Je bent hier
Home > Baby & Kind > Global Handwashing Day: Ella en haar vriendjes vangen Bactero + Winactie

Global Handwashing Day: Ella en haar vriendjes vangen Bactero + Winactie

Bij kinderen wil het er weleens bij inschieten: handen wassen. Ook al hamer je er als mama vaak genoeg op, kinderen zijn liever bezig met andere zaken. Desondanks is het toch belangrijk dat ze het regelmatig doen, want nu de herfst is aangebroken hangen er weer allerlei virussen en bacteriën in de lucht. Met name schoolkinderen zijn vatbaar voor deze vervelende kwaaltjes, omdat ze veel contact met elkaar hebben tijdens lessen en pauzes. Gelukkig is het gehoest en gesnotter voor een groot deel te voorkomen met een goede handhygiëne.

Kinderen hoeven wat mij betreft niet constant hun handen te wassen, steker nog te vaak je handen wassen is ook niet goed. Maar wanneer of hoe vaak moeten kinderen dan wel hun handen wassen? Ik hanteer zelf drie momenten dat mijn jonge kinderen hun handen moeten wassen. Dat is wanneer ze van buiten naar binnen komen, na een toiletbezoek en voordat er gegeten wordt. Tussendoor handen wassen vind ik niet noodzakelijk tenzij het zichtbaar nodig is, bijvoorbeeld na het verven of dergelijke.

Maak handen wassen leuk en leerzaam
Vandaag, 15 oktober, is het Global Handwashing Day. Op deze dag worden miljoenen mensen gemotiveerd om aandacht te schenken aan hun handenwasgedrag. Om deze dag een steuntje in de rug te geven publiceert Tork een voorleesboekje speciaal voor peuters: ‘Ella en haar vriendjes vangen Bactero’, waarbij personage Ella hen op een leuke manier stimuleert deze goede gewoonte aan te leren.

ella-en-haar-vriendjes-vangen-bactero-2Ella en haar vriendjes vangen Bactero is speciaal geschreven voor jonge kinderen. Het boek is niet alleen leuk om aan jonge kinderen voor te lezen maar is ook erg leuk voor de wat oudere kinderen, denk hierbij aan groep 5, om zelf te lezen. In het boekje gaat Ella met haar vriendjes op avontuur, waarbij ze op een leuke manier leren wanneer en waarom zij hun handen moeten wassen.

Ella en haar vriendjes vangen Bactero is voorzien van goede kleuren illustraties wat het verhaal in z’n geheel nog leuker maakt. Het boek telt 31 pagina’s waarvan ruim de helft met korte teksten. Het boek neemt je mee en geeft je een kijkje in het belevingswereld van de kinderen, hoe ze tegen het probleem aan kijken en hun oplossing ervoor. Maar ook hoe kinderen hun fantasie inzetten om tot een oplossing te komen.

Handige handenwastips
Om kinderen te leren hoe en wanneer ze hun handen moeten wassen zet Tork een aantal handige tips op een rijtje.

Tip 1: Het is belangrijk je handen eerst grondig nat te maken met lauw water, vervolgens zeep te gebruiken en je handen goed over elkaar te wrijven. Sla vooral geen plekje over! Spoel af met water.

Tip 2: Laat je kinderen een liedje zingen tijdens het handen wassen! Zo weet je zeker dat ze het lang genoeg doen en daarnaast is het handen wassen zo extra leuk. Een geschikt ‘handenwasliedje’ is bijvoorbeeld ‘Altijd is Kortjakje ziek’.

Tip 3: Ook het afdrogen mag je zeker niet vergeten, dit zorgt voor extra schone handen.

Tip 4: Na bijvoorbeeld een toiletbezoek, het snuiten van hun neus, of het buitenspelen vergeten kinderen regelmatig hun handen te wassen. Het is daarom belangrijk om hen op dit soort momenten aan te sporen. Vergeet ook niet voor het eten van een maaltijd je kind te stimuleren.

Winnen!!!

Mommyonline geeft vier exemplaren van het boek ‘Ella en haar vriendjes vangen Bactero’ weg!

Kans maken?
Laat hieronder een berichtje achter dat je meedoet en let erop dat je een geldig e-mailadres invult!

Verder wordt het gewaardeerd indien je Mommyonline via Facebook en Instagram volgt.

De winactie loopt tot en met zaterdag 29 oktober 2016. Op maandag 31 oktober 2016 zal de winnaar hier bekend worden gemaakt.

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

19 thoughts on “Global Handwashing Day: Ella en haar vriendjes vangen Bactero + Winactie

  1. Ik loot mee, zoonlief van 4 vind handen wassen nog vaak zonde van zn tijd! Hopelijk kunnen we met dit boekje stimuleren om toch de handen te wassen 🙂

  2. Ik doe mee. Zo kunnen de kleinkinderen zien dat het belangrijk is om hun handen te wassen.

  3. Ik doe graag mee. Een leuk boek is nooit weg, zeker niet met een boodschap erin verwerkt

  4. Ik doe supergraag mee met deze actie. Lezen doen mijn meiden allebei heel graag. Nou ja….. de jongste zit in groep 1 en wordt nog voorgelezen, maar de oudste zit in groep 5 en leest dus wel al heel goed zelf en ook graag. Super leuk boek, dus ik ga duimen

  5. De jongste is bijna helemaal zindelijk, dus de belangrijk volgende stap is het bewust worden dat ze daarna altijd haar handen moet wassen

  6. Op de valreep. Wat leuk, wij zijn dol op boeken! Goed thema ook, maar ik denk dat ik deze toch aan een goede vriendin ga geven. Haar dochtertje heet namelijk Ella, dan is dit natuurlijk extra leuk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top