Je bent hier
Home > Headlines > Movie Sunday | Fast and Furious 8

Movie Sunday | Fast and Furious 8

Het achtste deel van de The Fast & The Furious-filmreeks kwam midden april in de Nederlandse bioscopen en is binnenkort alweer op dvd te verkrijgen. Fast and Furious is tot nu toe een van de weinige filmreeks waar ik maar geen genoegen van krijg en dat, na alle voorgaande delen, nog steeds niet verveelt. Ik ben een fan en heb alle delen meerdere malen gezien. Vol verwachting heb ik dan ook op deze Fast and Furious 8 gewacht en in dit artikel laat ik jou weten wat ik van deze film vind.

Fast & Furious 8 The Fate of the Furious begint, zoals we inmiddels wel gewend zijn, met een spannende race. Een race dat eindig met een vlammende auto bestuurd door Dom. Al heel snel komen we erachter dat Dom en Letty in de kust van Cuba op huwelijksreis zijn en dat de andere teamleden een normale levens leiden. Wanneer een mysterieuze vrouw (Charlize Theron) dat superhacker Cipher blijkt te zijn, door midden van chantage Dom zo ver krijgt om zijn team te verraden en voor haar te komen werken begint de film echt.

In Fast and Furious 8 krijgt de filmreeks zoals wij het in voorgaande delen kennen een ander wending en beland Dom weer in het misdaadleven. Door de samenwerking tussen Dom en Cipher wordt de hechte vriendschap van de groep op de proef gesteld. Zijn team wordt gedwongen tegen hem ten strijde te trekken en worden levens in gevaar gebracht. Het doel van Cipher die bekend staat als wereldwijde cyberhacker is macht, heel veel macht krijgen. Met deze macht wilt zij de wereldleiders onder controle krijgen en wereldwijde chaos ontketenen. Maar om haar plannen te verwezenlijken heeft zij de hulp van Dom nodig om benodigde operaturen voor haar te bemachtigen. Dankzij hetgeen waarmee Cipher Dom chanteert is weigeren voor hem geen optie.

Mijn mening
Met Fast and Furious 7 was ik erg benieuwd hoe men de tragische dood van Paul Walker in zou verwerken. Iedereen die de film gezien heeft weet dat dit niet gebeurd is. Ook in Fast and Furious 8 is dit niet ter sprake gekomen. We leren dat Brian en Mia met vervroegd pensioen zijn en dat de team afgesproken heeft hen niet meer lastig te vallen. De personage Brian is dus nog in leven en dan kan ik het niet helpen om mij af te vragen of hij in de volgende 2 delen dat al gepland staan terug te zien zal zijn. Afwachten dus…

Fast and Furious 8 is een actiefilm met heel veel achtervolging, snelle auto’s en de nodige stunts. De film zit van begin tot eind vol actie en humor. Ik heb dan ook vol spanning naar de film gekeken en ben met een goed gevoel naar huis gegaan. De film stelt wat mij betreft absoluut niet teleur, het verhaal heeft, ten opzichte van voorgaande delen, een goede wending gekregen, verhaallijn klopt en de vele stunts zijn geweldig. Ook wat betreft de auteurs ben ik zeker over te spreken. De vaste cast heeft het zoals te verwachten geweldig gedaan. Als fan van Jason Statham ben ik blij dat hij ook in deze deel zit. En nieuwkomer Charlize Theron die we o.a. van films als Aeon Flux en Snow white and the Huntsman kennen heeft haar personage goed neergezet.


Fast & Furious 8 The Fate of the Furious is zoals verwacht een sterke film met een goede verhaal. Het heeft alle elementen dat je van een goede film mag verwachten: er is ruimte voor actie met mooie stunts, humor, vriendschap en liefde. Een echte aanrader als je het mij vraagt. En het is knap hoe ze deze film voort weten te zetten zonder dat het eentonig wordt of gaat vervellen. Ik ben absoluut benieuwd naar de volgende twee delen dat al gepland staan.

Heb jij Fast and Furious 8 al gezien?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Movie Sunday | Fast and Furious 8

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top