Je bent hier
Home > Columns > Column Karina | Zomervakantie

Column Karina | Zomervakantie

Vakantie, voor de helft dan. Dochterlief heeft al vakantie, zoonlief bijna. En omdat dochterlief vakantie heeft, heb ik dat ook tenminste… Wat koeien betreft ben ik even uit de running maar in plaats daarvan kan ik me de komende weken bezig gaan houden in mijn eigen boomkwekerij. Dat heb je als je eigen baas bent en ja, dan had ik ook maar een vak moeten leren, dan had ik mooi kunnen gaan liggen wezen in de tuin.

Dat laatste klinkt leuk maar eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat zonnen niet aan mij besteed is. Werken in de zon en ook bij hoge temperaturen gaat mij redelijk goed af maar op een handdoekje zonnebaden heb ik nog nooit langer dan een halfuur vol gehouden. Gelukkig heb ik dat voor een leuk bruin kleurtje niet echt nodig want ik word idioot snel bruin. Mijn blonde haren verraden mij maar qua kleur zou ik halverwege de zomer zomaar voor een Indo door kunnen gaan en aan het einde van de zomer heb ik zo’n beetje dezelfde huidskleur als een Noordelijke Afrikaan.

Maar ik heb dus vakantie en de luxe om mijn eigen tijd in te delen. Net even iets langer op mijn bed blijven liggen terwijl mijn vriend nog steeds, regelmatig belachelijk vroeg, aan de arbeid moet. Heerlijk om wakker te worden, op de klok te kijken in de wetenschap dat ik nog een uurtje of drie kan blijven liggen. Mijn beide kinderen zijn gelukkig ook van het uitslapen al zal zoonlief daar niet heel veel van kunnen genieten aangezien hij een vakantiebaantje gevonden heeft.

Vakantie, lekker een beetje rommelen om en rond eigen huis. De klok is de komende weken stukken minder belangrijk. Ik heb nog genoeg te doen in de kweek maar niks moet, alles mag en mijn werktijden deel ik zelf naar eigen inzicht in. Even in de relaxmodus, genieten van mijn koters zo hier en daar een dagje ertussenuit en natuurlijk zo af en toe een verhaal, blog of column schrijven. Nu maar hopen dat ik, ondanks mijn rustperiode, nog genoeg meemaak om jullie aan leesvoer voor te schotelen. Maar met twee van die stuiterballen in huis wordt het waarschijnlijk hoe dan ook niet saai en levert het wellicht nog meer schrijfgerei op dan normaal.

Fijne vakantie allemaal en voor degenen die geen vakantie hebben… ik zal aan jullie denken.

karinaIk ben Karina Andeweg en moeder van twee kinderen; Ruud (3 maart 2003) en Maaike (28 februari 2007). Het is mijn streven om het leven niet al te serieus te nemen en er niet te zwaar aan te tillen. In mijn columns hoop ik regelmatig een lach en soms een traan van herkenning op jullie gezicht te kunnen brengen en gun ik jullie een kijkje in mijn leven

Karina Andeweg
Ik ben Karina Andeweg en moeder van twee kinderen; Ruud (3 maart 2003) en Maaike (28 februari 2007). Het is mijn streven om het leven niet al te serieus te nemen en er niet te zwaar aan te tillen. In mijn columns hoop ik regelmatig een lach en soms een traan van herkenning op jullie gezicht te kunnen brengen en gun ik jullie een kijkje in mijn leven..

2 thoughts on “Column Karina | Zomervakantie

  1. Leuke column maar volgens mij heb ik deze ingezonden 🙂

  2. Heerlijk is dat hé om je eigen werktijden in te kunnen delen, vooral nu met de vakantie. Ondanks dat ik niet een uitslaap type ben en nu nog heel vroeg wakker ben, is het heerlijk om te weten dat je niet verplicht de deur uit hoeft. Gewoon heerlijk in bed blijven en wat op de laptop werken…
    Jij ook fijne vakantie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top