Je bent hier
Home > Columns > Column – The day before christmas

Column – The day before christmas

kerstboom 1Mama, wanneer is het kerst? Een vraag die ik het afgelopen week bijna dagelijks te horen heb gekregen. Mijn jongste meid heeft er duidelijk zin in en kan haast niet wachten tot het zover is. En vandaag kan ik dan eindelijk zeggen: ‘Nog één nachtje slapen en dan is het Kerst!’ Niet alleen dochterlief van bijna vier heeft er zin in, ook haar broers, zus en ikzelf hebben er zin in. Voor de kids voornamelijk omdat ze dan eindelijk de cadeautjes mogen uitpakken en ermee spelen maar voor deze mama betekent Kerst vanzelfsprekend zo veel meer dan cadeautjes.

Door de voorbereiding ben ik natuurlijk al behoorlijk in de kerststemming. Helaas is in de regio Amsterdam nog nergens sneeuw te bekennen, op een witte kerst rekenen heeft dus helemaal geen zin meer. Maar dat mag absoluut de kerstpret niet drukken en ik verheug me nu al op het kerstbuffet en met name het kerstdiner.GourmetWaar ik mij altijd op verheug met kerst is het heerlijk en gezellig met elkaar aan tafel eten. Lekker lang en uitgebreid taferelen met het gezin. Ieder jaar,  op eerste en tweede kerstdag gourmetten wij en hier geniet ik enorm van. Kerst zonder gourmetten is hier in huis geen kerst te noemen. Gourmetten met de kids wordt ieder jaar alsmaar leuker. Ze worden ouder en kunnen steeds meer zelf doen en er ook plezier in hebben. De inhoud van ons gourmetpakket bestaat uit diverse vleeswaren. Wat absoluut niet ontbreken mag zijn kipfilet en minihamburgers, hier zijn de kinderen dol op. Voor dit jaar overweeg ik ons gourmetpakket met visproducten uit te breiden. En wellicht een ovenkip. Na het eten een kommetje met zelfgemaakte fruitsalade mag niet ontbreken. En om het af te sluiten een heerlijk dessert, ijs is echt het favoriete toetje van onze kinderen. En dit kunnen ze naar smaak ‘versieren’. Wanneer we dan helemaal klaar zijn is het tijd om gezellig voor de buis een filmpje te kijken.

Wat mij betreft mag het zover zijn, ik heb er zin in!

De kerstdagen staan voor de deur, waar verheug jij je het meest op?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

4 thoughts on “Column – The day before christmas

 1. Dit jaar voor het eerst bij ons eens geen gourmet maar een buffet(je) met van alles. Waar ik me het meest op verheug, het gezicht van mijn zoon als hij vanavond zijn knallerkado uitpakt… 🙂

 2. Fijn blogje! Wij gaan vanavond zelf kerst vieren met cadeaus en lekker eten. Morgen gaan we naar mijn schoonfamilie, hebben we lootjes getrokken en gaan lekker gourmetten.

  Fijne dagen!

 3. Leuk blogje!

  Het is inderdaad zo jammer dat er geen witte kerst meer is :'( kan het wel gaan hopen maar het is niet meer zoals vroeger. Kom wel moeilijk in de kerststemming zonder sneeuw/winter weer… Moet maar gaan emigreren naar Noorwegen of zo hahaha grapje 🙂

  Herkenbaar! Lekker lang aan tafel is zo gezellig. Hou echt van deze dagen! Ik voel me niet zo lekker maar ik ga vast en zeker genieten en van onze eerste kerst met onze dochtertje van 4 maandjes bij familie thuis.

  Fijne feestdagen gewenst! X

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top