Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > De ultieme gids om de perfecte foundation te vinden

De ultieme gids om de perfecte foundation te vinden

De ultieme gids om de perfecte foundation te vinden

Zelfs voor een doorgewinterde beautyblogger kan het vinden van de perfecte basis foundation een ontmoedigende taak zijn. Met alle beschikbare merken, kleuren en personalisaties kan het moeilijk zijn om een formule te vinden die perfect is voor jouw specifieke behoeften. Hoewel dingen als een geweldig eyeliner potlood of mascara one-size-fits-all kunnen zijn, is een foundation dit absoluut niet. Gebruik deze tips voor het vinden van jouw droom formule, afwerking en kleur.

Identificeer jouw huidtype (en huidproblemen)

Denk na over je probleem en werk ermee, niet ertegen. Dit is waar je moet beginnen.

Je moet proberen jouw foundation zoekopdracht af te stemmen op jouw specifieke huidproblemen – of het nu een gezondheidsprobleem is (zoals eczeem) of gewoon wilt dat je huid er stralender en stralender uitziet. Nogmaals, foundation is niet one-size-fits-all: alleen jij kunt beslissen of het de juiste pasvorm is voor jouw unieke huid.

De belangrijkste huidtypes zijn droog, olieachtig en gecombineerd. Bovendien heb je misschien ook te maken met problemen als saaiheid, uitdroging, puistjes en gevoeligheid. Denk na over jouw specifieke huidproblemen; een foundation werkt misschien als magie om roodheid te verdoezelen, maar is comedogeen (wat acne kan veroorzaken als je vatbaar bent voor puistjes).

Bepaal jouw ondertoon

Ja, dit is een moeilijke taak voor zelfs de meest doorgewinterde schoonheidsspecialist.
Ik raad aan om eerst naar de blootgestelde delen van het lichaam te kijken. Als je borst en schouders meer rood en roze zijn, kun je gerust zeggen dat je roze ondertonen hebt, of als je goud, perzik en geel bent, heb je warmere ondertonen. Je gezicht moet bij je lichaam passen.

Houd er rekening mee dat het niets te maken heeft met hoe licht of donker jouw huidskleur is. Elke huidskleur kan een koele, warme of neutrale ondertoon hebben. Als geen van de kleuren die met ondertonen worden geassocieerd, opvalt, heb je neutrale ondertoon.

Wees strategisch over welke problemen je het meest wilt aanpakken. Als je bijvoorbeeld roodheid hebt, kunnen foundations met gele basis dat compenseren. En als je bijvoorbeeld blauwe wallen onder de ogen hebt, gebruik dan roze of perzikkleurige tinten.

En ja, het is veel – zoveel tinten, zo weinig tijd – dus het kan zijn dat je de funderingen fysiek moet testen als je vastzit. Het matchen van kleuren is intimiderend, maar je kunt experimenteren met verschillende tinten langs je kaaklijn en zien welke verdwijnt. Foundation-nieuwelingen melden ook dat ze succes hebben gevonden met een tool voor het matchen van kleuren, zoals de Pantone SkinTone Guide.

Ga voor vloeibare, olievrije formules

Het kiezen van een formule (bijvoorbeeld vloeistof, crème, poeder, enzovoort) is volledig afhankelijk van jouw individuele huidskleur, maar tenzij je op zoek bent naar een bijzonder matte look, is vloeistof of crème waarschijnlijk de beste keuze. Zoals de Maybelline Fit Me Matte + Poreless Foundation. Ideaal voor de normale tot vette huid.

Zelf ben ik dol op de finish die een vloeibare Maybelline foundation aan de huid geeft. Zelfs als je een vettige huid hebt, zou ik een vloeibare foundation kiezen – water en olie zijn basisingrediënten die je huid van nature aanmaakt en heeft, dus als die natuurlijke olie naar buiten komt, zal vloeibare foundation veel beter op je huid blijven zitten dan een poeder.

Poeder- (of minerale) foundation kan werken voor een vette huid, maar je moet dit vermijden als je last hebt van uitdroging.

Als het gaat om vloeibare foundation en crème foundations, zijn olievrije formules geweldig als je te maken hebt met een gevoelige, puistjes gevoelige huid. De Foundation uit de Fit Me Liquid lijn van Maybelline zijn hiervoor ge-wel-dig! Vind hier jouw ideale Maybelline Foundation.

Zoek naar producten die niet-comedogeen zijn. (Niet-comedogeen betekent dat een product speciaal is samengesteld om jouw poriën niet te verstoppen. Je kunt ook make-up vinden met actieve, acne bestrijdende ingrediënten zoals salicylzuur of hyaluronzuur.

Shop tip: Maybelline Dream Radiant Liquid Foundation: Geschikt voor de droge huid met Hyaluronzuur

Anders, als je een gecombineerde of droge huid hebt, is olie in je foundation oké. Veel make-up artiesten beweren zelfs dat het een essentieel ingrediënt is voor elke goede huidverzorgingsroutine (voornamelijk vanwege de hydraterende en anti-verouderings voordelen) – en dat geldt ook voor de foundation die je gebruikt.

Denk na over de dekking die je wilt

Stel jezelf bij het kiezen van jouw dekkingsniveau de vraag in hoeverre je wilt dat jouw natuurlijke huid zichtbaar wordt.
Als het antwoord veel is, kies dan een lichte foundation of zelfs een goed getinte moisturizer. Er kunnen verschillende formules worden gebruikt om de huid een bedauwde of matte look te geven, maar je moet weten wat je uiteindelijke doel is.

Als het antwoord niet veel is, kies dan een Maybelline foundation met een gemiddelde dekking die je kunt ‘opbouwen’ tot een vollere dekking. Er zijn maar weinig momenten waarop iemand een foundation met volledige dekking nodig heeft.

Je kunt elke foundation transparanter maken door de formule te mengen met je favoriete moisturizer en / of aan te brengen met een vochtige beautyblender.

Ga er niet vanuit dat volledige dekking het antwoord is op ongelijke textuur

Dat klopt: zelfs als je te maken hebt met textuur problemen als het gaat om jouw huid (zoals acne littekens of rosacea), zijn zwaardere formules met een vollere dekking meestal niet het antwoord.

Soms denken mensen dat het gebruik van een foundation met volledige dekking het probleem oplost, maar het is het tegenovergestelde: je textuur zal er meer verheven en ongelijkmatig uitzien. Oftewel, acne en bultjes worden meer zichtbaar.

Hoewel vochtinbrengende crèmes en primers op siliconenbasis een slechte reputatie hebben omdat ze poriën verstoppen, raad ik aan om er een te gebruiken als je een gestructureerde, niet-breakout-gevoelige huid hebt om het oppervlak van je teint glad te krijgen voordat je foundation aanbrengt.

De sleutel is om bepaalde huidproblemen afzonderlijk aan te pakken voor een natuurlijke uitstraling die je huid de hele dag door laat ademen – in plaats van te zoeken naar een foundation om alles op te lossen.

Je kunt ook een truc gebruiken waar ik zelf bij zweer als je vatbaar bent voor uitbraken en een formule met een vollere dekking gebruikt: Ik gebruik graag een volledig dekkende foundation of concealer – zoals de Maybelline SuperStay 24H Full Coverage Foundation- op een pure manier met een vochtige beautyblender. Dit gebruik ik spaarzaam als een allover foundation om een ​​natuurlijk ogende huid te krijgen.

Samples zijn je beste vriend

Serieus – je zou misschien dol zijn op de foundation die je nu hebt, maar er is altijd een mogelijkheid om iets te ontdekken dat misschien beter bij je huid behoeften past.

Aanbrengen is de sleutel

Het gaat niet alleen om het vinden van de juiste formule: hoe jouw foundation eruit ziet, hangt sterk af van hoe je deze aanbrengt.

Applicatie maakt het verschil, en je kunt een foundation er totaal anders laten uitzien door simpelweg hoe je hem aanbrengt. Gebruik een penseel voor meer dekking en product, je vingers als je wilt dat het ‘ingewerkt’ wordt, en een natte spons / beautyblender om vocht en een gladde finish toe te voegen.

Dus als je eenmaal die perfecte formule hebt gevonden (we weten dat je dat zult doen met de maybelline foundation), vergeet dan niet om deze gids toe te passen om er zeker van te zijn dat de uiteindelijke look precies is wat je wilt.

Volg jij Mommyonline al op Instagram?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top