Je bent hier
Home > Columns > Geniet ervan!

Geniet ervan!

Geniet ervan! Hoe vaak ik dat niet te horen heb gekregen tijdens mijn zwangerschap. Kotsmisselijk als ik was gedurende de eerste vier maanden bij elke stap die ik zette. Geniet ervan!
Een buik waarvan ik in de laatste maanden dacht dat ‘ie nooit meer normale proporties aan zou nemen en benen die wel olifantenpoten leken. Maar: Geniet ervan!
Eeuwige moeheid, een in de weg zittende buik, last van hormonen, wéér een nacht doorbrengen met dwarsliggende galstenen? Geniet ervan!
Eerlijk gezegd snapte ik niet zo goed wat mensen ermee bedoelden. Natuurlijk genoot ik van dat nieuwe leven in mijn buik, van het ieniemienie mensje dat steeds groter groeide.
Maar stiekem kon ik niet wachten tot het moment dat de kleine man zich eindelijk aan zou dienen. Niet alleen omdat ik nieuwsgierig was naar het jongetje dat zo rustig zijn plekje in mijn buik had ingenomen, maar ook omdat ik vrij snel klaar was met al mijn zwangerschapskwaaltjes.
Wanneer ben je uitgerekend? O dat duurt nog even. Geniet ervan!

Eindelijk was het Grote Moment daar. Ons zoontje werd geboren.
Mijn leven bestond in de eerste plaats uit intens genieten van dat mooie mannetje dat zo vredig in mijn armen met een fles in zijn mond in slaap kon vallen, maar ook uit: de fles klaarmaken, de fles geven, kolven, poepluiers verschonen, troosten, zorgen maken, flesjes schoonmaken, kolfapparaat schoonmaken en nog meer poepluiers verschonen.
In de weken na zijn geboorte realiseerde ik mij ineens wat mensen precies bedoelden met hun Geniet ervan!
Het ging niet alleen om het bewust genieten van die bijzondere periode in mijn leven. Het was ook een: geniet nog even van elkaar, geniet van je vrijheid en vooral een geniet van je (nacht)rust.
Ik betrap mezelf erop dat ik precies hetzelfde doe. Een zwangere collega? Geniet ervan, geniet ervan, geniet ervan! riep ik toen ze met verlof ging. Waarop zij zei: Ja, nou, van mij mag de baby wel komen, hoor…

Geschreven door: Jolanda Hazelhoff

6 thoughts on “Geniet ervan!

  1. Hahahaaha! Heel erg herkenbaar dit stuk. Ik denk dat wij vrouwen dat allemaal doen en eigenlijk nooit echt een toelichting geven van wat wij nou precies bedoelen. Hierbij dus! 🙂

  2. Het is inderdaad maar zo, zodra de kleine wondertje geboren is, is het vrijwel gedaan met je nachtrust. Daarom in de zwangerschap nog even ervan genieten. Dus zwangere dames ‘Geniet ervan!

  3. echt genieten met ons 2en hebben we niet echt kunnen doen geen waren bijna nooit alleen behalve als me dochter al sliep. ( had abby al voordat we wat kregen samen), we proberen wel nog te genieten met ons drietjes en schoonpaps waarmee we dagjes weg gaan, meestal militaire museums.

    van ons mag ze nu wel komen, me lichaam is echt helemaal op en al zoveel tegenslagen gehad met de zwangerschap en ook nog erbij dat me ouders en fam hebben verstoten. ( moeder koos voor me vader die me 3 jaar misbruikt heeft) dat vergt best veel en we kunnen ook gewoon niet meer wachten, we kijken er echt naar uit.

  4. @ Kim, Met alle stress waar je nu in zit is het begrijpelijk dat je lichaam op is. Moeilijk situatie zit je in maar gelukkig ga je er goed mee om. Ik wens je dan ook heel veel sterkte en geniet van je kids.
    Is je pakket overigens al binnen?

  5. Heb het binnen gistermiddag, en foto ermee en abby komt eraan. Z.s.m

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top