Je bent hier
Home > Columns > Have a happy period????

Have a happy period????

Er is een reclamespotje. Nou ja, er zijn er wel meer natuurlijk. Maar dit reclamespotje is inhoudelijk zo vreemd dat ik me er steeds weer over verbaas.

Het spotje zegt mij namelijk dat wanneer ik ongesteld ben, ik dan weet dat “alles werkt zoals het moet”. Wàt??? Alles werkt zoals het moet? Wat weten zij daar nu van? Het is toch een zeer brutale veronderstelling dat een paar dagen bloedverlies mij, en alle andere vrouwen op de wereld, vertelt dat alles werkt zoals het moet. Ze bedoelen waarschijnlijk dat je dan vruchtbaar bent, maar niet zwanger. Want als je ongesteld bent, heb je een eisprong gehad, maar ben je niet zwanger geworden. Maar gelukkig werkt alles wel goed. Wat een ongelooflijke load of crap zeg. Hoeveel vrouwen worden niet zwanger terwijl ze dat wel heel graag willen. Het gros van deze vrouwen wordt braaf elke maand tegen wil en dank ongesteld. Jippie de pippie. Alles werkt!!!! En nog zoals het moet ook!!! Welke sukkel heeft die reclame bedacht zeg?

Maar goed, inhoudelijk gezien klopt het dus niet helemaal of zelfs helemaal niet. En dan komt deel twee van de grote leugen. De lijfspreuk van deze maandverbandgigant waar ze blijkbaar zo trots op zijn, want ze roepen het erg vaak. Je moet er blij en gelukkig mee zijn!!! Elke maand moet je God op je blote knietjes danken dat je na drie hele weken bloedloos wachten weer een week kunt genieten van buikkrampen, van rugpijn, van bloed, van hormonale instabiliteit en niet te vergeten: seksloze nachten. Wie wil dat nu niet! Echt jammer dat we maar één zielig weekje per maand kunnen vertoeven op dit paradijselijke oord aan de rode zee. Gelukkig kunnen we heerlijk geurend en superabsorberend maandverband in onze sexy slipjes plakken zodat we toch fris en fruitig, en vooral ook erg gelukkig deze week weer beleven. En dat dan 13 keer per jaar. Wat inhoudt dat je in een vrouwenleven zo’n 520 keer de beste week van je leven beleefd. Dat zijn 10 hele goede jaren! Vraag maar aan je man.

Have a happy period!

5 thoughts on “Have a happy period????

 1. Helemaal mee eens. Heerlijk die ‘rode zee’ perioden.
  Ik verheug mij iedere maand er weer op, en erg teleurgesteld ben ik wanneer er weer een einde aan komt …..Not
  Wie verzint zo’n reclame? Zou het een man of toch een vrouw zijn?….

 2. Hahahaha, ik heb hier ook al een keer een blog over geschreven op mijn site (Lek)
  Ik word niet goed van die reclames waarin we als vrouwen worden beschreven als een lekkend, geurend wezen. Bah!
  Geweldige column.

  Groetjes
  Marga

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top