Je bent hier
Home > Columns > 7 Redenen waarom ik geen kindje meer zou willen

7 Redenen waarom ik geen kindje meer zou willen

Als je mij in mijn jongere jaren vroeg hoeveel kinderen ik in de toekomst zou willen antwoordde ik volmondig: zes stuks. Dat ik altijd al een groot gezin heb gewild, heb ik nooit een geheim van gemaakt. En dat het bij mij nog kriebelt evenmin. Want ondanks dat we al een vol huis hebben (zoals sommige mensen het noemen) zou ik nog wel voor een zesde kindje willen gaan. Vandaag deel ik 7 redenen waarom ik toch geen kindje meer zou willen.

7 Redenen waarom ik geen kindje meer zou willen

Misselijkheid. Dat misselijkheid bij de zwangerschap hoort kan iedere vrouw je vertellen. De een heeft er wat meer en langer last van dan de ander. Waar de meeste vrouwen in de eerste drie maanden last van misselijkheid hebben ga ik voor de volle zwangerschapsduur. Ja echt, de hele zwangerschap, totdat de baby eruit is. En de gedachte aan me maandenlang ellendig voelen is absoluut niet iets waar ik naar uit kijk.

Ziekenhuisopnamen. Zwangerschap bij mezelf associeer ik met ziekenhuisopnames. Ik ken tenslotte niet anders. Dat ik dus de hele zwangerschap last van vreselijke misselijkheid heb waardoor ik aan de medicatie moet is blijkbaar niet genoeg; het zorgt er ook voor dat ik letterlijk niets binnen kan houden. Dit leidt dan weer tot uitdroging en dus ziekenhuisopnames. En voor manlief is, naast een fulltime baan, de zorg voor 5 kinderen een zware last.

Slaaploosheid. Na vele jaren van nachtelijke slaaponderbrekingen kan ik tegenwoordig heerlijk ongestoord doorslapen. Ik ben geen slaper maar een goede nachtrust doet wonderen, zeker in een druk huishouden. En een baby in huis betekent opnieuw jaren slaaploze nachten tegemoet gaan.

Financieel. Kinderen grootbrengen kost een vermogen, daar geen twijfel over mogelijk. En hoe ouder ze worden des te meer ze gaan kosten. Opvang. Zwemlessen. Sport. Kleding en schoenen. Schoolkosten. En nog veel meer. Een gezinsuitbreiding gaat gepaard met een flinke aanslag op je portemonnee en hier moet je, met name wanneer je al kinderen hebt, goed op voorbereid zijn.

Ruimte. Een kind heeft ruimte nodig en dat we met het huidige gezinsaantal al ruimte tekortkomen werkt niet in mijn voordeel.

Onderneming. Mijn plan is altijd geweest; zodra alle kinderen op school zitten wil ik me volledig op mijn onderneming kunnen richten. Niet alleen zal een zwangerschap een enorme impact op mijn onderneming hebben maar een baby vanzelfsprekend nog meer.

Geestelijke gezondheid. Dat ik van mijn grote gezin houd moge duidelijk zijn maar met vijf kinderen ben ik vrijwel dagelijks op de rand van een zenuwinzinking. En de komst van een baby zal de dingen zeker niet makkelijker maken.

Hoeveel kinderen heb jij en hoeveel zou je willen?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

3 thoughts on “7 Redenen waarom ik geen kindje meer zou willen

  1. Dat zijn, als je het mij vraagt, inderdaad goede redenen. Maar helaas is de verstand en gevoel er niet altijd mee eens. Betekent dit dan dat er geen 6de komt? 🙂

  2. Ik heb 1 dochter. En ben nu 38 en single. Ik had er graag meer gewild zeker 2 maarja het is zoals het is…. 5 lijkt me ontzettend druk maar wel heel erg mooi en gezellig.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top