Je bent hier
Home > Headlines > 5x dingen die ik vaker wil gaan doen

5x dingen die ik vaker wil gaan doen

Met een vaart tempo naderen we het einde van het jaar. Voor mij een geschikte periode om het jaar te evalueren en voor mezelf op een rijtje te zetten wat ik wellicht anders zou willen aanpakken. Waarin ben ik het huidige jaar tekort geschoten? Waaraan wil ik de komende periode een start maken? Dat zijn best wel een boel dingen moet ik eerlijk toegeven maar in dit artikel beperk ik mij uitsluitend tot mezelf. Hoe ga ik ervoor zorgen dat ik in alle drukte van een groot gezin en #bossbabe mezelf niet vergeet? Dit zijn de vijf dingen die ik, voor het gemak in het nieuwe jaar, anders wil gaan aanpakken. Wish me good luck!

Meer lezen
Als tiener las ik ontiegelijk veel. Voor mij was lezen een vorm van ontspanning, om me als het ware terug te trekken en mijn omgeving voor te laten voor wat het is. Maar helaas; sinds ik moeder ben geworden is het lezen langzaam maar zeker geheel verdwenen. En ik moet zeggen dat ik dit erg jammer vind en daarom ernaar streef dit weer op te zullen pakken. Ik zal mezelf geen druk opleggen door een maandelijkse ‘must read aantal’ vast te stellen, maar met regelmaat een boek openslaan en een uurtje uitlezen moet toch wel lukken nietwaar? Aan goede leesboeken geen gebrek hier in huize Mommyonline. Dus… ik ga ervoor!

Minder uren online
Als een online ondernemer en blogger ben ik veel uren online. In het algemeen is mijn laptop van 9 uur in de ochtend tot soms wel 23:00 uur in de avond aan. Daartussen gebeurt er uiteraard genoeg waardoor ik niet achter de laptop zit maar feit is; dat beste ding is wel gewoon aan. Tijdens het eten voorbereiden even snel een mailtje lezen moest bijvoorbeeld mogelijk zijn. In de avond verder werken is ook meer regel dan uitzondering. Maar is dit echt noodzakelijk? Nee! Althans dat is het vaak niet. Het moet dus ook anders kunnen. Een goed werkschema heb ik nog steeds niet, hier wordt wel aan gewerkt, maar wat wel duidelijk vaststaat is dat ik veel minder uren online bezig wil zijn. Dit dwingt mij gelijk ook om naar de efficiëntie van mijn werk te kijken. Wellicht moet ik efficiënter te werk gaan om zo mijn gestelde doel om minder uren online te zijn te kunnen bereiken.

Meer bewegen
Ik ben geen sporter, dat moge duidelijk zijn. En dat zal ik ook nooit worden. Maar feit is wel dat een vorm van beweging voor je lichaam wenselijk is, helemaal naarmate je ouder wordt. En heen en weer de kids op de fiets naar en van school brengen/halen is net niet genoeg. Er moet meer gebeuren! Maar in een sportschool voel ik mij niet prettig en mij zul je dan ook zeker nooit in een sportschool in het zweet zien werken. En gezien anno nu vrijwel alles ook online kan, waag ik daar mijn kansen. Je hoeft immers de deur niet meer uit om fit te worden. Nee, ik ben niet van plan me bij een online sportschool aan te sluiten of het internet door te spitten zoekend naar online workouts. Dat zal ik allemaal niet doen. Wat ik wel ga doen? Of beter gezegd al doe? Simpelweg… vaker met mijn kids dansen. Oftewel Wii-dans spelen. Het vergt weliswaar de nodige discipline maar wanneer je dit met regelmaat doet zul je merken dat het je conditie bevordert. Het is voor mij een win-win situatie: ik breng zo meer quality-time met mijn kids door, zij vinden het geweldig, en tegelijkertijd werk ik aan mijn conditie. Enige nadeel op dit moment is de spierpijn die mijn lichaam in beslag genomen heeft. Voor nu is dit voor mij een prima start. Nu nog volhouden..

Vaker buitenshuis Date-night
Van nature ben ik een huismus. Het was voor mij als jonge meid absoluut nooit een straf om al mijn vrije tijd in huis door te brengen. Maar sinds ik moeder ben is dit nog meer toegenomen. Voor een lange tijd moest het ook wel en was het acceptabel. Maar nu de kids ouder zijn en allemaal prima in staat zijn een paar uurtjes zichzelf te redden denk ik dat het ook wel goed is om zo nu en dan met manlief op stap te gaan. Gewoon wij tweeën, een filmpje pakken, uiteten of een lange wandeling maken. Hiervoor moet ik wel mezelf ertoe dwingen om vaker een buitenshuisplanning te maken. Maar helaas ligt dit niet zo makkelijk als ik het eigenlijk zou willen. Straatvrees heb ik niet, zover wil ik absoluut niet gaan, maar mijn hoofd is heel creatief met het bedenken van wat er allemaal mis kan gaan. Dat weerhoudt mij om buitenshuis planningen te maken en houdt mij, zodra ik buiten ben, constant bezig. Dit draagt er duidelijk toe bij dat ik vaker thuis ben dan zou moeten. Langzaam maar zeker streef ik ernaar hier verandering in te brengen. Date-night thuis is gezellig maar zo nu en dan buitenshuis is ook wel leuk.

Mezelf meer belonen
Klinkt een beetje materialistisch maar dat is het niet. Ik ben een persoon die niet graag geld aan zichzelf uitgeeft. Voordat ik iets voor mezelf koop stel ik mezelf heel vaak de vraag of ik het daadwerkelijk nodig heb of dat ik ook zonder kan. In mijn achterhoofd hebben mijn kids altijd wel iets nodig waaraan ik dat ‘extra centje’ beter kan besteden. Of is er in huis wel iets wat aan vervanging toe is. Hoe dan ook, ik schijn altijd wel een reden te vinden om mezelf weg te cijferen. En dat wil ik graag zien veranderen. Zo nu en dan voor mezelf een item kopen dat ik per definitie niet noodzakelijk nodig heb moet kunnen. Hier was ik begin van het jaar al mee begonnen en zo kocht ik voor mezelf een tweetal Guess handtassen (hier en hier). Ik kocht iets voor mezelf dat niet per se noodzakelijk was en het voelde geweldig! Ook in het komende jaar wil ik mezelf wat vaker op iets leuks trakteren. Daar werk ik tenslotte hard voor en daarnaast verdien ik het ook!

Heb jij nog persoonlijke punten waaraan je wilt gaan werken?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top