Je bent hier
Home > Columns > De ‘lentejas’

De ‘lentejas’

Het is nog koud maar een fragiel lentezonnetje probeert ons stiekem te verblijden met haar warmte en vrolijkheid. We fietsen door de polders van Westland terug naar huis. Leon, met dochter Mité (7) naast hem en zoon Levi (3) voor hem in het fietszitje, fietsen vrolijk voor ons uit. Ik fiets daarachter met dochter Sophie (5) achterop. Ik stoei met een ‘zwaar’ hoofd. Je kent het wel, geen hoofdpijn, maar iets wat daarvoor huist, maar nooit doorzet. Waarschijnlijk deel ik mee in het achterste eindje van die zeurende griepepidemie. Ik fantaseer mijzelf in een warm bad met  indringende eucalyptusgeuren die mijn neus doorboren.

Sophie fantaseert al dagen over haar nieuwe zomerjas en ondervraagt mij voortdurend wanneer ze die nu eens eindelijk uit de kast kan halen. Ik leg haar voor de zoveelste keer uit dat het nu nog te koud is voor een zomerjas. Het is even stil achter mij. Vervolgens benoemt Sophie de jaargetijden. “Mama”, wat komt er na de winter?”  “Dan komt de lente”, zeg ik. Weer een stilte en achter ons nadert een auto. Voor ons hoor ik Mité en haar vader een spelletje ratelen. Mité heeft een mens of dier in gedachten en Leon moet  raden wie of wat dat is. De spelleider mag alleen antwoorden met ja of nee. Een grappig en leerzaam spelletje en het helpt ons door te fietsen in plaats van aan de kou te denken of te piepen over de boontjes die vanavond op het menu staan. Ondertussen heeft Sophie ook weer nagedacht. “Mama, heb ik ook een lentejas?”.

Dit is een korte intro uit mijn leven. Ik ben Astrid Grootscholten en moeder van drie kinderen en getrouwd met Leon. Leon is eigen ondernemer en ik ben sinds kort voor mezelf begonnen als geboortefotograaf. Jawel je hoort het goed, ik maak foto’s van bevallingen. Ik kom als de weeën starten en kan blijven tot en met het moment dat de familie de baby voor het eerst kan aanschouwen. Ik kom in ziekenhuizen, maar zeker ook bij thuisbevallingen.
Het is een zeer bijzondere manier van fotografie en kan bijdragen aan een stukje verwerking.

Maandelijks zal ik in een blog mijn ervaringen als geboortefotograaf in combinatie met mijn eigen moederschap beschrijven. Ook lees je binnenkort hier op Mommyonline het interview dat Saskia onlangs met mij afnam.

Wil je meer weten over Astrid haar werk, neem dan een kijkje op haar site Astridgrootscholten.nl

One thought on “De ‘lentejas’

  1. Mijn dochtertje van 5 is ook van mening dat haar zomerjas nu wel gedragen kan worden en omdat het lente is zij geen broeken meer hoeft te dragen. Leuk hé die kinderlogica. Helaas voor hen is het nog veel te koud, hopen dat het mooi weer zich snel aankondigd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top