel humor. De film is gemoderniseerd: waar het in het eerste deel om een bordspel gaat, heeft in deze tweede deel Jumanji zichzelf in een videospel getransformeerd. De spelers worden in Jumanji gezogen en krijgen ze het uiterlijk van hun gekozen spelpersonage (lichaamsverwisseling). Daarmee krijgen ze allemaal zwaktes en superkrachten dat bij hun avatars horen, om het spel te kunnen uitspelen. Maar ook het bekende ‘na 3 keer doodgaan, is het game over’ is hier van toepassing. Jumanji: Welcome to the Jungle geeft een leuke twist aan het origineel, het is een vermakelijk film waar ik van genoten heb.

Death note (the film)


De film Death Note uit 2017 is gebaseerd op de gelijknamige Japanse manga. De manga zelf ken ik niet waardoor vergelijken gelukkig niet mogelijk is. De film gaat over een jongen die een mysterieus notebook vindt dat hem in gelegenheid stelt om over de lot van anderen te bepalen. Door de naam van een persoon in het boek te schrijven en de wijze waarop hij wilt dat die persoon dood gaat, zorgt het boek dat het werkelijkheid wordt. Met andere woorden: iedereen dat in het boek genoteerd wordt, komt te overlijden. Dit geeft het jongen veel macht maar moet hij aan het einde zelf om zijn eigen leven vechten. Death Note is een vermakelijk veel met veel creepy momenten en veel dodelijke ‘ongevallen’.

War for the planet of the apes 


War for the Planet of the Apes uit 2017 is de derde film in deze apen-film. De film draait niet zozeer om het voeren van oorlog maar het impact dat deze op de partijen heeft. Een heel mooi film met diepgaand en weinig ‘zinloos geweld’ wat vaak met het voeren van oorlog gepaard gaat. Er zit veel meer gevoel in de film dan dat ik in eerste instantie verwacht had. Heb je van de twee voorgaande films genoten, dan mag je deze laatste deel eigenlijk niet missen.

The Hitman’s Bodyguard


The Hitman’s Bodyguard is een komische actiefilm uit 2017 met Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson in de hoofdrol. De film vertelt het verhaal van Michael Bryce, een professionele bodyguard, die Darius Kincaid, een gewelddadig huurmoordenaar, van Engeland naar het Internationaal Gerechtshof in Den Haag moet brengen. Laatstgenoemde moet daar getuigen. Ondanks dat beide mannen elkaar niet kunnen luchten zitten ze wel met elkaar opgescheept en leren ze, langzaam maar zeker, toch elkaar te respecteren. The Hitman’s Bodyguard bevat veel hilarische momenten maar ook geweldige achtervolgingsscène door zowel de Amsterdamse grachten als smalle straten. Er wordt in de film erg goed gebruik van deze locaties gemaakt, leuk om te zien! The Hitman’s Bodyguard is een heerlijke film om volop van te genieten.

 

Veel kijkplezier!

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top