Je bent hier
Home > Headlines > Dagje uit | Irrland

Dagje uit | Irrland

300.000m² aan recreatieterrein (dat zijn 30 voetbalvelden). Meer dan 80 attracties. 8000m² aan overdekte speelschuren. Meer dan 800 overdekte zitplaatsen met barbecue-mogelijkheden en 1800 bolderkarren ter beschikking. Dat beloofd nogal wat, dus op naar Irrland!

Irrland ligt in Kevelaer-Twisteden in Duitsland. Vanaf Venlo ben je er ongeveer in 20 minuten. In de zomermaanden is Irrland geopend van 09.00 uur-21.00 uur, en bij goed weer kunnen ze zomaar besluiten dat het park langer open blijft. Dit kun je terugvinden op internet en anders hoor je het bij binnenkomst. Bij aankomst treffen we meer als voldoende parkeerplaatsen aan. Irrland bestaat uit Irrland-Noord, Irrland-Zuid en Irrland-West. In Irrland-West bevind zich de hoofdingang. Van daaruit kun je met een tunnel naar Irrland-Zuid (overkant van de weg) en van Zuid kun je dan weer met een tunnel naar de overkant van de weg naar Irrland-Noord. De entree is voor Nederlandse begrippen laag. 5 euro per persoon! Voor 3 euro huren we een bolderkar omdat we geen zin hebben in het sjouwen met de tassen met zwemspullen. Want zwemspullen heb je nodig in Irrland.irrland 6We beginnen in Irrland Zuid. Meteen lopen we tegen een reuzenvulkaan met klimnetten aan, en glijbanen aan die in het water uitkomen. En hoewel het zonnetje niet heel hard scheen was het lekker weer dus de zwemkleren gingen meteen aan. irrland 3Een stukje verder kwamen we op een volgend veld uit waar we weer water aantroffen. Ditmaal een piratenschip in een meer waar het water overal enkel hoog is, dus veilig voor de allerkleinsten.irrland 1Terwijl de kinderen speelden konden wij plaats nemen op 1 van de overdekte zitplaatsen en kregen we meteen spijt dat we geen spullen hadden meegenomen om te barbecueën. Overal staan bij die zitplaatsen barbecues. Kolen kun je daar kopen voor 3,50 euro, of natuurlijk zelf meenemen.
Een veldje verder treffen we gigantische springkussens aan.irrland 2Het is inmiddels al rond het middaguur en we krijgen honger. We besluiten om naar Irrland-West te gaan omdat daar zich een kiosk bevind waar we frietjes kunnen kopen. Deze kiosk ligt naast een grote speelschuur. Terwijl we wachten spelen de kinderen binnen vrolijk verder.
Voor het dienblad betaal je 2 euro borg. Erg slim, omdat je deze dan ook weer netjes terug brengt. Het park is overigens erg schoon en netjes. Overal vind je prullenbakken. De gasten die willen roken moeten bij een van de 7 kiosken een asbakje kopen (0,25 euro) en daar de peuken in doen. Zien medewerkers je roken zonder asbakje dan wordt je van het terrein verwijderd. Dit is vooral voor de veiligheid van de kinderen. Alle kinderen rennen daar op blote voeten rond in het zand, en dat kan op deze manier dan ook prima. De frietjes met frikandel smaakten prima voor 1,50 euro per stuk. Normale prijzen dus. Een ijsje kost 1 euro.irrland 4 irrland 5Dan komen we aan bij Irrland Airport. Attracties zoals een vliegtuig omgebouwd tot glijbaan en wederom een gigantisch springkussen op een veld. De verkeerstoren bevat een aantal glijbanen waaronder een enorme hoge voor de echte durfal.

irrland 7Het einde van de middag is al bijna in zich en we besluiten om nog even afkoeling te zoeken bij één van de waterattracties. Wederom kregen we meteen spijt dat we geen spullen hadden meegenomen om te barbecueën. Overal zaten mensen gezellig te eten terwijl de kinderen zich vermaakten. Omdat het overal zo veilig is hoef je er als ouder niet de hele tijd met je neus bovenop te zitten.

In Irrland heb je ook de mogelijkheid om met grote groepen een paviljoen te huren. Jongeren boven de 12 jaar zijn altijd verplicht om hun paspoort af te geven (met en zonder begeleiding) Dit omdat het vooral een park is voor kleinere kinderen (tot 12 jaar) en ze in het verleden nare ervaringen hebben gehad. In Irrland-Noord bevind zich de gekke boerderij met wederom veel speeltoestellen en natuurlijk dieren. Je kunt er een duik maken in een maïszwembad, ravotten in de hooischuur en nog veel meer.

Wij hebben helaas nog lang niet alles gezien en gaan zeker nog een keer (of 10) terug. Irrland is een echte aanrader!

Check voor meer info hun website irrland.de

Sandy J (1976) is gelukkig getrouwd en is moeder van 2 jongens, Dean van 2006 en Jake van 2010. En samen wonen zij in een dorp in Limburg. Sinds juni 2014 is het eerste boek van Sandy ‘En ineens weet je het…je bent moeder’ verkrijgbaar.

5 thoughts on “Dagje uit | Irrland

  1. Het was ook echt heel erg leuk. En de prijs is natuurlijk ook erg fijn. Gratis parkeren en maar 5 euro entree. Een gezin met 2 kinderen betaald dus 20 euro incl. parkeren. In de Efteling ben je dan 150 euro kwijt. Dit is natuurlijk geen pretpark maar een speeltuin maar het plezier is er niet minder door.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top