Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > Review | A-England Tennyson’s Romance Collection

Review | A-England Tennyson’s Romance Collection

Sinds ik eind 2015 met Nailbox.nl van start ben gegaan is mijn nagellakcollectie enorm gegroeid. Dat is denk ik niet zo gek, of toch wel? Mijn collectie bestaat overigens niet meer grotendeels uit budgetmerken zoals Catrice, maar inmiddels uit merken zoals Morgan Taylor, Essie en Cuccio. Ook heb ik in het afgelopen jaar kennis mogen maken met vele nieuwe merken, wat ik natuurlijk superleuk vind. Een van de vele merken waar ik mede dankzij Nailbox mee kennis heb mogen maken is het Engelse merk A-England. Een prachtig merk dat volledig door Adina Bodana, een Italiaanse modeontwerpster, gecreëerd is. Een zeer getalenteerde vrouw die zich met name door legendes en Engelse literatuur laat inspireren. Een vrouw wiens creativiteit mij keer op keer verbaasd doet staan.Eind vorig jaar (dat klinkt alweer lang geleden) bracht Adina haar Tennyson’s Romance Collection uit. Een collectie die uit een vijftal intense holografische kleuren bestaat. Vandaag laat ik alle vijf kleuren aan je zien. Kijk je mee?

Dat een winterse collectie volledig uit halo-lakjes bestaat is heel wat anders, halo-lakjes zijn toch wel min of meer voor de zonnige maanden weggelegd. Het feit dat deze wintercollectie stuk voor stuk uit holografische lakken bestaat maakt ze zeker spannender. Een betere plek om halo-lakjes te fotograferen dan in het zonlicht is er niet. Toen het zonnetje op de tweede dag van januari scheen voelde ik mij dan ook geroepen om te gaan swatchen en fotograferen.

A-England Shall Be My Queen Shall Be My Queen is felrood, een rood/roze ogende lak. De kleur zit ergens tussen beide kleuren in en dat maakt dit lakje toch wel wat specialer. Dit lak bevat zoals alle lakjes uit deze collectie holografische shimmer.

A-England Angel Grace Angel Grace is een prachtige en vooral zeer opvallende paarse holo-lak. Van alle lakjes vind ik het holografische effect bij dit lakje het mooist. Wil je met jouw nagels opvallen dan is Angel Grace zeker een kleur voor jou: in your face!

A-England In Robe And Crown In Robe And Crown is een prachtige en intense lak die met 1 laagje al een mooie dekking geeft. Uiteraard heb ik twee laagjes aangebracht maar één laagje zou ook net kunnen.

A-England The Beggar Maid The Beggar Maid is een groen/ grijs metallic lak. Een soort kameleonlak. Op bovenstaande drie foto’s zie je het lakje in drie verschillende lichtvallen. Van alle lakjes vond ik The Beggar Maid het minst fijn om mee te werken. Deze lak heeft namelijk de neiging streperig te lakken en dat zie je ook terug aan het eindresultaat.

A-England King Cophetua  King Cophetua is een mooie diepgrijze holografische lak die naar zwart neigt. Dit is zo’n lak waar je maar naar blijft kijken. King Cophetua heeft een sublieme dekking, met slechts een laagje is de lak dekkend. Noem het automatisme maar ik breng wel altijd minimaal twee laagjes aan, bij deze lak dus ook.

Wat een prachtige holografische collectie is de A-England Tennyson’s Romance Collection. Vrijwel alle lakken hebben goede formule en goede dekking. Ze lakken, op ééntje na, naar mijn mening erg fijn en drogen daarnaast vrij snel. Als nagellakliefhebber moet je A-England zeker eens uitgeprobeerd hebben. Goedkoop zijn ze helaas niet, voor een flesje van 11 ml betaal je namelijk € 10.50, maar ze zijn het geld zeker waard!

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top