Je bent hier
Home > Columns > Column Sandy | Have a wat?!

Column Sandy | Have a wat?!

happy periodNietsvermoedend zat ik op een avond op de bank tv te kijken toen het reclameblok voorbij kwam denderen met een volume waar je gehoorbeschadiging van oploopt. Reclame over koffie, wasmiddel, levenswaar en uiteraard over maandverband. Niks mis mee zou je zeggen. Totdat  ik voor het eerst het zinnetje: “Have a happy period” hoorde….

Wie bedenkt nou zoiets? Dat zou ik toch echt willen weten. Dat is toch de meest belabberde zin die iemand kan verzinnen? Er is helemaal niks happy aan. Ook niet een klein beetje. Een stuk absorberend papier wat je in je broek plakt veranderd er niks aan. Echt niet.

Ik probeer me voor te stellen hoe het is gegaan, het bedenken van deze reclame:

“Nou mannen, we moeten een reclame bedenken voor maandverband. Maandverband is voor vrouwen als ze ongesteld, en niet te genieten zijn. Buiten het feit dat het lastig is om een vrouw te handelen 1 keer per maand, weten wij daar verder echt niks vanaf. Hoe krijgen we die vrouwen nu zover dat ze het spul gaan kopen? We horen dat het niet fijn is om ongesteld te zijn. Nou, we merken het ook hahaha. Als we nou gewoon roepen dat het wel een fijne tijd wordt? Daar trappen ze vast wel in. Ze moeten ook blij zijn. Ik zou blij zijn om ongesteld te zijn. Dan weet je tenminste dat je lichaam werkt, toch? Eh…maar ik vind vrouwen ook stinken tijdens die tijd van de maand. Nou dan roepen we toch ook dat ze niet meer stinken! Kat in het bakkie!”

Zou het zo zijn gegaan? Ik denk van wel. Want ik weet zeker dat dit door een man bedacht is. Sorry mannen, maar ik durf mijn hand ervoor in het vuur te steken dat als er ook maar 1 vrouw in die ruimte aanwezig was geweest, we deze tenenkrommende uitspraak nooit hadden gehoord. Al was de koffiejuffrouw op dat moment binnengekomen,  zelfs dan was ons deze uitspraak bespaard gebleven.

Ik vind zoiets hetzelfde als een reclame maken voor een haargroeimiddel voor de kalende man, waarin je roept dat het nu niet meer erg is om kaal te worden omdat het flesje zo mooi staat in de badkamer.

Ik persoonlijk koop dan ook niks meer van het desbetreffende merk. Dat hebben ze bij mij bereikt. Als ze blijkbaar geen kaas hebben gegeten van de maandelijkse periode stap ik over op een ander merk. Een merk dat weet dat er niks fijn aan is, een merk dat meedenkt hoe zo’n stuk papier het beste blijft zitten zodat je nog enigszins sierlijk door de winkelstraat kunt flaneren in plaats van strompelend met O-benen. Een merk dat gewoon zegt dat het bagger is elke maand en dat er niks aan te veranderen is. Daar heb je wat aan. Maak ze voor mijn part in mooie kleuren, met bloemen of andere motiefjes, maar roep alstublieft nooit meer dat het een vrolijke tijd gaat worden.

Have a crappy period!

Geschreven door Sandy J. Sandy is gelukkig getrouwd en is moeder van 2 jongens, Dean van 6 jaar en Jake van net 3 jaar. En samen wonen zij in een dorp in Limburg

4 thoughts on “Column Sandy | Have a wat?!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top