Je bent hier
Home > Baby & Kind > 4 tips om te besparen op het kopen van kinderkleding

4 tips om te besparen op het kopen van kinderkleding

Mijn eerste dochter had in haar eerste levensjaar een uitgebreide garderobe. Ik kocht veel kleding voor haar. Ook mijn moeder ging los. Elke dag had mijn dochter een mooie passende outfit aan. Baby’s groeien snel. Heel snel. Mijn dochter heeft sommige kledingstukken maar een of twee keer aangehad. Al snel was ik weer zwanger. Een jongen dit keer. Bij mijn dochter had ik weinig genderneutrale kleding. Mijn zoon kreeg wederom een hele nieuwe garderobe. Ik was iets wijzer, dus mijn zoon had wat minder nieuwe kleding dan mijn dochter. Nummer 3 kondigde zich aan. De meeste kleding van mijn dochter en van mijn zoon had ik bewaard. Nummer 3 heeft bij haar geboorte, maar twee nieuwe setjes gekregen.

4 tips om te besparen op het kopen van kinderkleding

Twee keer per jaar ruim ik de kasten van de kinderen op. Een keer in de winter en een keer in de lente. Afgelopen meivakantie heb ik de kasten weer zomerklaar gemaakt. Kleding die te klein, te warm, te versleten is gaat weg. Kleding waarvan ik denk dat ze het komende winter nog aan kunnen bewaar ik. Ik bewaar ook wat kledingstukken voor nummer 3. Kleding kopen voor drie kinderen kan een grote kostenpost zijn. Ik hou zelf van kleding kopen, maar het kopen van nieuwe kleding voor de kinderen  kost gewoon veel geld. Op hun verjaardag, Kerst en Pasen ga ik los, maar voor de rest van het jaar probeer ik mij in te houden. Hierbij mijn vier tips om te besparen op het kopen van kinderkleding.

  1. Tweedehands!

Toen ik opgroeide was tweedehands minderwaardig. Nu is dat anders. Tegenwoordig is tweedehands hip, happening en duurzaam. Soms wordt het zelfs vintage genoemd! Ik krijg zelf veel tweedehandse kleding, namelijk van mijn tante, mijn nicht en een vriendin. Vaak is het goede kleding, die best nog een ronde mee kan. Momenteel bestaat 80 % van de kleding van mijn kinderen  uit tweedehandse kleding.
Tweedehands kleding kan je ook kopen. Zelf doe ik dat weinig, maar het is mogelijk. Veel mensen maken gebruik van Vinted of van Marktplaats. Ook in kringloopwinkels kan je veel kinderkleding kopen.

  1. Doorgeven

Ik heb drie kinderen. De oudste twee hebben dezelfde maat. Nummer 3 is de lachende derde! Kleding van nummer 1 en 2 bewaar ik voor nummer 3. Nummer 3 draagt momenteel 4 maten kleiner dan de andere twee. Dit betekent dat ik de kleding minimaal twee jaar moet bewaren. Het duurt even, maar het bespaart wel geld.

  1. Sale!

Ik koop graag in de sale! Voor mijzelf, maar ook voor de kinderen. Ik koop kleding als er 50 of 70% korting is; een koopje! Afgelopen zomer heb ik de gok gewaagd. Ik heb kleding gekocht voor deze zomer. Kinderen groeien ongeveer een twee maten per jaar. Ik heb vorig jaar maat 134 voor mijn dochter en zoon gekocht en het past nu! Mijn berekening is goed geweest.  Voor mijn dochter vond ik het makkelijker om dit te doen dan mijn zoon. Een jurkje kan je in de winter makkelijk combineren met een maillot en een vestje. Het is lastiger om een korte broek zomerproof te maken.

  1. Koop minder

Deze tip is vooral voor mijzelf. Koop minder! Mijn zoon heeft 10 korte broeken. Vijf waren ook genoeg geweest. Het intensief dragen van kleding is handig. Kinderen groeien heel snel. Het volgend seizoen kunnen ze de kleding vaak niet meer aan. Minder kleding zorgt ook voor meer overzicht in de kasten. Ik weet niet of minder kleding ook zorgt voor minder was… Dat zou wel fijn zijn.
Deze meivakantie heb ik de kasten van de kinderen opgeruimd. Conclusie: ze hebben genoeg! Ik hoef niets voor ze te kopen. Ik hoop dat ik mij kan inhouden.

Hoe besparen jullie op kinderkleding?

Tot een volgende keer!
Graciella,

Graciella is getrouwd, is moeder van 3 en juf. 
Ze ontkent niet dat ze een gat in haar hand heeft en graag geld uitgeeft. 
In haar verhalen ‘Money Monday’ schrijft ze over geld en hoe zij daarmee omgaat. 
Iedere twee weken, op de maandag, kun je een artikel van Graciella verwachten.

Volg jij Mommyonline al op Instagram?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top