Je bent hier
Home > Columns > Column – Ik mag ook niks

Column – Ik mag ook niks

Mama doe normaalAls mama mag je ook echt helemaal niks van je kind. Je mag gewoon niet leuk doen. Niet dansen, niet zingen, of hell nee, niet eens met je vingers knippen op de maat van de muziek.

Toen mijn zoon een dreumes was zat ik eens met hem bij mijn ouders aan tafel, mijn oom en tante waren er ook bij. We hadden enorm veel lol en op zeker moment werd het zo hilarisch dat ik de slappe lach kreeg. Het arme kind was helemaal overstuur. Bruuuuuullen! Toen ik weer was bijgekomen was hij dat ook. Toen ik weer ging lachen ging hij weer brullen.

Er werden en worden hier in huis veel kinderfilms gekeken waar natuurlijk ook veel leuke liedjes in te horen zijn. MamaJo zong mee? Geen goed idee. Zoon boos. Meefluiten dan met een leuk deuntje? No way.

Maar ik kan het niet laten, ik hou van zingen, ik word vrolijk van al die leuke liedjes in Disney-, Pixar- of Dreamworksfilms en zing ze dus vaak zonder dat ik het zelf eigenlijk in de gaten heb mee. Fijntjes word ik er dan op gewezen mijn mond dicht te houden. Nou jaaaaa!

Zoonlief is zelf ook dol op muziek, heeft de oude Ipod van zijn oudste zus gekregen en heeft daar zijn lievelingsliedjes op staan. Heeft een cd speler op zijn kamer. Dansen doet hij zelf ook uitbundig. Maar o wee als ik eens iets in die richting doe. “Mama doe normaal!”

Tegenwoordig wordt mijn gezang gedoogd ;). Ik krijg hoogstens wat diepe zuchten te horen, een paar rollende ogen en soms zie ik dat hij er stiekem eigenlijk wel om moet lachen.

“Ooh ooh, wat heb ik toch een vermoeiende moeder!” hoor ik dan ook regelmatig.

Geschreven door: MamaJo, moeder van een zoon van 7, zelf 42 jaar oud en getrouwd met man. Stiefloeder van twee meiden van 16 en 18. Vrouwtje van een oude poes en een jonge hond. Blogt op haar eigen blog “Home is where the magic happens”.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

4 thoughts on “Column – Ik mag ook niks

  1. Hahahah, van je kinderen moet je het hebben.
    Thuis mag ik me wel uitleven maar liever niet buitenshuis.
    Schaamte hé…… 🙂

  2. Hahaha leuk! Nu vind Finn het allemaal nog helemaal fantastisch. Hoe valser ik zing des te harder hij schatert. Ben benieuwd of dat over een tijd nog zo is.

  3. Haha heel herkenbaar. Vroeger toen ik klein was mocht mijn moeder ook niet zingen, vooral niet in kanon. Ik zit op een filmpje gewoon haar mond dicht te houden. 😛

  4. Ooooh ben benieuwd hoe onze meid erop reageert want tsjah… begin de dag met eens dansje is toch wel mijn motto 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top