Deprecated: Required parameter $alt follows optional parameter $default in /customers/0/f/3/mommyonline.nl/httpd.www/wp-content/plugins/add-new-default-avatar/kl_addnewdefaultavatar.php on line 149 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/f/3/mommyonline.nl/httpd.www/wp-content/plugins/add-new-default-avatar/kl_addnewdefaultavatar.php:149) in /customers/0/f/3/mommyonline.nl/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 703 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/f/3/mommyonline.nl/httpd.www/wp-content/plugins/add-new-default-avatar/kl_addnewdefaultavatar.php:149) in /customers/0/f/3/mommyonline.nl/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 711 Dag van de scheiding - MommyOnline.nl
Je bent hier
Home > Columns > Column Sandy | Dag van de scheiding

Column Sandy | Dag van de scheiding

Dag van de scheiding 3Één op de drie getrouwde stellen in Nederland gaat op den duur scheiden. De eerste echtscheiding werd in Nederland uitgesproken op 15 september 1976, en sinds 2010 wordt rondom die datum de dag van de scheiding georganiseerd. Dit jaar is dat vandaag. Vrijdag 12 september 2014.

Afgelopen dinsdag was ik 15 jaar getrouwd. En hoewel ik er op dit moment zeker van ben dat er nog vele jaren zullen volgen, zo zal ik ook de laatste zijn die zegt dat wij nooit zullen gaan scheiden. Je weet immers niet wat de toekomst gaat brengen.

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis voor zowel de (ex) partners als voor de betrokken kinderen. De laatstgenoemde kwetsbare groep verdient naar mijn mening de meeste aandacht, maar krijgt deze aandacht niet altijd. Jaarlijks krijgen 70.000 kinderen te maken met een echtscheiding. In mijn werk in de jeugdzorg zie ik helaas té vaak strijdende ouders die de belangen van hun kinderen totaal vergeten, en verder gaan met hun strijd om de inboedel en het zwart maken van hun ex partner. Kinderen die in de strijd worden ingezet. Kinderen die de ene ouder horen zeggen hoe slecht de andere ouder wel niet is. Kinderen die als doorgeefluik fungeren. Kinderen die op den duur niet meer weten wat ze moeten doen, en waar ze naar toe moeten met hun eigen gevoelens. Kinderen die vastlopen. Onderstaande open brief die Villa Pineda samen met jongeren heeft opgesteld om volwassen bewust te maken wat er in het hoofd en hart van kinderen omgaat tijdens het scheidingproces, is volgens mij een schot in de roos. Naar mijn mening is dit iets wat elke ouder standaard voorgeschoteld moet krijgen tijdens een echtscheiding. Dag van de scheiding Dag van de scheiding 2

Er valt gewoon niks meer aan toe te voegen.

Sandy J (1976) is gelukkig getrouwd en is moeder van 2 jongens, Dean van 2006 en Jake van 2010. En samen wonen zij in een dorp in Limburg. Sinds juni 2014 is het eerste boek van Sandy ‘En ineens weet je het…je bent moeder’ verkrijgbaar.

 

2 thoughts on “Column Sandy | Dag van de scheiding

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top