Je bent hier
Home > Columns > Column | Onenightstand

Column | Onenightstand

Het leven is kort. Je moet van het leven genieten. Je leeft maar één keer. Dat zijn slechts enkele uitspraken waaraan men veel daden koppelt. Dingen doen omdat het leven kort is en je zo veel mogelijk uitgeprobeerd wilt hebben. Dat is op zich natuurlijk wel een goede insteek maar in hoeverre ga je daarin mee? Ik was altijd het type dat erg voorzichtig is. Ik dronk en rookte niet omdat ik bang was dat ik anders verslaafd zou raken. Wat je niet kent zul je tenslotte ook niet missen. Alhoewel bovenstaande uitspraken voor mij nooit van toepassing zijn geweest was er een periode in mijn leven dat ik wilde uitproberen. Want ja… ook ik leef maar één keer en er was één ervaring die ik destijds rijker wilde worden. Ik wilde ervaren hoe het is om je te laten gaan, en dan bedoel ik een onenightstand.

Een onenightstand wordt door Wikipedia beschreven als een kortstondig, eenmalig seksueel contact tussen individuen, waarbij minstens één van de betrokkenen geen directe plannen heeft voor het vestigen van een seksuele verhouding op langere termijn. In mijn geval waren beide partijen zeker niet van plan om verder met elkaar te gaan. Vanuit mijn zijde wist ik dat vanzelfsprekend zeker en om ongemakkelijke situaties te voorkomen koos ik voor een jongen die al een relatie had. Hij wilde en ik wilde.

Ik was niet het losbandige type en veel vriendjes had ik nog niet gehad. Mijn relatie van enkele jaren was kort daarvoor stukgelopen en in die periode begon ik met uitgaan. Ik was vastbesloten om de teugels losser te laten en een onenightstand hoorde er helemaal bij. Eerdere ervaring had ik niet, wel had ik de ervaringen van vriendinnen die mij wellicht moed gaven. Zowel het uitgangsleven als het aangaan van een onenightstand waren voor mij een totaal onbekend terrein. Met dit in gedachte besloot ik samen met een vriendin het onenightstandavontuurtje gezamenlijk op te zoeken. Zo gezegd zo gedaan.

Dat bewuste weekend gingen wij dus uit met beiden de intentie om een onenightstand te hebben. We bezochten een kroeg en bevonden ons snel met een mogelijke partner. Daar waar mijn vriendin voor een stoere vent koos voelde ik mij meer op mijn gemak bij een lieve jongen met lang gevlochten haar. Hij zag er goed uit en ergens diep in mij vond ik het onbegrijpelijk dat hij ontrouw naar zijn vriendin was. Maar op dat moment maakte het mij weinig uit. Wij hadden het gezellig met z’n vieren en alles verliep voorspoedig. Na sluitingstijd verlieten wij gezamenlijk de kroeg. Ik weet nog goed dat ik dacht ‘het gaat gebeuren’. Ik stond nog steeds achter mijn besluit en was stiekem dan ook erg benieuwd. Alhoewel ik al op mezelf woonde had zijn woning mijn voorkeur. Ik wilde er zeker van zijn dat het daadwerkelijk bij een eenmalig gebeuren bleef en dan is het natuurlijk niet verstandig om naar mijn appartement te gaan. Het werd dus een dubbele onenightstand bij hem thuis. Ik voelde mij in de woonkamer meer op mijn gemak en vriendin en haar stoere vent namen in de slaapkamer hun intrede. Ik moest er gewoon niet aan denken om in zijn bed te moeten liggen. Ter ere van mijn onenightstand had ik een vuurrood lingeriesetje aan en ik voelde mij er prettig bij. Ondanks dat het om een onenightstand ging nam hij zijn tijd om alles te settelen. Superlief vond ik het. De kaarsjes gingen aan en op de achtergrond was een romantische cd te horen. Ook voor de daad zelf nam hij rustig de tijd en presteerde hij boven verwachting. Wellicht omdat ik totaal geen verwachtingen had viel het mij reuze mee. Het ging natuurlijk puur om de seks maar toch voelde ik mij er gemakkelijk bij. Ik was tevreden met mijn keuze voor een onenightstand maar ook was ik er zeker van dat het niet voor herhaling vatbaar was. Voor één keer is het leuk; maar ik kan oprecht zeggen dat het niet mijn ding is en dat het bij die ene keer zal blijven. Spijt heb ik absoluut ook niet.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Column | Onenightstand

  1. Been there, done that…alleen hoorde ik achteraf dat hij verloofd was…oeps… Maar ja, das niet iets wat mijn schuld is he! Hij was overigens begonnen 🙂

  2. Soms willen wij gewoon dingen uitproberen, je leefd tenslotte maar 1 keer toch? 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top