Je bent hier
Home > Geld & Budget > Money Monday: 3 maanden na mijn kledingchallenge

Money Monday: 3 maanden na mijn kledingchallenge

3 maanden na mijn kledingchallenge

1 september eindigde mijn kledingchallenge. Ik mocht zes maanden geen kleding kopen en dat was aardig gelukt. Ik had een goed voornemen. Ik zou alleen wat nieuwe jurkjes ( ik draag alleen maar jurken) kopen en ik zou een verjaardag outfit kopen. Ik zou bewust omgaan met mijn geld. Ik zou mij niet laten verleiden door de sale….

Ik ga gelijk met de billen bloot. Het ging finaal mis. Ik begon met kopen en ik bleef kopen. Ik kocht in winkels, want er was sale. Ik kocht online, wat er was sale. De pakketbezorger en ik werden weer beste vrienden. Met de lege dozen speelden mijn kinderen ‘pakketje’. In een lege doos stopten ze hun speelgoed en dat gaven ze dan aan elkaar. Dit was nog niet eens het dieptepunt. Ik kreeg een mail van PostNL dat er een pakket geleverd zou worden en ik had geen flauw idee meer wat ik had besteld.

Tijdens de challenge had ik namelijk ook veel kleding weggedaan, maar inmiddels puilt mijn kast weer uit. Ook de gang ligt vol met schoenen. Ik vond het namelijk nodig om 3 paar schoenen tegelijkertijd te bestellen.

Ik voel mij als een junk na rehab. Ik wil veel en ik wil meer. Drie keer klikken en het is van mij. Al mijn lange-termijn-gelddoelen zet ik opzij voor een korte kick. Na het openen en het een keer dragen verlang ik naar een volgende shot en word ik weer verleid door een sale-item…

Ooit las ik dat koopverslaving ontstaat, omdat je een leegte wil invullen of verhullen. Ik heb niet het idee dat ik iets wil verhullen. Ik hou oprecht van nieuwe kleding! Voor mijzelf, maar ook voor de kinderen.

Door het kopen haal ik mijn gelddoelen niet en dat is zonde. Ik moet gaan leren kiezen voor het lange-termijn-geluk in plaats van een korte shot, daarom heb ik besloten om op 1 januari weer een kledingchallenge te starten. Deze challenge zal anders zijn dan eerste challenge. Ik geef mijzelf elke maand een budget van 150 euro. Daar moet ik de kleding van mijzelf en de kinderen voor kopen. Dit betekent dat ik keuzes moet maken en dat vind ik moeilijk; kiezen. De challenge start ik op 1 januari. Dat betekent dat ik nog een paar weken heb om los te gaan!

Tot een volgende keer!
Graciella,

Graciella is getrouwd, moeder van 3 en juf. Ze ontkent niet dat ze een gat in haar hand heeft en graag geld uitgeeft. In haar verhalen ‘Money Monday’ schrijft ze over geld en hoe zij daarmee omgaat. Iedere twee weken, op de maandag, kun je een artikel van Graciella verwachten.

 

Volg jij Mommyonline al op Instagram?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top