Je bent hier
Home > Baby & Kind > Eerste Kinderbijslag 2019 – Hoe Wij Het Gaan Besteden

Eerste Kinderbijslag 2019 – Hoe Wij Het Gaan Besteden

Wij ouders kunnen niet ontkennen dat kinderen onderhouden behoorlijk veel geld kost. Voor velen van ons is het dan ook erg fijn dat er zoiets als kinderbijslag bestaat. De kinderbijslag over het eerste kwartaal van 2019 is afgelopen maandag gestort. En dat het bedrag iets wat omhoog is gegaan heb je ongetwijfeld ook gemerkt. Erg fijn natuurlijk! Nou vind ik het zelf altijd wel interessant om van mede moeders te horen (of lezen) over hoe zij met de kinderbijslag omgaan, aan wat zij dit bedrag besteden. Daarom deel ik in dit artikel wat wij met de kinderbijslag over het eerste kwartaal van 2019 gaan doen. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Laat ik maar beginnen door te melden dat ik een groot fan van sparen ben. Een klein deel van de kinderbijslag zetten we dan ook met regelmaat opzij. Van de gespaarde geld wordt dan bijvoorbeeld schoolkosten van onze tieners (3 jongens) betaald. Ondanks dat de overheid de lesgeld voor kinderen in het voortgezet onderwijs op zich neemt blijft er een hoop geld over dat je als ouder zelf dient te betalen. Zo betalen we voor onze zoon op het gymnasium ruim 800 euro per jaar. En sinds dit jaar zit de oudste op de universiteit wat ook niet bepaald goedkoop is. Maar goed, hij ontvangt gelukkig wel studiefinanciering.

Terug naar de kinderbijslag van april: ook een klein deel hiervan heeft de bestemming ‘spaargeld’ gekregen. Naast dat wij een klein deel opzij zetten hebben we nooit een specifieke doel voor de kinderbijslag. Het is namelijk niet zo dat we perse op de kinderbijslag wachten om spullen voor de kinderen te kopen. Het is bij ons zo dat wanneer de kinderen iets nodig hebben wij dat, in die periode, ook gewoon aanschaffen. Door dit systeem komt de kinderbijslag dan ook altijd op de grote hoop terecht. Werkt voor mij prima!

Nu met een baby op komst zullen wij de kinderbijslag dit keer duidelijk anders besteden. Vrijwel het volledige bedrag zullen we aan de baby uitzet besteden. Door de grote leeftijdverschil met onze andere kinderen moeten we voor de baby namelijk alles opnieuw in huis halen. Zo is een goede autostoel, waar ik momenteel naar aan het zoeken ben, geen overbodige aankoop. Of een goede kolfapparaat, ja.. ook dit keer zal ik met kolven aan de slag gaan. Maar ook zijn er diverse baby uitzet must-haves, wellicht geen noodzakelijke spullen, die ik graag voor de baby zou willen hebben. Al met al zal de volledige kinderbijslag (naar verwachting) dit keer aan onze zesde kindje worden besteden.

Liefs,
Nicky

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top