Je bent hier
Home > Columns > Column – Moe

Column – Moe

nanda + kindjeNoor is moe. Nu hoorde ik een deskundige zeggen dat alle kindjes in januari moe zijn. Van al die drukke feestdagen. Ik kan het me nauwelijks voorstellen. We hebben een keer medio november Sinterklaas gevierd bij mijn ouders, waar ze een mooie cadeau kreeg, maar zeker geen buitensporige hoeveelheid meuk cadeaus. En thuis hebben we het nog eens gevierd, waar ze best wat te verwerken kreeg, maar ook halverwege een zak cadeaus de rust vond om eens even lekker haar nieuwe Nijntje kwartet uit te proberen.

Kerst hebben we heel simpel gevierd. De dag van kerstavond gingen zij en ik samen, in de stromende regen, op zoek naar een toko die open was. We hadden ons voorgenomen Indisch te eten, maar onze vaste toko was dicht. En daarna hebben we de laatste boodschappen gehaald bij AH (waar zij in no time dat bliepding ontregelde zodat ik alsnog langs de kassa moest). Dus kerstavond zaten we allemaal met een joggingbroek op de bank op te warmen met Indische hapjes. Kerstdag was er niets speciaals tot half vijf, toen haar vriendinnetje E. kwam (plus haar ouders) Ok…die avond was een tikje stressvol, maar meer voor mij als voor de kindjes. Pas bij het stoofvlees met bokbier kwam het goed en het werd hemels bij de Eton mess van Rudolph uitgevoerd door vriend R.
Ook tweede kerstdag was voor Noor een feestje in een indoor speelparadijs en high tea voor de (groot)ouders. Een flinke rekening, maar Noor lag moe gespeeld, op tijd in bed.

Oud en nieuw…dat was helemaal lachen,…omdat hubby nachtdienst had, bleef ik met de kindjes thuis. Gesleep met bedjes, dekens, babyfoons, luiertassen en wat al niet. Over straat zag ik niet zitten en er was natuurlijk niemand die zich graag bij mij zou willen voegen in mijn eentje. Bij wijze van feest staken we om kwart over zeven een HEMA ijsfonteintje in een oliebol, en dronken we appelsap uit een prinsessenbeker en alcoholvrije wijn (voor mij vanwege de borstvoeding, voor hem vanwege zijn werk), het was te lullig voor woorden. En juist daarom zo leuk en knus.

Toch is ze moe, mijn peutertje. Ze slaapt nog minstens twee uur elke middag. En gisteren ging ze zelfs zonder eten naar bed, omdat uit haar acties bleek dat ze echt ka-pot was. Zo klapte ze in haar handjes, maar vond het raar dat mama boos werd, toen bleek dat daar haar zusjes hoofd nog tussen zat. En wierp nog geen vijf minuten later een stuk houten speelgoed in de box, waar datzelfde zusje in lag. Voor het eerst ging ze zonderetennaarbed. En sliep rustig tot het vier uur was en we haar wakker maakten.
Gelukkig is er uitgebreid tijd om bij te komen, in januari gebeurt er hier niets, geen vakantie, geen verjaardag, geen leuke feestjes. Gewoon lekker he-le-maal niets. Nouja, behalve dan dat we graag ontrommelen…

Zijn jullie kinderen ook zo moe?

 

Geschreven door: Nanda Koopman.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Column – Moe

  1. Bij sommige kinderen merk je inderdaad dat december een drukke maand is. Mijn kinderen hebben hier geen last van maar goed.. ze zijn ook wat ouder.
    Gewoon rustig aan doen..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top