Je bent hier
Home > Baby & Kind > Einde Schooljaar: Cadeautje voor de juffen

Einde Schooljaar: Cadeautje voor de juffen

Onze laatste schooldag is ein-de-lijk aangebroken. Hier hebben wij in huize Mommyonline weken op gewacht en nu is het zover! Yoehoe!!!

Het einde van het schooljaar betekent in de meeste gevallen ook afscheid nemen van juffen en meesters. En daarbij is het natuurlijk leuk om een klein afscheidscadeau aan de juf of meester te overhandigen. Ik moet eerlijk zeggen dat wij dit de afgelopen jaren niet gedaan hebben, puur omdat ik er simpelweg niet aan toe kwam of het vergat. Het einde van het schooljaar is immers chaotisch en stressvol, helemaal wanneer je in een verhuizing of in een wisselwoning zit. Laatste keer dat ik een kleinigheid voor een juf kocht was in 2014. De jaren die daarop volgden dacht ik er gewoon niet aan. Maar dit jaar kon ik, door aandringen van mijn meiden, er niet onderuit.

Nou is een kleinigheid voor juffen en meesters erg leuk. Voor veel moeders volstaat een bosje bloemen. Maar zelf ben ik daar toch geen fan van. Als ik een cadeau/kleinigheid moet uitzoeken gaat mijn voorkeur naar iets dat lang houdbaar is. Een bosje bloemen is leuk, maar na ruim een weekje kan het weggegooid worden. Dat is zonde en vind ik persoonlijk minder leuk. Wat ik ook veel zie zijn doosjes chocolade, nou…daar ben ik al helemaal geen voorstander van. Juffen en meesters krijgen gedurende het schooljaar al behoorlijk veel lekkernij door de vele verjaardagen van de kinderen. Maar goed… dat is mijn persoonlijke mening en iedereen zijn ding natuurlijk…

In 2014 kocht ik een leuke mok en deze werd met diverse ontbijtsnacks gevuld. Erg leuk en bij de juffrouw viel het goed in de smaak. Dit bracht ons dus op het idee om ook dit jaar mokken te geven. Beide meiden kregen de opdracht om zelf een mok voor de eigen juffrouw uit te kiezen. Dat mama zelf de mokken verkoopt maakt het uitkiezen natuurlijk net wat makkelijker. Na wat getwijfeld te hebben kozen beide voor dezelfde mok. En stiekem was dat ook mijn voorkeurmodel. Terwijl de jongste er een leuke tekening bij maakte schreef zus er iets bij. Vervolgens was het aan moeders de taak om beide mokken in te pakken en de tekening/briefje erbij te doen. Klaar om de volgende ochtend, vandaag dus, mee naar school te nemen.

En dit is de uitgekozen mok… Een elegante mok met gouden details en tekst ‘Lovely Lady’.Vanochtend werd er door de meiden zelf aan gedacht om de cadeaus mee te nemen. Je gelooft het niet, maar yours truly was het anders zwaar vergeten. Ik was al bij de deur toen de jongste dochter mij eraan herinnerde. Wel had ik beide cadeaus, samen met hun basisschoolherinneringsboekje dat ik voor beide bijhoud, al in de rugtas zitten. Op school aangekomen moesten de cadeautjes natuurlijk direct aan de juffen overhandigend worden. En de brede glimlach die hiermee gepaard ging is priceless!

Zo meteen, om twaalf uur, is de school uit en mogen wij zes weken lang relaxen en hopelijk uitslapen. Fijne zomervakantie allemaal!!

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top