Je bent hier
Home > Headlines > Fijne Koningsdag

Fijne Koningsdag

koningsdagVoor de tweede keer viert Nederland vandaag Koningsdag en kleurt de straten orange. 2013 was namelijk het laatste jaar waarin de nationale feestdag nog op 30 april gevierd werd en als Koninginnedag bekendstond. Sinds 2014 kennen we de feestdag als Koningsdag en wordt het op de verjaardag van Koning Willem-Alexander gehouden namelijk op 27 april.

Als ik heel eerlijk ben is, sinds de naam- en datum wijziging, de feestdag voor mij niet meer hetzelfde geweest. Ik leef er ook helemaal niet meer naartoe zoals voorheen. Ik moet zeggen dat ik het wel jammer vind dat de datum van de viering veranderd is. Vooral omdat het maar slechts om drie dagen gaat. Wat mij betreft had het gewoon op de 30ste moeten blijven. Toen Koningin Beatrix staatshoofd werd had ze de viering niet naar haar eigen verjaardag verplaatst maar liet ze deze gewoon op 30 april staan. En als je het mij vraagt had Koning Willem-Alexander dit ook moeten doen.

Hoe denk jij over de naam- en datum wijziging van deze nationale feestdag? Wat vind jij ervan dat de verjaardag van een staatshoofd nationaal gevierd wordt?

Hier gaan wij niets bijzonders doen; we gaan zo gezellig met z’n allen Monopoly spelen. Wat gaan jullie doen? Ik wens jullie allemaal een fijne en gezellig dag!

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top