Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > Aanrader: Kloosterbalsem Wonderbalsem

Aanrader: Kloosterbalsem Wonderbalsem

Aanrader: Kloosterbalsem WonderbalsemEr is één product dat ik elke winter gewoon in huis móet hebben: Kloosterbalsem Wonderbalsem. Ik ben daar zo ongelooflijk blij mee! Tijdens de herfst- en winterperiode komt bij veel mensen eczeem de kop op steken. Zo ook bij mij. Niet zo vreemd, als je bedenkt dat de lucht in huis in die periode vaak een heel stuk droger is dan in de zomer.

Ik heb vooral last van rode plekken langs mijn haargrens, die niet alleen irriteren maar natuurlijk ook ontsierend zijn. Ik kan er op wachten: zodra het weer verandert komen die rode plekken weer terug, maar zodra dat gebeurt pak ik dus dit potje, masseer de balsem erin en de volgende dag…weg! Soms duurt het iets langer als het echt hardnekkig is, omdat ik het te lang heb laten zitten zonder dat ik er iets aan heb gedaan. Maar zelfs dan zie ik het rode al snel lichtroze worden. Het eczeem wordt duidelijk een heel stuk minder en verdwijnt uiteindelijk, en mag dan ook met recht een wonderbalsem genoemd worden. Daarna houd ik het bij, voor alle zekerheid, zodat het eczeem geen kans krijgt. Dan blijft het weg. Overigens werkt het tevens zeer goed bij droge, schrale en rode plekken rond de mond of onder de onderlip.

Mijn kinderen hadden in hun babytijd vreselijk veel last eczeem, vooral mijn zoontje zat werkelijk onder de plekken en ik maar smeren, smeren en smeren. Niets hielp, totdat ik wanhopig bij de dermatoloog zat en hij mij een flinke pot vet meegaf. Dat hielp goddank! En wat was ik verbaasd toen bleek dat er vooral vaseline in zat. Sluit dat de huid niet af dan? Ja, zei mijn dermatoloog, maar een huid met flink wat eczeem moet juist even afgesloten worden van de ‘buitenwereld’, om ervoor te zorgen dat het vocht vastgehouden kan worden en vuiligheid van buitenaf geen kans krijgt om de huid nog meer te irriteren, met alle gevolgen van dien, zoals een bacteriële huidinfectie. Een eczeemhuid is vaak letterlijk een open huid en met zo’n vettige substantie kan de huid zich herstellen.KloosterbalsemDus toen ik dit potje wonderbalsem ooit op de bonnefooi kocht voor mijn eigen eczeem, vond ik het niet erg te lezen dat deze balsem voor een aanzienlijk deel uit petrolatum/vaseline bestaat. Waar ik voor de rest van mijn cosmetica dit ingrediënt zo veel mogelijk vermijd omdat het niets schijnt te doen voor de huid, gebruik ik deze balsem maar al te graag op droge plekjes, omdat het spul gewoon fantastisch werkt!

Maar er zit in deze balsem natuurlijk niet alléén maar vaseline. Er zitten wel degelijk ook een paar andere, zeer goede plantaardige vetten en stoffen in, namelijk:

  • Sheaboter (huidverzachtend);
  • Calendula (huidherstellend);
  • Vitamine E (huidbeschermend);
  • Ascorbyl Palmitate (vetoplosbare vitamine C);
  • Sojaolie (beschermt, verzorgt, regenereert en vertraagt het verouderen van de huid);
  • Linalool (Komt van nature voor in etherische oliën);
  • Lavendel (heeft een ontsmettende en huidverzachtende werking).

(Petrolatum, Mineral Wax, Butyrospermum Parkii, Calendula Of. cinalis, Bisabolol, Lavandula Hybrida, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Lecithin, Glycine Soja, Glyceryl Stearate, Glyceryl Oleate, Linalool, d- Limonen, Citric Acid.)

De combinatie van deze stoffen werkt, ondanks, of misschien wel juist dankzíj de aanwezigheid van vaseline, kennelijk gewoon hartstikke goed. Ik gebruik het ook bij mijn kinderen; vooral bij m’n zoontje verschijnen er zo nu en dan weer droge, ruwe plekken in deze tijd, en dan begin ik meteen met smeren om het acuut de kop in te drukken. Zoals je kunt zien aan de kuil in het product, ben ik er echt fan van. :)Kloosterbalsem 2Kloosterbalsem wonderbalsem is te vinden bij diverse online winkels, waaronder drogista.nl en de online drogist maar sommige niet-online-drogisterijen verkopen deze balsem ook. Kloosterbalsem heeft verschillende potjes met zalven die qua uiterlijk zeer op elkaar lijken, let er dus op dat je de juiste koopt! Deze zalf ziet eruit als een soort wax, die wat gelig van kleur is. Zelf haal ik ‘m altijd bij Kruiderij Rozemarijn in Hoofddorp, een speciaalzaak op het gebied van natuurlijke cosmetica. De prijs ligt rond de € 7,-. Het proberen waard!

 

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

3 thoughts on “Aanrader: Kloosterbalsem Wonderbalsem

  1. Deze ga ik zeker nog uitproberen, klinkt als een ontzettend fijn en handig product om in huis te hebben

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top