Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Testing: Etat Pur

Testing: Etat Pur

Je gezicht is het eerste wat opvalt wanneer er naar je gekeken wordt en deze wil je uiteraard op zijn best hebben. Helaas hebben wij niet allemaal van nature een prachtige, stralende en egale huid. Een huid die 100% in harmonie is en dat er helemaal vanaf straalt. Vele gezichten kunnen wat hulp gebruiken om zo het geheel in balans te brengen. Mijn gezicht is er zeker een van; deze heeft veel te verduren gehad en vertoont allerlei problemen waarvan ik al enige tijden naar een geschikte oplossing op zoek ben. Zo heb ik (ondanks mijn leeftijd?) vaak last van hier en daar voorkomende puistjes die spijtig genoeg vaak donkere vlekjes achterlaten. Mijn huid is vettig, heeft last van verwijde poriën, met name op mijn neus en gedeeltelijk op mijn wangen, en overtollige talgproductie. Een typisch huidprobleem waar veel te veel vrouwen last van hebben.
De komende weken zal ik mijn gezicht toevertrouwen aan de producten van Etat Pur. En hopelijk hoef ik na het gebruik van deze gezichtsverzorgingslijn niet meer verder te zoeken.

Enkele maanden terug lanceerde Etat Pur haar huidverzorgingslijn, bestaande uit twee lijnen: pure Actieve stoffen (A+) en Biomimetische skincare-producten (B+) die alleen of samen gebruikt kunnen worden. Met deze lijn biedt Etat Pur aangepaste specifieke oplossing aan iedere persoon, elk huidtype en elk probleem. De pure Actieve stoffen van Etat Pur richten zich op specifieke problemen of specifieke vraag van de huid terwijl de Biomimetische verzorgingsproducten te allen tijde door iedereen gebruikt kunnen worden.
Twee producten uit het assortiment van Etat Pur beloven mij het verkrijgen van een egaler huid. Het gaat hier om de Pure Actieve stoffen A20 en A23.

De Pure Actieve stof A20, oftewel Zink Gluconaat, wordt aanbevolen om zijn werking op de oneffenheden van de huid (glimmende huid, puistjes, mee-eters…). Hun aanwezigheid is vaak de uiting van een grote talgafscheiding en een storing in de natuurlijke microflora van de huid.
Zink is een oligo-element dat veel gebruikt wordt in de dermatologie om zijn talgregulerende, antibacteriële, helende, antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen. Deze zeer complete stof herstelt het evenwicht van de talgafscheiding en zuivert de huid. Zink stimuleert verder het herstel van de huidweefsels en beperkt het ontstaan van rode vlekken.

De Pure Actieve stof A23, oftewel Propolis, wordt voornamelijk aanbevolen voor de huid met oneffenheden (puistjes, roodheid, mee-eters…) en voor een grauwe teint.
Propolis is een natuurlijke, door bijen verzamelde stof. Deze heeft antibacteriële, regenererende en antioxiderende eigenschappen. Zij wordt gebruikt om de huid te zuiveren, de eliminatie van puistjes en mee-eters te bevorderen, de teint te egaliseren en roodheid en irritaties te kalmeren.

Daarnaast zal ik ook de Biomimetische Cleansing Milk B03 Gebruiken. Deze is voor het reinigen van je huid alvorens de Pure Actieve stoffen A20 en A23 aan te brengen.

De verpakking van de A20 en A23 zien er hetzelfde uit; simpel met een wit/groen kleurtje. Zowel de A20 als de A23 zijn vloeibaar, hebben niet zo’n sterke geur maar zijn wel fris. Het uiterlijk van beide Pure Actieve stoffen zien er hetzelfde uit: een doorzichtige flacon met witte schroefdop en witte onderkant met een inhoud van 15 ml. Wanneer je het schroefdopje eraf draait heeft de flacon een spuitachtige opening die voor een gereguleerde dosering zorgt. De onderkant van de flacon is rubberachtig; door hierop te drukken (met de flacon ondersteboven) kun je de vloeistof eruit laten druppelen.

Het plan is dus als volgt: de komende weken zal ik mijn gezicht met beide crèmes behandelen en hierover een verslag van bijhouden. Het is dan de bedoeling dat ik naderhand zal kunnen concluderen of de producten van Etat Pur effectief zijn of niet. En of het voor alle huidtypes is.

Volgende week is mijn eerste verslag hier te lezen.

Question: Ben jij al bekend met de producten van Etat Pur?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Testing: Etat Pur

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top