Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > Review + uitleg: Sensationail Gel Polish (starter kit)

Review + uitleg: Sensationail Gel Polish (starter kit)

Sensationail Gel Polish (starter kit) Review + uitlegThuismanicure op het gebied van gelnagellak wordt steeds meer een hype. Zowel dure als goedkope merken hebben starterskits om voortaan zélf gelnagellak aan te brengen, zoals Kiss, Essence en dus Sensationail. Na me goed ingelezen te hebben op diverse websites en het bekijken van You Tube-filmpjes, werd ik vooral nieuwsgierig naar de starterskit van Sensationail, dus ik bestelde deze bij bol.com met 25% korting. Is het werkelijk zo fijn, zou ik het net zo goed vinden als tal van andere bloggers? Ik probeerde het uit en ik ga daarover eveneens mijn mening geven!

Wat is het?
Allereerst even een uitleg voor degenen die er nog niet zo veel over weten. Gelnagellak is dus iets anders dan gewone nagellak. Gelnagellak moet niet verward worden met gelnagels. Gelnagellak is eigenlijk gewoon een lak op basis van gel, die heel goed blijft zitten. Het beschadigt je nagels niet, hoewel ik over dat laatste verschillende dingen hoor, maar daar kom ik nog op terug. Gelnagellak wordt uitgehard met een LED- of UV-lamp; dat is per merk verschillend. Het is hierbij belangrijk dat je geen gelnagellak onder een UV-lamp laat uitharden als deze lak eigenlijk bedoeld is voor een LED-lamp. LED-lampen zijn sneller in het uitharden van gelnagellak dan UV-lampen.

Het grote voordeel van gelnagellak is dat het net zo eenvoudig is aan te brengen als gewone nagellak (basecoat, twee laagjes kleur, topcoat) alleen gelnagellak droogt dankzij de lamp in een razendsnel tempo en het blijft vele malen langer zitten dan gewone nagellak – mits je de stappen secuur opvolgt. Sensationail belooft dat het zo’n twee weken mooi blijft, maar ik vermoed dat dit per persoon verschilt. Het hangt van je eigen nagel af en wat je er in die tussentijd allemaal mee hebt gedaan. Heb je bijvoorbeeld veel schoonmaakwerk gedaan en dus veel met je handen in het water en agressieve stoffen gezeten? Of zijn je nagels erg flexibel en/of heb je je nagels niet goed ontvet voor gebruik? Dan zal de lak sneller loslaten/chippen/slijten.

sensationail pakket
Wat zit er in dit starterspakket?
De doos van Sensationail ziet er al heel mooi en chic uit! Alles wat je nodig hebt zit erin: LED-lamp, gel cleanser, primer, base- en topcoat, gelpolish (de kleur), een duidelijke stap-voor-stap-handleiding en nog wat toebehoren, zoals een bokkenpootje en pluisvrije doekjes. Met deze hoeveelheid kun je zo’n 10 behandelingen doen.

Kosten
De prijs van een starterskit ligt normaliter rond de € 70,-, maar bij bol.com kocht ik ‘m dus voor € 52,49. Dat lijkt even een flink bedrag, maar als je het omrekent is het natuurlijk veel goedkoper dan wanneer je gelnagellak bij een nagelsalon laat aanbrengen. Nu kun je het te allen tijde zelf thuis doen wanneer je maar wilt én voor slechts (in mijn geval) iets meer dan € 5,- per behandeling.

En wat als het op is? Dan kun je de hele mikmak als setje opnieuw kopen voor € 19,95. Het enige wat er dan niet bij zit is de lamp, want die heb je immers al, en een kleurtje. Maar die kun je ook los kopen, en je kunt gerust andere merken gelnagellak proberen, zolang je er maar op let dat ze geschikt zijn voor een LED-lamp.

Tussentijds afwisselen in kleur is mogelijk! Wat sommige mensen tegenhoudt is het feit dat ze juist graag snel van kleur willen wisselen en niet twee weken lang tegen dezelfde kleur aan willen kijken. Dat hoeft niet! Je kunt ook je gewone nagellakken blijven gebruiken. Je brengt ‘m dan aan over de gelnagellak die al uitgehard en wel op je nagels zit, eventueel met een gewone topcoat. Omdat de gellak eronder hard en glad is, blijft de gewone nagellak ook veel langer zitten dan normaal. Je verwijdert ‘m eenvoudig weer met nagellakremover, maar let op! Deze remover moet dan wel aceton-vrij zijn, want anders los je de gelnagellak eronder op en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wat je ook kunt doen is je gewone nagellak tussen de twee lagen gellak (base- en topcoat) aanbrengen, dus in plaats van de gekleurde gellak, alleen moet je de gekleurde (gewone) nagellak dan wel op de normale wijze drogen, oftewel zonder de lamp. Dan ben je wel weer iets langer bezig, maar dan kun je dankzij de laag geltopcoat erop wel langer plezier hebben van je gelakte nagels dan wanneer je dit met een gewone base- en topcoat zou doen.sensationail verwijderen
Verwijderen

Na een week heb ik de gelnagellak verwijderd (de lak zag er overigens nog perfect uit!) omdat ik een andere kleur gel erop wilde lakken. Sommige mensen vinden het best een gedoe om de gellak te verwijderen en ervaren dat de nagels naderhand droog en broos zijn. Die ervaring heb ik absoluut niet! Het verwijderen ging bij mij heel gemakkelijk. De manier waarop je het verwijdert is denk ik van groot belang (niet eraf trekken bijvoorbeeld!) en ik denk dat hoe langer de gelnagellak erop zit, hoe gemakkelijker het verwijderen gaat. Elke nagel had ik omwikkeld met een watje dat gedrenkt was in 100% aceton en dat had ik geseald met aluminiumfolie. Dat een minuut of 10/15 laten (los)weken en de al los gelaten gelnagellak kon ik zó wegschrapen met de speciale verwijderingstool (apart verkrijgbaar). Wel heb ik vlak voor het verwijderen mijn nagelriemen goed ingevet met een vette zalf (dat kan ook met vaseline), om ze enigszins te beschermen tegen de uitdrogende werking van aceton. Mijn nagels zagen er naderhand nog prima uit en zijn niet beschadigd (zie foto). Misschien dat dit per persoon verschilt; de een heeft immers sterkere nagels dan de ander.

sensationail 1
Mijn mening
Ik vind dit een geweldige uitvinding en ben razend enthousiast! Ik heb altijd núl geduld met het lakken van mijn nagels; als ik het net heb gedaan wil ik altijd al wat anders doen omdat ik na een minuut of vijf denk dat het wel droog genoeg is. Niet dus. En kan ik weer opnieuw beginnen, omdat er weer zo’n lelijke kras/strooplaag/vingerafdruk op de lak zit. Deze gellakken zijn na het drogen onder de lamp werkelijk meteen keihard dus als je klaar bent, kun je je handen nadien direct weer gebruiken om van alles en nog wat te doen. Je hoeft niet bang te zijn dat er iets beschadigt! Dat gebeurt NIET. Wónderlijk! De lakken zijn vrij vloeibaar in gebruik, wat ik wel prettig vind. Ze zijn niet dik of stroperig, zoals bij sommige gellakken van andere merken wel het geval is (Essence). Zolang je het nog niet onder de lamp hebt uitgehard, kun je eventuele oneffenheden of foutjes nog best gemakkelijk herstellen, want de lak droogt niet zomaar uit zichzelf.

Er is eigenlijk maar één ding waar ik iets minder over te spreken ben en dat is de dekking van de gekleurde lak Pink Chiffon. Met deze lak had ik twee laagjes aangebracht, maar ik zag helaas nog steeds de ‘randen’ van mijn vingertoppen erdoorheen schijnen. Een derde laag is dus wel aan te bevelen als je deze kleur kiest. Niet zo erg, want met de lamp is het immers zo weer droog. Daarnaast vind ik ‘m té barbieroze. De volgende dag heb ik er dan ook subtiele gouden glittertjes overheen gelakt (Hema Glitter-topcoat nr 25), zodat het geheel wat warmer werd. Echter, na het verwijderen van deze kleur bracht ik de kleur Sugar Plum aan (zie foto) en déze kleur dekt wél heel goed! Na één laagje zag het er al goed uit; ik hoefde daarna nog maar een heel dun extra laagje te lakken. Het lakken zelf vond ik best wat ‘eng’; je moet namelijk de nagelriemen en huid vermijden, waar ik niet zo goed in ben. Doe je dat niet en droog je dat mee onder de lamp, dan zit er dus een harde laag lak op je huid én laat de gellak gemakkelijk weer los! Kortom: goed opletten dat je de nagelriemen niet raakt, of zorg ervoor dat je dit al verwijdert met het bokkenpootje vóór je het laat uitharden onder de lamp. sensationail resultaat

Nog een paar tips en voordelen op een rij:

  • In plaats van de bijgeleverde gel cleanser, kun je ook alcohol gebruiken (minimaal 70%).
  • Toch wat gelnagellak op je huid of nagelriemen terechtgekomen tijdens het lakken? Dit kun je nog verwijderen met het bijgeleverde bokkenpootje/stokje, zolang de lak nog nat is en dus niet al onder de lamp is geweest.
  • Geen zin in een kleurtje maar wil je wel mooie, glanzende en harde nagels? Volg alle stappen maar laat de kleur achterwege. Mocht je dan toch nog een keer een kleurtje willen, dan kun je daar een normale lak overheen lakken met daarop nog een laagje (normale) topcoat. Deze kun je ook weer verwijderen wanneer je wilt, míts je acetonvrije remover gebruikt.
  • Smeer je vingers/nagelriemen ter bescherming van uitdrogen in met vaseline voordat je de gellak verwijdert met aceton.
  • Bezuinigingstip: Essence heeft een gel-primer los te koop.
  • Je kunt ook gekleurde gellakken van andere merken gebruiken met de LED-lamp die je al hebt. Let er alleen op dat ze geschikt zijn voor LED-lampen.
  • Sensationail breidt het aantal kleuren steeds meer uit, dus er is genoeg keuze. Van nude-tinten tot felle en donkere tinten.
  • Laat je nagels na het verwijderen een paar dagen ‘rusten’ zonder lak en verzorg ze in die tijd intensief met nagelriemolie (Essie Apricot is een topper!) en voedende handcrème (The Body Shop Almond Hand & Nail cream is heel fijn en ruikt bovendien verrukkelijk).

sensationail resultaat 1Dag 3 (inclusief huis flink doorgewerkt)  Dag 6. De randen lijken lichter geworden, maar het is nog niet gechipt!sensationail resultaat 2Tijdelijk een ander kleurtje bovenop de gelnagellak (O.P.I. a rose at dawn broke by noon + Essie Good to Go topcoat). Gaat prima! Gelnagellak Sugar Plum na 6 dagen

Nog niet overtuigd? Bekijk demofilmpjes op You Tube en lees reviews van andere bloggers. Misschien vergemakkelijkt dat je keuze om wel of niet zo’n kit aan te schaffen. Ik ben er in elk geval nu al ontzettend blij mee!

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top