Deprecated: Required parameter $alt follows optional parameter $default in /customers/0/f/3/mommyonline.nl/httpd.www/wp-content/plugins/add-new-default-avatar/kl_addnewdefaultavatar.php on line 149 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/f/3/mommyonline.nl/httpd.www/wp-content/plugins/add-new-default-avatar/kl_addnewdefaultavatar.php:149) in /customers/0/f/3/mommyonline.nl/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/f/3/mommyonline.nl/httpd.www/wp-content/plugins/add-new-default-avatar/kl_addnewdefaultavatar.php:149) in /customers/0/f/3/mommyonline.nl/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 Column Geertje | Beter verwend dan verwaarloosd - Mommy
Je bent hier
Home > Columns > Column Geertje | Beter verwend dan verwaarloosd

Column Geertje | Beter verwend dan verwaarloosd

Beter verwend dan verwaarloosdVerwende kinderen geven mij de kriebels. Er weerklinkt dan altijd een echo met de woorden  ‘ik wil dat mama, ik wil dat hebben’ door mijn hoofd. Geluk zit niet in materiaal, dat is iets wat ik aan alle kindjes zou willen meegeven.

Ondanks dat geluk daar niet in te vinden is en ik verwende kinderen vaak ontzettend irritant vind, maak ik mij toch schuldig aan dit soort louche praktijken.  Sarah is onze prinses en zij hoeft haar troon met niemand te delen. Misschien schuilt daarin het gevaar wanneer ik weer eens overstag ga om iets voor haar te kopen. Wanneer ze met haar vingertje naar een bal of fietsje wijst en daarbij snikkende geluiden maakt, gris ik al mijn portemonnee uit de tas en sta ik startklaar om het goedje af te rekenen. Sarah blij, ik blij. Materiaal maakt op lange termijn niet gelukkig, maar voor nu wel.

Maar hoe verwen ik mijn kind zonder van haar een verwend kind te maken? Ze mag van mij alles hebben wat ze wil (nou ja, bijna alles) zolang ze maar belooft mij af en toe ook deel te laten zijn van haar poppengezinnetje of Barbie-praatgroep.  Tenslotte denk ik soms nog met heimwee terug naar mijn kindertijd en heb ik voor nu een smoes om de herinneringen weer even naar boven te halen.
Zij heeft mijn leven zoveel mooier gemaakt, zij maakt van elke dag een grote fuif.
Ik geef haar onmogelijk veel liefde terug en leef dagelijks in angst dat ik haar tekort schiet.
Naar alle waarschijnlijkheid probeer ik dat gevoel te verbloemen met het kopen van alles wat zij wil hebben. Zodra zij besef krijgt van de waarde van geld, wil ik haar op het hart drukken dat geluk niet te koop is. Er moet gewerkt worden om geld te verdienen en uit te geven (vooral het uitgeven is zware arbeid).
Er komt een spaarpot  gevuld met centjes op haar kamer te staan zodat ze straks zelf haar speelgoed kan kopen.
Ik hoop dat er een dag komt dat alleen haar papa en mama nog op het verlanglijstje staan en dat ze zegt ‘mam, waarom kocht je dat allemaal, ik had al die zooi toch niet nodig?’

 

Geertje BoekhouderIk ben Geertje Boekhouder, een 29 jarige positieveling met blauwe ogen en wonend in Ede. Sinds maart 2014 ben ik de trotse moeder van mijn dochtertje Sarah. Naast moeder ben ik ook hartpatiënt. En dat is pittig, maar ik zie het ook zeker als een uitdaging. Van oorsprong ben ik verpleegkundige maar daarnaast ligt mijn passie in schrijven, lezen en snuffelen op blogjes en online magazines. Zodoende heb ik Mommyonline gevonden! Tevens heb ik een enorme zwak voor make-up, mode en gadgets en daar steek ik mijn neus dan ook graag in.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Column Geertje | Beter verwend dan verwaarloosd

  1. Ik kan het me heel goed voorstellen dat je hiermee worstelt. Het is inderdaad moeilijker om een enig kind niet te verwennen. Maar goed.. je hebt natuurlijk ook niveaus van verwennen en zolang jullie het onder controle hebben is er niets aan de hand toch? Het moet jullie bijvoorbeeld niet in financiële moeilijkheden brengen om even goed te overdrijven 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top