Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > Er fris en wakker uitzien? Dit zijn handige make-up tips!

Er fris en wakker uitzien? Dit zijn handige make-up tips!

Er fris en wakker uitzien? Dit zijn handige make-up tips!

Het liefst staan we elke dag fris en fruitig op, en hebben we een natural look die geen laagje make-up nodig heeft. Maar in de werkelijkheid kan dat simpelweg niet altijd het geval zijn. Of je nu slecht hebt geslapen of er om een andere reden moe uitziet: make-up kan helpen om je meer zelfvertrouwen te geven. Zó zie je er weer fris en wakker uit.

Concealer
Er bestaat een wondermiddel om je er wakkerder uit te laten zien. Concealer is hét make-up product bij uitstek om er minder moe uit te zien. Je werkt hier namelijk eenvoudig de wallen onder je ogen mee weg, door er een huidkleurig laagje overheen te smeren. Zo hoeft helemaal niemand te zien dat jij te laat naar bed bent gegaan of niet in slaap kon komen.

Primer
Voordat je met concealer aan de slag gaat, is het slim om de basis te leggen met primer. De concealer blijft zo allereerst langer zitten, omdat primer maakt dat het beter hecht. Dat is niet alles: je voorkomt ook dat er scheurtjes ontstaan in de laag die je met je concealer aanbrengt. Het creëert dus een egaler geheel.

Mascara
Het is een onmisbaar make-up product: mascara! Met name onze ogen kunnen er dof uitzien als we bijvoorbeeld slecht hebben geslapen. Mascara maakt dat dit probleem als sneeuw voor de zon verdwijnt. Daarom raden we zeker aan om een laagje mascara aan te brengen.

Oogschaduw
Oogt je huid wat dof? Ook dit zal met name rondom de ogen zo zijn. Je kunt bijvoorbeeld wat bleker zijn als je niet lekker in je vel zit. Breng de juiste oogschaduw aan, om dit te maskeren. Je kunt het best voor een natural look gaan, met tinten in goud of champagne. Breng dus liever geen donkere kleuren aan, aangezien we dit sneller koppelen aan een vermoeide look.

Highlighter
Wil je die naturel kleuren niet enkel op je ogen aanbrengen, maar ook op andere plekken in je gezicht? Daar kun je highlighter goed bij gebruiken. Dit breng je namelijk aan op je jukbeenderen en wenkbrauwbot, voor een frissere uitstraling.

Blush
Oogt je huid grauw of bleek? Ook blush is ideaal: die subtiele rode gloed maakt dat we er gezonder uitzien. Houd de laag wel subtiel, want anders staat het weer te overdreven. Veel rood in de make-up kan zelfs rood in de ogen accentueren (mocht je daar last van hebben na weinig slaap) – iets om mee op te passen dus.

Lipstick
Ook lipstick koppelen we aan een gezonde uitstraling. Breng daarom een mooie laag aan op je lippen, om er weer wakker uit te zien. Dit kun je ook gewoon opdoen als je naar je werk gaat, zeker als je voor een subtiele kleur kiest. Op die manier doet make-up wonderen!

Dit artikel is vanuit een samenwerking tot stand gekomen.

 

Volg jij Mommyonline al op Instagram?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top