Je bent hier
Home > Lifestyle > Boeken > Winnen: Froukje en Felix redden het Soephuis!

Winnen: Froukje en Felix redden het Soephuis!

‘Froukje en Felix redden het Soephuis!’ is een 165 bladzijde tellend avonturenroman.
Een boek over het avontuur van de dertienjarige tweeling Froukje en Felix. Het avontuur begint als Froukje en haar klasgenootje Jason – op wie ze stiekem verliefd is en hij ook op haar – een portemonnee vinden met een raadselachtig briefje. De spannende speurtocht leidt naar het oude vervallen Soephuis. Dan blijkt dat Froukje flink in het ootje is genomen door Felix en Jason vanwege Halloween.
Geheel onverwachts begint dan pas echt het spannende avontuur voor het drietal. Het Soephuis staat in brand en Froukje is in het Soephuis. Gelukkig wordt Froukje gered uit het brandende Soephuis door een onbekende man die nergens meer te vinden is. Froukje, Felix en Jason gaan op zoek naar deze onbekende redder in nood.
De man inspireert de kinderen tot ‘de-red-het-soephuis-actie dat leidt tot een opvang voor daklozen. Of het drietal de mysterieuze man uiteindelijk wel of niet vindt…. dat zal ik hier niet verklappen.

De auteur (1970) is getrouwd, heeft 2 dochters en heeft haar droom van schrijfster waargemaakt met dit boek. De schrijfster werkt op het moment aan een vervolg op dit boek.
Het boek beschrijft op een herkenbare manier de omgang tussen broer en zus, (geheime) liefde tussen tieners en tienervriendschappen. Ook wordt het thema dakloosheid op een leuke manier onder de aandacht gebracht, leerzaam voor kinderen en toch ook luchtig.

Het is zeker geen kinderachtig boek maar een leuk kinderboek dat ook door volwassenen gelezen kan worden.

Als lezer kon ik me goed inleven in de hoofdpersonen en het verhaal bleef me tot het einde toe boeien. De maatschappelijke betrokkenheid van de kinderen en het verwezenlijken van hun droom om het Soephuis te redden, gaf me een hoopvol gevoel en vond het aandoenlijk om te lezen.

Ik kan me voorstellen dat als mijn dochters 12 of 13 jaar zijn het een leuk boek vinden om te lezen.

Prima cadeau voor een tiener die graag leest!

Voor meer informatie neem dan een kijkje op de site van froukjefelix

Winnen
Win een exemplaar van het boek ‘Froukje en Felix redden het Soephuis!”. Laat hieronder weten waarom jij het boek graag zou willen winnen.

Actie loopt t/m 16 november 2011

Saskia Born
Saskia Mes-Born is getrouwd en moeder van twee dochters. Naast het moederschap schrijft ze graag werkt ze als ZZP-er als clown Jip
https://www.mommyonline.nl

19 thoughts on “Winnen: Froukje en Felix redden het Soephuis!

  1. Dit lijkt me een heel leuk boek om voor te lezen aan mijn kleinkinderen,dus pak ik het voor mezelf in en dan in de zak van sinterklaas

  2. Dat lijkt me een erg leuk boek om te lezen samen met mijn 2 meiden Nu ze wat groter zijn lezen we elkaar voor en dit boek lijkt me daarvoor reuze geschikt.

  3. lijkt me een leuk en spannend boek voor tieners (en ik wil zelf het boek ook graag lezen)

  4. Ik zou het boek graag willen winnen, het lijkt me een leuk boek voor een tiener, en met de kadootjesmaand voor de deur is dat niet weg hier in huis.

  5. het lijkt me een erg leuk boek om aan mijn kinderen te geven (en dan lees ik het meteen..)

  6. Mijn nichtjes kan ik altijd blij maken met leuke boeken,en daar is dit er 1 van!Ik zou hem inpakken en in de zak van Sinterklaas doen.Hebben ze een leuke verrassing erbij!

  7. Omdat ik lezen geweldig vind en dit mij gewoon een leuk boek lijkt om in een keer uit te lezen zodat het boek nog generatie na generatie wordt overgegeven.

  8. Binnenkort zal mijn kleinzoon nog ne keer zijn schoen zetten bij de opa en de nonna… dus dit zou een heel welkom geschenk zijn om bij zijn schoen te leggen..leve Sinterklaas en leve mommyonline.nl 🙂

  9. WIj lezen ’s avonds altijd een verhaaltje voor het slapen gaan! Een nieuw boekje om samen te lezen voor het slapen gaan…….lijkt me heel erg leuk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top