Je bent hier
Home > Columns > Dan weet hij dat wij seks hebben

Dan weet hij dat wij seks hebben

Met de teller op vijf wordt mij nog geregeld de vraag ‘komt er nog een zesde?’ gesteld. Hierop heb ik inmiddels een aantal vaste antwoorden waaronder: ‘Vijf is al meer dan genoeg’. Of ‘Het huis is al overbevolkt’. Al mijn antwoorden breng ik met humor over maar zijn wel kortaf en komen op hetzelfde neer. Dat ik nog ergens diep van binnen het verlangen heb om voor een zesde te gaan ga ik natuurlijk niet aan iedereen vertellen. Helemaal niet op het schoolplein waar alle oren openstaan en men alsmaar meer over je te weten wilt komen. En overigens kun je met zo’n antwoord vanzelfsprekend nog meer vragen verwachten en ik heb niet altijd zin om hierover in gesprek te raken. Met een van mijn standaard antwoorden kan ik erop rekenen dat het gesprek kort blijft.

Wie kaatst kan de bal terug verwachten

Maar de vraag naar een mogelijk volgend kind wordt niet alleen aan mij gesteld, zelf kan ik er ook wat van. Want tja…wie kaatst kan de bal terug verwachten. En medemama’s kunnen dan ook op hun beurt meedelen of er plannen zijn voor een volgend kind. Vaak kun je al gelijk opmaken of antwoorden serieus zijn of dat deze toch meer in de categorie ‘dollen’ valt. En hoe serieus moet je dergelijke schoolpleingesprekken eigenlijk opvatten? Maar zo nu en dan krijg je dan toch een vrij serieus antwoord waar zelfs jij niet op gerekend hebt. Althans… dat was bij mij het geval.

Dan weet hij dat wij seks hebben

Antwoorden waarom ouders niet voor een volgend kind gaan verschillen. Dat is meer dan logisch. In de meeste gevallen zijn ze met het aantal kinderen dat ze hebben tevreden. Maar in sommige gevallen hebben paren ook totaal andere redenen waarom een volgend kind er niet komt. Van alle redenen die ik in al die jaren voorbij heb horen komen is er eentje die mij is bijgebleven. En hoe serieus dit antwoord ook is, het weet, wanneer ik eraan denk, steeds maar weer een glimlach op mijn gezicht te toveren. ‘Ik zou er nog wel graag een kindje bij willen’ vertelde een medemama. Wat leuk, flapte ik er direct achteraan. Maar wat hierna uit haar mond kwam liet mij echter een paar keer knipperen. Het komt erop neer dat ze graag nog een kindje zou willen maar er niet voor gaat omdat haar volwassen zoon (19 jaar) dan logischerwijs weet dat zijn ouders nog aan seks doen. ‘Met een buik als bewijs weet hij dat wij seks hebben’, legde ze vervolgens uit. De gedachte dat haar zoon bewijs heeft dat ze seksueel nog actief is belet deze moeder om zich nog verder voort te planten. En dat is nou een voorbeeld van een antwoord die je niet vaak te horen zal krijgen wanneer je een medemama vraagt of er nog een volgend kind zal komen.

 

Bron afbeelding: pixabay.com

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Dan weet hij dat wij seks hebben

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top