Je bent hier
Home > Headlines > Durf jij de controle uit handen te geven?

Durf jij de controle uit handen te geven?

Ben jij iemand die in het dagelijks leven graag de touwtjes stevig in handen houdt? Een controlfreak, als je het zo noemen wilt? Of laat je alles wat meer op je afkomen, en heb je er geen enkel probleem mee als iemand anders de leiding neemt? Soms kan het heerlijk zijn om de controle even helemaal los te kunnen laten. Dat geldt voor je dagelijkse beslommeringen, in je werk, maar zeker ook in bed. De controle uit handen geven aan je bedpartner: durf jij het aan?

Maar zelf kan ik het beter!

Er zijn heel veel mensen die het maar wat lastig vinden, de leiding aan iemand anders geven. Zij doen het liefst alles zelf, of houden in ieder geval graag in de gaten of iemand anders het wel goed doet, precies zoals zij dat zelf in gedachten hadden. Dat kan best vermoeiend zijn, zowel voor de persoon zelf als voor de omgeving. Want in heel veel situaties geldt dat er helemaal niet slechts één goede manier is om iets aan te pakken. Door iemand anders ook eens de kans te geven om iets te doen, kom je soms op resultaten uit die je zullen verrassen.

Zeker voor iemand die gewend is altijd de touwtjes in handen te hebben, kan het behoorlijk lastig zijn om de controle los te laten. Iemand anders zijn gang te laten gaan, en er maar op moeten vertrouwen dat het goed gaat; dat valt niet mee. Toch kan het goed zijn om het eens wat vaker te proberen, Je voorkomt dat je jezelf over de kop werkt, doordat je niet langer alles zelf doet. Bovendien leert het je te ervaren dat je andere mensen vaak ook prima met een klus kunt vertrouwen.

Durf je het in bed ook?

In het dagelijks leven of in je werk de controle loslaten kan al lastig zijn. Maar in bed moet je vast nóg een extra drempel over. En misschien vind je het ook wel wat heftig, als je denkt aan stevige bondage en dat soort zaken. Erg buiten je comfortzone!

Er zijn echter tal van manieren te bedenken om je partner eens alle controle te geven. BDSM is een optie, maar hem of haar simpelweg het complete initiatief laten nemen en dit volledig volgen kan al een eerste stap zijn. Probeer het maar eens, en zorg dat je je echt niet laat verleiden om toch de touwtjes weer in handen te nemen. Door een ander de kans te geven de leiding te nemen, ontdek je vaak dingen die je vooraf niet had kunnen bedenken…

Voor wie het interessant vindt: De afkorting BDSM staat voor bondage en discipline (B & D), dominantie en submissie (D & S), en sadisme en masochisme (S & M). Het is een combinatie van verschillende seksuele voorkeuren.

Durf jij de controle uit handen te geven?

Dit artikel is vanuit een samenwerking tot stand gekomen.

 

Volg jij mij al op Instagram?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top