Notice: mysqli_real_connect(): Setting mysql connection to use "mommyonline.nl.mysql.service.one.com" in /customers/0/f/3/mommyonline.nl/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php on line 1987 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/f/3/mommyonline.nl/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php:1987) in /customers/0/f/3/mommyonline.nl/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/f/3/mommyonline.nl/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php:1987) in /customers/0/f/3/mommyonline.nl/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 6x onmisbare tips bij verhuizen met kinderen - MommyOnline.nl
Je bent hier
Home > Gezin & Opvoeden > 6x onmisbare tips bij verhuizen met kinderen

6x onmisbare tips bij verhuizen met kinderen

Verhuizen is hectisch en stressvol maar met kinderen wordt dit nog eens extra benadrukt. Wij geven vijf onmisbare tips om deze periode zo goed mogelijk door te komen. verhuizen

1. Plan je tijd goed in.
Verhuizen neemt veel tijd in beslag! Door met een goede planning te werken voorkom je veel (onnodig) stress. En verloopt de verhuizing soepeler.

2. Zorg voor opvang.
Met kleine kinderen om je heen krijg je niet veel gedaan. Je doet er dus goed aan om op de dagen dat je er flink tegenaan wilt gaan voor buitenshuis opvang te zorgen. Zitten je kinderen op school dan is het handig onder schooltijden hard aan de slag te gaan.

3. Betrek je kinderen bij het verhuizen.
Kinderen willen vaak graag helpen, zo ook met het inpakken en verhuizen. Creëer de mogelijkheid zodat ook zij kunnen helpen. Zorg bijvoorbeeld voor eigen (kleine) dozen zodat ze zelf hun spulletjes kunnen inpakken. Gegarandeerd dat ze hier heel blij mee zullen zijn.

4. Zorg voor regelmaat en rust.
Een verhuisperiode is een hectische periode, zeker voor de jonge kinderen. Zorg ook gedurende de verhuizing voor regelmaat en voldoende rust.

5. Aandacht voor de kinderen.
Als ouder heb je het gedurende de verhuizing erg druk en wellicht brengt de verhuizing veel spanning met zich mee. Plan ook in deze periode leuke dingen in om (buitenshuis) met het gezin te doen. Maak tijd vrij om de kinderen aandacht te geven en laat de verhuisstress even voor wat het is.

6. Praat met je kinderen.
Kinderen hebben veel te vertellen en dus ook als het om de verhuizing gaat. Praat met je kinderen over de verhuizing, over bijvoorbeeld het inpakken van de eigen spullen, het inrichten van het eigen (nieuwe) kamer etc. Op deze manier betrek je je kinderen nog meer bij deze grote verandering.

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “6x onmisbare tips bij verhuizen met kinderen

  1. Goede tips! Een verhuizing is inderdaad stressen en al helemaal met kinderen. Een tip van mij is: lees in de periode rondom de verhuizing kinderboeken over verhuizen met je kind(eren). Een extra rustpuntje en een speelse manier om de verhuizing begrijpelijk te maken voor ze.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top