Je bent hier
Home > Columns > Die eet!!!

Die eet!!!

Het is weer zover, we gaan weer richting zomer, en de korte rokjes, bikini’s en badpakken worden weer uit de kast gehaald. Of nieuw aangeschaft in een of ander overbelicht pashokje. Waar de striae en de cellulitis je van onderen toelachen. Een blik in de spiegel, en je weet het. Het is weer tijd voor een dieet. De afgelopen jaren kwamen we er niet meer omheen, om het “fenomeen” Sonja Bakker. Het was zelfs zo erg dat in de volksmond het werkwoord  “SONJABAKKEREN” is ontstaan. Allemaal deden we mee. Maar alleen de naam al doet mij zo verrekt veel aan eten denken.
Al lange tijd is het ideaalbeeld van de vrouw ‘slank’. Dat terwijl mannen met een bierbuik, gewoonweg getolereerd worden! Dit alles zelfs nog zonder commentaar. Onderkinnen worden bij mannen niet eens opgemerkt. “Hij heeft dan ook zo’n mooie bos grijze krullen”, om dan over zijn huidplooien maar niet te beginnen. Dus wij als vrouw beleven dat toch anders. De meesten van ons doen vreselijk hun best om slank te blijven. Om zich vooral in die gewilde maat 38, maar liever nog 36 te wurmen. Zelf ben ik gezegend met “het” maatje 36. Al is dit ook wel eens heel anders geweest. Waardoor ik me een aantal keren per jaar, genoodzaakt voelde even wat te minderen.
Ooit deed ik het aloude Scarsdale medisch dieet. Waarbij je de hele dag moest teren op een halve grapefruit, een sneetje bruin geroosterd brood, en een vederlichte salade. Pfff wat een ellende!! Al moet ik wel zeggen dat  als ik het stipt volgde, ik 8 kilo in 2 weken afviel. Maar niet voor lang natuurlijk! De kilo’s zaten er veel sneller aan, dan dat ze eraf gingen.
Maaike is nu heftig aan het sonjabakkeren. Terwijl mijn beste vriendin Sonja (heel toevallig dit) zich heeft gestort op het Atkins dieet. Dit dieet draait om het vermijden van koolhydraten. Maar je mag zoveel vet eten als je lust, duh! Zoals kip en vlees, kaas, room en boter. Met als enige nadeel, dat je wel eens uit je mond zou kunnen gaan stinken, blèh! Waarbij een bepaald soort suikervrije kauwgom uitkomst zou moeten bieden. Maar het feit dat je zoveel vet mag eten, komt bij mij raar over.. Is het niet zo dat je bij een dieet, juist zoveel mogelijk vet moet vermijden? Ik zou gelijk de Kentucky Fried Chicken induiken! Mezelf lekker tegoed doen aan een paar van die sappige Wings. Of voor mijn part een halve haan. Schaamteloos zou ik het vet van mijn kin laten druipen. Inwendig lachend dat ik op dieet ben! Wat ik dan wel weer erg jammer voor mezelf vind, is dat er geen aardappels mogen worden gegeten. Want ik doe een moord een dubbele patat met! 
Eigenlijk ben ik meer het typetje voor de McDonald’s. Maar dan kan ik, de French Fries en de broodjes wel aan de kant schuiven. Nee doe mij dat maar liever niet.
Maar what about “Sonja Bakker”? Die hype is een beetje voorbij. Maar er zijn nog zat mensen die de recepten gebruiken. Ook zijn er heus mensen door afgevallen. Gelukkig hoef ik me niet zoals Sonja en Maaike in het zweet te werken. Nee ik doe het heel anders. Ik heb een nieuw vriendje, Fred genaamd. Onze verse relatie gaat gepaard met een hoop spanning en passie. De verliefdheid maakt dat ik geen trek meer heb. Ja, en we sporten veel. Sonja vroeg me laatst: ‘Hoe krijg je het voor elkaar om zo slank te blijven?’ Waarop ik in de lach schoot en zei: ‘Ik hou me momenteel bezig met het ‘Fredkins dieet’. Spannend, lekker en altijd bij de hand. Ja, de eerste maanden zijn enerverend en je valt vanzelf af, zonder moeite.’
‘Doe mij ook zo’n dieet!’ lachte ze. Ik grapte nog: kom maar langs. Ze is nog niet geweest en ik denk ook niet dat ze gauw komt (ze is gek op vette kip). Ik ga die meiden volgen en steunen, en ik hoop dat ze op hun streefgewicht komen. Ieder met hun eigen dieet. Maar ja, ik heb nu gewoon makkelijk praten. Met mijn Fredkins dieet, kom ik de zomer nog wel door! 

7 thoughts on “Die eet!!!

 1. haha fredkins dieet weer superleuk geschreven.
  en ja ik ook geen probleem maar lijkt me erg als je echt altijd moet dieeten
  wens je vriendinnen veel sterkte van mij
  xxx bianca

 2. Lijkt me moeilijk om iedere keer op dieët te gaan. Weet ook niet of ik dat zou kunnen, het volhouden ervan.
  Gelukkig heb ik dat (naar mijn mening) niet nodig, met uitzondering van mijn buik waar 5 kinderen in gewoond hebben.

  Heel leuk geschreven Sandra 🙂

 3. Hai Bianca,

  Leuk om te lezen dat je plezier haalt uit mijn columns, dat doet me goed!
  Ik zal mijn vriendinnen zeker sterkte van jou wensen!
  Groetjes Sandra

 4. Diëten….ik moet er niet aan denken, ik word er regelmatig van beticht dat ik (vr)eet als een bouwvakker maar gelukkig voor mij val ik makkelijker af dan dat ik aankom.

 5. hai Nicky, persoonlijk vind ik het teveel een hetze al die dieeten,
  maar het is een dankbaar onderwerp om over te schrijven,
  vandaar dat stukje over dat de dikke man wel geaccepteerd wordt.
  Na 5 kinderen gaat er heus wat met je buik gebeuren,
  maar wat voor moois heb je daar levenslang voor terug,
  groetjes Sandra

 6. Karina, hartstikke mooi dat je lekker weg kan schransen en amper aankomt,
  maar ik ben zelf ook heel dik geweest en het lijkt wel of de maatschappij
  dit niet wil accepteren. Bijna iedereen doet mee met het fenomeen slank zijn.
  Ik vind het prima als mannen vrouwen wat kilootjes meer hebben…
  groetjes Sandra

 7. Leuk gevonden, het Fredkinsdieet. 🙂
  Ik denk trouwens dat bierbuiken makkelijker geaccepteerd worden inderdaad, maar niet dat mensen het maar gewoon vinden. Ik denk alleen dat wij vrouwen ons wat meer aantrekken van het ideaalbeeld dan mannen; mannen steken sneller lekker in hun el. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top