Je bent hier
Home > Headlines > Aftreden Koningin Beatrix

Aftreden Koningin Beatrix

koningin beatrixVelen hebben het zich weleens afgevraagd hoe lang Koningin Beatrix nog op de troon zal blijven en of het niet hoog tijd is om afstand van haar troon te doen. Nou.. het is zover, enkele dagen voor haar 75ste verjaardag heeft koningin der Nederlanden bekend gemaakt dat ze de komende Koninginnedag, 30 april dus, de troon zal overdragen aan haar zoon en zal Prins Willem-Alexander als koning worden ingehuldigd. Hiermee heeft Koningin Beatrix een periode van 33 jaar geregeerd, vanaf 30 april 1980 zit zij namelijk op de troon.

Met deze overdracht verandert vanaf 2014, naast de benaming, ook de datum van de viering van Koninginnedag. Het zal dus geen Koninginnedag meer heten maar Koningsdag en deze dag zal voortaan op de verjaardag van (toekomstige) Koning Willem-Alexander zijn, op 27 april.

Wat vind jij ervan dat zowel de benaming en datum van Koninginnedag veranderd gaat worden?

bron foto: google

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Aftreden Koningin Beatrix

  1. ik dnek dat dit erg wennen wordt! normaal was het heey deb bijna Koninginnedag hangen ze weer de vlag uit voor je (ze is 30 april jarig) en dat soort gegein. dat gaat straks niet meer

  2. Wat ik minder vind is dat de datum van de viering veranderd wordt. Koningin Beatrix heeft dit ook gewoon op de 30ste gelaten terwijl zijzelf niet op deze datum jarig is, is de verjaardag van haar moeder, dacht ik zo….
    Jammer dat het dus geen 30 april meer is. Prins Willem-Alexander is op het zelfde dag jarig als mijn partner, dus feest vieren wij al 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.