Je bent hier
Home > Columns > Column Sonja | Klein meisje leeft op grote voet

Column Sonja | Klein meisje leeft op grote voet

Soms is goedkoop inderdaad duurkoop. Met meerdere kinderen in de groei is het voor veel ouders belangrijk om op de kleintjes te letten. Ook wij vormen hierop geen uitzondering.

Na het zoveelste laarsje waarvan de rits het begaf was deze mama het zat. Klaar was ik met het bodemloze put-beleid  van winkels als Bristol. Ja je hebt goedkope leuke schoenen gekocht en nee deze zijn geen lang leven beschoren dus tot (snel) ziens. In een duurdere schoenwinkel ging ik met de meisjes op zoek naar een schoenvariant die niet al na één maand de geest gaf. Daar werd me uitgelegd dat de ritsen in de huidige laarsjes van waardeloze kwaliteit waren en had ik het geluk om voor beide tweelingzusjes een mooie aanbieding te kunnen scoren. Voorlopig  zouden wij hier niet meer terugkeren.

Tot ik gisteren een kritische blik wierp op de schoenen van onze oudste dochter. Ze hadden het wat langer volgehouden dan die van haar zusjes, maar waren nu toch ook redelijk rijp voor de afvalbak. Struisvogelpolitiek hielp hier niet meer dus op naar de schoenenwinkel. Aanbiedingen? Nee hoor. In het rek stonden enkel schoenen uit de nieuwe collectie en voor minimaal 100 euro per paar verwisselden ze graag van eigenaar.  Met een stalen gezicht en bijtend op mijn lip (anders viel mijn mond open), vroeg ik aan de verkoopster of ze eerst even de schoenmaat van mijn meisje wilde opmeten.

‘Maat 40 mevrouw of misschien een grote maat 39.” Daar ging mijn mond dan toch, wagenwijd open. Maat 40? Lachend sloeg de verkoopster de situatie gade. “Kleine meisjes worden groot.” “Die maat heeft mama ook, dan gaan we eerst thuis eens kijken of ik niets heb staan voor jou, ”  rond ik het gesprek af. “Fijne avond en zoek iets moois uit,” riep de verkoopster ons na, terwijl de kinderen lachend met een nog steeds verbaasde mama de winkel verlieten.

Sindsdien leeft Mindy op grote voet. Elf jaar oud en nu al maat 40…waar gaat dit naar toe? Tijd voor mama om te resetten.

Door: Sonja

Sonja, bouwjaar 1974 en moeder van Mindy (2007), tweeling Jodi en Evy (2009) en charmeurtje Djazz van 2016. Gelukkig getrouwd en 32 uur per week werkzaam als marketingspecialist bij een touroperator & maatwerkspecialist. Zij neemt ons, in haar blogs, mee in haar leven als trotse mommy van 4 kinderen. 

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top