Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > Beauty Review | KHS – Intensive (Hair)Repair System

Beauty Review | KHS – Intensive (Hair)Repair System

Misschien ken je het wel: je hebt een kleurtje in je haar gedaan waar je niet tevreden mee bent en je ontkleurt het weer. Of je bleekt/föhnt/stijlt je haar met regelmaat, met als gevolg dat je haar op den duur zo beschadigd is geraakt dat niets meer helpt om het er mooi uit te laten zien. Of erger: je haar breekt af. Paniek!KHS Intensive Repair SystemGelukkig bestaan er diverse producten die het leed wat verzachten of je haar zelfs herstellen, zoals deze repair-kit van Keratin Hair System. Nu ben ik wel wat sceptisch over producten die claimen dat ze je haar kunnen herstellen, maar goed, baat het niet dan schaadt het niet. 😉

Je haar bestaat voor een groot deel uit keratine en elke keer dat je je haar beschadigt, zoals met verven of bleken, verliest je haar steeds meer keratine. Het KHS – Intensive Repair System is een behandeling die o.a. keratine bevat en er in enkele stappen voor zorgt dat je haar weer een stuk gezonder wordt. Het is dus niet zomaar even een gewone conditioner.KHS Intensive Repair System 2 KHS Intensive Repair System 3Voor ik uitleg hoe het werkt, laat ik even zien hoe mijn haar eruitziet voordat ik deze behandeling gebruik. Je ziet het: droog, pluizig, rommelig. Het moet ook nodig weer geknipt worden.

Hoe werkt het?

KHS Intensive Repair System 4 KHS Intensive Repair System 5Stap 1: Je wast je haar en gebruikt daarna GEEN conditioner. Je brengt de gehele inhoud van Stap 1 aan in je handdoekdroge haar, beginnend met de meest beschadigde delen, waarna je het over de rest van je haar verdeelt. Laat dat 10 minuten intrekken.KHS Intensive Repair System 6 KHS Intensive Repair System 7 KHS Intensive Repair System 8Stap 2: Na die tien minuten breng je stap 2 aan (ook beginnend met de meest beschadigde delen), gewoon over stap 1 heen, dus stap 1 spoel je niet uit. Ook dat laat je 10 minuten intrekken.KHS Intensive Repair System 9Stap 3: Vervolgens spoel je het uit zonder te wassen, maak je je haar handdoekdroog en breng je een paar druppels van stap 3 aan, waarna je het haar kunt stylen zoals je normaal doet. Klaar!

Aangeraden wordt om je haar nadien met SLS-vrije shampoos te wassen (sulfaatvrij), maar dat doe ik sowieso al. Goede sulfaatvrije shampoos zijn bijvoorbeeld shampoos van Yes To (ik vind Yes to Carrots erg fijn!) en Organix (niet te verwarren met Dr Organic, want die laatstgenoemde vind ik niet zo geweldig). Ook staat er op de verpakking dat je het beste resultaat bereikt als je het systeem binnen twee weken nóg een keer gebruikt, en daarna de komende twee maanden niet meer. Dat laatste vind ik gek genoeg goed klinken. Een bedrijf dat aanraadt een product voorlopig even niet te gebruiken – een teken dat het dus echt werkt? In elk geval staat op de verpakking: ‘Na één behandeling is je haar 60-70% hersteld. Na twee behandelingen binnen twee weken is de conditie van je haar zoals het oorspronkelijk was’. Dat klinkt als muziek in mijn oren.KHS Intensive Repair System 10Om te laten zien wat er allemaal inzit, heb ik een foto van de ingrediënten gemaakt. Ik ben geen chemicus, maar ik zie wel dat er inderdaad wat goede dingen inzitten, zoals keratine, vitamine E, Glycerine, provitamine B5 en Aloe Vera.

Stap 3 is eigenlijk gewoon een serum op basis van siliconen, niets bijzonders. Schrik niet, siliconen kunnen echt geen kwaad, dat is een hardnekkig fabeltje. Het wordt zelfs aangeraden door huidspecialist Jetske Ultee, omdat ze stabiel zijn en ervoor zorgen dat het vocht in de huid vastgehouden wordt. In het haar zorgen siliconen ervoor dat je haar beschermd wordt tegen slijtage en hitteapparaten. Kijk maar eens in de ingrediëntenlijst als je een hittebeschermer in je haar sprayt/doet: vrijwel altijd is dat op basis van siliconen. Als je je haar regelmatig wast, hoef je ook niet bang te zijn voor een ‘build-up.’ Daarom was ik het voor de zekerheid soms met een gewone shampoo (dus met SLS), om de siliconen eruit te wassen.

Wat me wel verbaast is dat er nogal wat Propylene Glycol in zit. Is dat niet een beruchte stof? In elk geval raadt Jetske Ultee dit af als het om je huid gaat. Een andere huidspecialist, Paula Begoun, zegt er iets heel anders over. Wie heeft gelijk? In het haar kan het kennelijk hoe dan ook geen kwaad, want haar is in feite natuurlijk al gewoon ‘dood’ materiaal.

En inderdaad, ik moet zeggen: ik heb het KHS – Intensive Repair System nu een paar keer gebruikt (met maanden tussenpozen én verfbehandelingen) en mijn haar ziet er daarna elke keer weer een stuk beter uit. Ook merk ik dat het na gebruik meer glanst en minder dof oogt. Aangezien mijn haar sinds de laatste behandeling best wel weer wat te verduren heeft gehad én dat mijn haar er ondanks dat nog aanzit (zelfs mijn krullen zitten er nog, bij zeer beschadigd haar wordt dat ook veel minder), is voor mij een teken dat het helpt. Maar zoals je op bovenstaande foto kunt zien, kon het haar wel weer een opknapbeurt gebruiken.

En zó ziet mijn haar er op dit moment uit, na één behandeling (sinds maanden).KHS Intensive Repair System 11 Binnen twee weken zal ik het systeem nog een keer toepassen en dan zal het er dus nóg beter uitzien. Kortom: het schaadt dus écht niet. Hieronder kun je een filmpje bekijken, zodat je kunt zien hoe het werkt.KHS Intensive Repair System 12Voor en na foto

Het KHS – Intensive Repair System is o.a. te koop via de site van topkapper John Beerens. Het is niet goedkoop – het gaat immers maar om één behandeling. Maar je krijgt wel waar voor je geld, en laten we wel zijn: aan een rigoureuze knipbeurt bij de kapper ben je minstens zoveel geld kwijt.

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top